ENT 4x09 עוד פרק מעולה

TUVIX

New member
ENT 4x09 עוד פרק מעולה../images/Emo58.gif

כל פרק שרואים בו את שאראן הוא פרק טוב :) והכי חשוב טפ'ול איז סינגל אגיין
פרק מעולה שמסכם את הטרילוגיה הוולקנית, והכי חשוב פותח טרילוגיה חדשה ומעניינת. הוולקנים משחררים את בני האדם מאחיזתם, הhigh command מפוזר. והכי חשוב הקטע עם הרומלאני שמדבר עם וולאס, על איחוד העמים, ורמיזה למלחמה בין בני האדם לרומלאנים.

TOMPARIS

New member
../images/Emo10.gif ../images/Emo2.gif פרק הבא עוד חודש ../images/Emo58.gif

אך זה היה פרק מעולה

Broken Bow

New member
יש שינויים: הפרק הבא עוד שבועיים

לפי הידיעה הזו UPN שינתה את לוח השידורים והפרק הבא ישודר ב-17/12.

DaHunter

New member
אכן פרק מצוין! ../images/Emo58.gif

אבל אין ארצ'ר החננה יכל לגבור על 4 וולקנים במכות - זה כמו להלחם עם 12 בני אדם? ואיך הוא הצליח להרדים את החייל הזה כשמקוי בהיותו במצב דומה לא הצליח?

Broken Bow

New member
../images/Emo58.gifפרק מעולה!

עוד פרק עשוי טוב, במיטב המסורת של ST. יש הרבה דברים מאוד חשובים בפרק הזה - העובדה שה-high command פורק ופחות יציצו מעל כתפי בני האדם, ההסבר למה היה שינוי כל כך גדול בין התנהגותם של הוולקנים ב-TOS והלאה ובאנטרפרייז, והכי חשוב - הרומולאנים. זה היה טוויסט קטן אבל מאוד משמעותי. אזהרת ספויילר להמשך העונה
2 הפרקים הבאים יהיו פרקים בודדים, לא חלק מטרילוגיה, אבל אחרי זה תתחיל הטרלוגיה של הרומולאנים, שהם מנסים לסכסך בין הוולקנים, לאנדורים ולטלרייטים, וארצ'ר מנסה לאחד את כולם, במה שנראה כהראשית של הפדרציה, בשביל "להילחם" באויב הבלתי ידוע... נשמע טוב!

n i v1

New member
אם יורשה לי לומר :

ועוד לא ראיתי את הפרק, אם אנחנו מסתכלים על העונה הרביעית, ועל כמות התגובות שלנו, שנשמעות כולן אותו דבר (לטובה) הייתי אומר שמתפתחת לנו, אם לא כבר, אז ממש תכף, העונה הכי טובה של מסע בין כוכבים EVER. כולנו מדברים על מסורת הטרק, על פרק טרקרי, על פרקים by the book, פרקים שג'ין היה מתגאה בהם- אז ככה, אם כבר מדברים על סדרת פריקוול- אולי זו בעצם הסדרה שמעצבת את הסדרות האחרות (דיבור הופכי בדיעבד), נוצרת לנו הסדרה הכי חשובה בַּתולדות. ועוד דבר, ואני חוזר להתחלה, עונה נחשבת לטובה אם כמות הפרקים המדהימים בה גדולה- הייתי אומר שטרילוגיות נחשבות לפרקים טובים, הייתי אומר שזו העונה הטובה ביותר, ולו רק בגלל שהיא לא רק "מלמדת אותנו היסטוריה". (אני לא יודע בדיוק מה אני אומר, אז סלחו לי על הדיבור המבולבל קצת, אני מתרגש מהסדרה הזו). משום מה, ואני באמת רוצה לשמוע את דעתכם- בואו נגדיר מהו פרק טרקרי שוב. לא כי אני לא יודע מהו, אלא, אני חושב שהמושג הזה ראוי לבחינה מחדש, להבנה עמוקה יותר, מה הוא נותן לנו, מה אנחנו מבינים, באיזה רמות מדובר וכו'

deddy23

New member
פרק טרקרי "טוב" בעיני:

זה לא משהו שאפשר להגדיר אותו הרבה במילים מבחינת התחושה אחרי שרואים פרק כזה אבל לי זה נראה כמו סיפוק עצום כזה שממלא את הבטן - ממלא את הראש בספקולציות, ממלא את הרצון לעוד והרבה. מהבחינה הטכנית זה נראה קצת אחרת:קודם כל זה נגיעה בנושא שידוע לנו אבל באותו זמן לא ידוע לנו - זה בדיוק כמו במשפט המפורסם - "לצעוד באומץ למקום שרגל אדם לא דרכה בו.." זה לחבר קצוות עם הסדרות האחרות מבחינת קשתות עלילה דוגמת הבורג עם הסוף שהוא בעצם ההתחלה, המעבר של ד"ר סונג ליצירה של חיים מלאכותיים (שבסופו של דבר יוביל לדאטה..) גם משחק תפקיד חשוב כאן - כמו לראות את ההתהוות הרשונית של האדם בתחילת יצירתו. אבל הכי חשוב בפרק טרקרי טוב זה לתת עומק לדמויות - בפרק הנ"ל זה היה לדעתי עם סובאל טריפ וה-HIGH COMMAND בעצמו. כמובן שאקשן לא מזיק ואם מדובר בהתאספות של כמה שיותר חלליות באיזור אחד הרי זה משובח (בייחוד כאלה שעדיין לא ראינו..). אישית אני מרגיש כמו לחזור לימי הזוהר - אני מתרגש כל פרק מחדש וכיף לי ולהיות ככה זה מבחינתי הנקסוס שלי. שלא ייגמר לעולם...

