Enterprise Library for .NET

בטיטi

New member
Enterprise Library for .NET

Enterprise Library for .NET Framework 2.0, ינואר 2006. הורדתי, התקנתי הכלף יש לי אפילו QuickStarts. אבל אני מחפש משהו כמו Walkthrough עבור כל Application Block. למשל, אם אני רוצה ללמוד על Data Application Block מאפס (ולא מהדוגמאות המצורפות), אני מעוניין לקרוא הסבר שאומר משהו כמו :
פתח פרוייקט חדש, הוסף רפרס ל DLL של Data AB, פתח את ה Enterprise Library Configuration Tool הוסף Connectiob String חדש, קבע לו ערכים המידע הנ"ל נכתב לקובץ הקונפיגורציה של הפרוייקט כעת השתמש במחלקה / מתודה X,Y כדי לבצע פעולה A,B וכו'
הדבר הכי קרוב שמצאתי היה זה, אבל עדיין לא ההסבר שאני מחפש. האם למישהו יש הסבר בסגנון הנ"ל, עבור כל AB ?

yonigold

New member
מצטרף לשאלה

גם אני רוצה להתחיל ללמוד בימים הקרובים את הENTERPRISE LIBRARY, אשמח למשמוע המלצות ממישהו שכבר נטבל באש. אגב, בהרצאות בג'ון ברייס יש הרצאה של יומיים על ENTERPRISE LIBRARY.

Raist

New member
כנ"ל

בדיוק גם התחלתי לעבור על הנושא הזה אתה יכול להביא עוד פרטים על ההרצאות?

בטיטi

New member
תודה אבל...

1. האם ההסברים עבור Data Access Application Block עדיין אותם הסברים עבור הגירסא החדשה ? 2. עברתי על אתר ה design & practices של מיקרוסופט, אבל עדיין לא מצאתי את מה שאני מחפש, שהוא הסברים דומים שהסבר בלינק שציינת, אבל ביתר פירוט, ועבור כל בלוק בנפרד.. היתכן שאין ?

יש,

לדוגמה: http://www.amazon.com/Definitive-Guide-Microsoft-Enterprise-Library/dp/1590596552 אבל אני מניח שאתה רוצה בעברית, ורוצה בחינם. וזה כנראה שאין. אגב, קובץ ההדרכה שבא עם ההתקנה לא כל כך רע.

בטיטi

New member
דווקא מעדיף באנגלית...

לא אוהב את התרגום לעברית של המונחים הטכניים
הייתי בטוח שבאתר של מיקרוסופט, יהיה הסבר על כל Application Block הסברים מעיין Walkthrough... 1. האם יש אתר כלשהו ברשת, באנגלית, המסביר עבור על Application Block כיצד לקנפג ולהשתמש בו ? 2. על איזה קובץ הדרכה אתה מדבר ? כיצד אני מגיע אליו ? תודה !

Justin Angel

New member
קה פרובלמה מואי צ'יקיטה?

רון ג'ייקובס הפיק לפני שנה סדרת Webcastים שמכסה כל Application Block והם מצויינים: (במיוחד שזה בא ממקבל החלטות חשוב בתוכנית ה-Application Blocks): Enterprise Library Webcast Series כמו כן, ה-Application Blocks הם חלק מ-Patterns & Practices של מיקרוסופט (יחד למשל עם ה-WebService Factory החדש) ובהתאם יש להם דפים מאוד ארוכים ומנומקים היטב ב-Patterns & Practices: patterns & practices: Application Blocks כמו כן יצא לפני ארבעה חודשים ספר שמסביר מאוד מהבסיס את כל נושא ה-Application Blocks. יצא לי לקרוא רק את הארבעה פרקים הראשונים, אבל הם היו מאוד טובים מבחינת בניית החומר. Effective Use of Microsoft Enterprise Library: Building Blocks for Creating Enterprise Applications and Services

בטיטi

New member
תודה, אבל בעיות.... :

1. לגבי ה WebCasts, מדובר בשנת 2005, כלומר הגירסא הקודמת, לא ? 2. עדיין בנוגע ל WebCasts, לאחר מעבר של עמודים רבים, הצלחתי להגיע למסך הסרטון, אך יש לו בעיות בתצוגה, האם אין אפשרות פשוט להוריד את הקובץ למחשב ? 3. לגבי ה MSDN, יש להם דפים שלא מכילים את מה שאני מחפש... למשל דף ה Exception Application Block, יש בו הסבר כללי על ארכיטקטורה, אין שם הסבר על אין משתמשים, מה מקנפגים ב Tool, ואפילו אין דוגמת קוד...

