enterprise- regenration-עונה 2

papal

New member
enterprise- regenration-עונה 2

שימו לב- ספוליר לפרק הזה למי שלא ראה עונה 2 regenration הפרק עם הבורג מעונה 2 אני די בטוח שרובכם ראיתם אבל אני הבנתי את המשמעות העמוקה של הפרק רק כשראיתי אותו בפעם השניה- בערוץ 10- היום ומה אני יגיד לעומת כל עונה 2 החלשה ועונה 1 החלשה עוד יותר (לא כולל הפיילוט) הפרק הזה עומד כפרק טרקי מהטובים של אנטרפרייז לדעתי הוא יכול להישתלב בעונה ה 4 בקלות המפגש עם הבורג- שנכתב בצורה כזו- שברור שאין לאנשי האנטרפרייז מושג עם מי יש להם עסק אך מצד שני - העובדה שארצ'ר מגלה מנהיגות- ומבין שאין מה לעזור לחוקרים (פעםראשונה שרואים שלארצ'ר יש אישיות ואולי קצת ביצים ) והסצינה האחרונה שבו ארצ'ר מבין- שהבורג יחזור במאה ה 24... (כמובן יש לציין שהמילה בורג לא מוזכרת אפילו פעם אחת בפרק) אין מה להגיד אכן פרק מעולה שחבל שטבע בשממה של עונה 2 היה יכול להיכנס יופי עכשיו......בעונה 4... בכל אופן מעניין אותי לשמוע מה כולכם חושבים על הפרק הזה כי הוא לדעתי אבן דרך חשובה בהיסטוריה הטראקית- בכל הקשור לבורג- אבל הוא לא זכה לתשומת הלב הראויה לו בגלל האופי המעאפן של הסידרה והעונה ועכשיו ממרומי עונה 4 המעולה בנתיים אפשר להסתכל עליו בפרספקטיבה שונה...

Broken Bow

New member
אכן פרק טוב

מדובר אכן בפרק חכם ושמים לב שנזהרו לא להגיד אפילו פעם אחת את המילה "בורג", אפילו בתשדיר הם לא אומרים "we are the borg, you will be..." אלא מדלגים על הקטע עם ה"בורג". הפרק הזה משתלב די בקלות עם מה שידוע לנו מ-TNG (מהפרק האחרון של עונה 1 שבה גזע שלא מוגדר בשמו, אבל הכוונה לבורג, משמיד עמדות של הפדרציה ושל הרומולנים משני צידי האזור הניטרלי). אני לא חושב שהעונה הייתה כ"כ חלשה כפי שאתה מתאר אותה והיו שם עוד כמה וכמה פרקי טרק ראויים לשמם.

deddy23

New member
לדעתי...

כל מי שראה את הפרק הזה וגם ראה את "FIRST CONTACT" הבין שמדובר בפרק שהוא אחד מהטובים ביותר, עלילה שמשלימה את עצמה בכמה מקומות שונים כשהחלק שסוגר את המעגל הוא בעצם החלק שפותח את המעגל של סיפור הבורג והוא מופיע בסדרה הכי חדשה אבל עם קו הזמן הקדום ביותר - הרבה סתירות אמנם אבל גם הרבה השלמה - מבחינתי לראות פרק שעושה קישור שכזה לשאר הסדרות והיקום של סטר טרק זה לראות את התמונה יותר בגדול וזה כמו לראות איך מכינים עוגה - בהתחלה זה מלא מצרכים שלא קשורים אחד לשני אבל ביחד הם יוצרים דבר אחד גדול ומופלא... ואגב אני חושב שמבחינת ההשתלבות של הפרק הזה בקו הזמן מבחינת ההופעה בעונה 2 היה יותר נכון מאם היו עושים פרק שכזה בעונה הנוכחית: ארצ'ר כמו שהוא היום בסדרה אחרי שעבר את נושא הזינדי היה מתייחס לנושא של הבורג ביותר כובד ראש ממה שהוא לקח אותו אז - כאיום זמני וחולף, ואם הייתה נוצרת איזו התעמקות שלו או של הצוות בהם זה לא היה מסתדר מבחינה כרונולגית עם זה שהבורג הוכרו רשמית רק במסגרת קו הזמן של TNG

CaptainOok

New member
אני מסכים../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif

בדיוק כך חשבתי לעצמי בזמן שצפיתי בפרק היום

למעלה