Broken Bow

New member
לדעתי פרק טרקי

הוא פרק שהעיקר בו הוא סיפור טוב, שמכיל רמיזות לחיינו ולארועים שקורים כיום. הוא פרק שלא חייב להכיל אקשן, ואם הוא מכיל אז האקשן הוא כל הסיפור, אלא רק עוד דרך להעביר עוד קטע מהסיפור. פרק טרקי טוב צריך גם להכיל התלבטויות - בין אם מוסריות, בין אם שאחת הדמויות צריכה לבחור איזו דרך תהיה הכי טובה (למשל להיות נאמן לקפטן או לוולקן...). גם מומלץ שיהיה תוכן לדמויות ולא כמו במקרה של הושי שתגיד משפט אחד כל הפרק, למרות שקשה לתת הרבה משפטים לכל אחד כל פרק. יש עוד הרבה דברים, אבל אני חושב שהעיקר, בנוסף למה שכתבתי, שהפרק יגרום לנו לחשוב, לשאול, ולדון בסוגיות השונות שהיו בפרק.

AKIRA972

New member
לא ייאמן-פרק שאמור להיות פתיח לסרט!

כל הפרק בקצב ככה שאנו לא יוצאים מהלופ ונשארם בעניינים-הרגשתי כל הפרק על איזה ספידים-אבל טוב שעשו זאת בטוב טעם. אני פשוט מבין סוף סוף למה אנטרפרייז נוצרה בדיוק בשביל פרקים כאלה!!! אני פשוט חסר מילים - מדהים . הרומולאנים בסוף REUNIFICATION אדיר- בחירת מילים קולעת בול! סוף סוף הסיפור המלא בין וולקנים לרומולאנים-אתם קולטים אנשים!!!!!!! שרן פשוט גמר אותי בקטע של ארצ'ר חייב לי פעמיים....הייתי על הרצפה!!! המשחק של סובל השגריר הוולקני מדהים-שחקן גדול בסצינת העינוי!!! יש לי הרגשה שהפרק הזה הוא התחלה לסיפור סדרה שלם כמו בתחילת עונה 4 חלל עמוק 9. אוול היסטורי ייעשה לאנטרפרייז אם היא תבוטל!!!

[TNT]

New member
פרק מעולה!!!

אני פשוט מת על שראן. וכמו שתיארתי לעצמי הקעים עם סובול ושראן היו מעולים! וטריפ מתפקד כקפטן מצוין. פרק שיש בו הכל מהכל! אקשן הומור עלילה מצוינת ומחשק טוב! אולי הפרק המשמעותי ביותר בעונה בינתיים אם כי קשה להגיד כל פרק סוף טקילוגיה היה מצוין, בכלל כל הקטע הזה עם טרילוגיות ממש טוב וזה בעיקר משהו חדש. אני מקווה שהריטינג ימשיך להראות טוב ושתהיה לנו עונה חמישית שישית ושביעית!!

BeRo

New member
מבע בין כוכבים

אני חושב שאני אתחיל את המסע שלי עכשיו... אין לי את הידע שלכם בכל הקשור לסידרה, הכי הרבה אחרונה שאני זוכר זה TNG אבל כשצפיתי בפרקים ההם לא היה לי מושג על כל העולם והסיפורים שקיימים. את אנטרפרייז אני אוהב ורואה מהפרק הראשון, אני רואה כל פרק שיוצא, אך חסר לי כל הרקע והחיבורים להכל. מתחשק לי לחבר את כל הקצוות, אני זקוק לעזרתכם - אני כנראה אעשה את המסע הפוך - קודם כל אנטרפרייז ואחר השאר - במחינה כרונולוגית זה יכול להיות נחמד... אולי בעצם אין צורך להכיר את הרקע, רק להשיג את כל הפרקים עפ"י סדר כרונולוגי.. (של הסידרה) מה דעתםכם?

DaHunter

New member
לפני כמה חודשים לא הייתי אומר את זה

אבל להתחיל מENT זה לא רעיון כזה גרוע - אחרי הכל היא מתארת את התקופה הקדומה ביותר בסטאר-טרק.... אבל חשוב מאוד(!!!) לראות את הסדרה המקורית מהסיקסטיז.

למעלה