Justin Angel

New member
../images/Emo26.gif

1. ה-Webcastים עדכניים מאוד ואינם נוגעים ברובם הגדול לחומר שהשתנה בין הגרסאות השונות של EntLib. 2. סביר להניח שיש, אך לא ניסיתי זאת בעצמי. יש כאלו שכן ויש כאלו שלא. אם יש בעיה בהעברת הקובץ, אני משתמש ב-WM Recorder כדי להקליט WMVים למחשב שלי.

ohad israeli

New member
Enterprise Library HandsOn

היי קיימים HandsOn Labs נחמדים עבור ENTLIB אשר ניתן להוריד מהכתובת הבאה: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=C8CA14D0-05EA-4A44-AE78-F5E4DF6208AF&displaylang=en בנוסף במסגרת ה-MVPs Week - http://experts4d.com/events הינני מעביר קורס של יומיים בנושא ENTLIB. חומר נוסף אתה יכול למצא גם בבלוג שלי תחת הקטגוריה של ENTLIB אוהד ישראלי Microsoft Security MVP http://weblogs.asp.net/israelio

בטיטi

New member
תודה, אבל זה

עדיין לא מה שחיפשתי
הייתי בטוח שב MSDN יהיה הסבר עבור כל AB, הכולל : כיצד לקנפג, איזה רפרנסים להוסיף, כיצד להשתמש, דוגמת קוד. בסיסי, לא ?

Justin Angel

New member
../images/Emo26.gif הקורס של אוהד בשבוע MVP

במהלך שבוע MVP הישראלי שבמהלכו יעבירו MVPים של מיקרוסופט קורסים שנכתבו במיוחד לאירוע יעביר אוהד ישראלי קורס Enterprise Libary. אוהד הוא בלוגר מוביל בקהילה העולמית בנושא Enterprise Libary ולכל מי שעובד לעומק מול Enterprise Libary של מיקרוסופט ומול ה-Application Blocks השונים יש המון להרוויח מהקורס הזה. הקורס מומלץ בחום.

בטיטi

New member
תודה לכולם, אבל עדיין מאוד מוזר

שלמיקרוסופט אין דפים (שאמורים להיות פופולארים), שבהם מסבירים על כל Application Block 2.0. הסבר ברמה של מה ניתן, וכיצד ניתן לקנפג, איזה references להוסיף, דוגמת קוד לאפשרויות השכיחות. נראה לי שזה הדבר הראשון שצריך להתפרסם לאחר יציאת EntLib 2.0...

בטיטi

New member
../images/Emo41.gif בקיצור...

גיגלתי עוד קצת, אני מתקשה להאמין שזה המצב
שאין דפי הסבר (באנגלית) עבור כל AppBlock. מיקרוסופט נרדמו ??

Justin Angel

New member
קה פרובלמה מואי צ'יקיטה?

בקישור שנתתי לאתר של Patterns & Practices יש דף מוקדש לכל Application Block. באותו דף ניתן לקבל קישור ל-Webcast ספציפי לאותו Application Block ולינק להורדה של ה-Hands on Labs הכללי של Enterprise Libary. אישית, אני מעדיף את ה-Webcastים היות והם הרבה יותר אינטרקטיביים מאשר ה-Hands on labs. כמו כן, מרבית החומר המקצועי נמצא בידיים של מומחים פרטיים (בבלוגים, במאמרים ובספרים) ולא בידיים של מיקרוסופט. בעתיד, אם אפשר, להתאמץ ולבדוק בתוך הקישורים שנתתי ולא לשים חמש שאלות זהות באותו יום.

למעלה