Engl Thunder 50 Reverb,מישהו מכיר?

One Eyed Willy

New member
Engl Thunder 50 Reverb,מישהו מכיר?

יש אחד שנמכר במחיר מצחיק ביד 2.

אשמח להמלצות(מעבר ל "לך תשמע הברור",ניסיתי,היה עמוס מאוד ולא ממש יצא לי להתרשם וכן אשמח לקבל פידבק)

תודה!

BetaCAM

New member
זה פחות או יותר רוב התשובות שתקבל

תלך באיזה בוקר שיש פחות עומס בחנות עם הגיטרה שלך ותבחן אותו, קח אפילו כמה פדאלים שאתה יודע שאתה משתמש בהם כברירת מחדל כי אין דרך אחרת, אלא אם אתה מכיר חבר שיש לו כזה ואתה יכול לנסות אותו אצלו בביתו.

אין כאן איזשהו קסם או סוד לפצח, רק אתה יודע אם המגבר הזה מתאים לך או לא.

מבחינת אמינות - לא שמעתי על בעיות עם החברה הזאת בכלליות ואלה שאני מכיר שמחזיקים כאלה מרוצים מהם עד השמיים.

אני אודה שהם לא כוס התה שלי אבל הם מגברים איכותיים מאוד ללא שום צל של ספק.

One Eyed Willy

New member
לצערי

אני עובד כל יום,ועד שהצלחתי לפנות יום שישי אחד לא ממש יצא לי להתרשם.

אני יודע שהמגבר הזה הוא לא ממש מיינסטרים ושהסיכוי שמישהו כאן משתמש בו נמוך,אבל תמיד אפשר לקוות :)

DC400

New member
בגדול זה HI GAIN

כן , אתה בטח אומר לעצמך "וואו הוא לא חידש לי " , אבל העניין הוא שלא סתם המטאליסטים אוהבים את המגבר הזה . לדעתי הוא גם תפס אופי גרמני כשהוציאו אותו מהמפעל שם . הם קצת מרגישים לי "ברזליים" .
ושזה ONE TRICK PONY לשים לו היי גיין .
(בניגוד לCAE שבאמת עושה הכול למשל )

byrdparis

New member
לא כל כך הבנתי

מצאת ביד 2 לרכישה אבל אתה מנסה לשמוע אותו בחנות שמייבאת ומוכרת?
או שהם אלו שמוכרים?

בכל מקרה, ידידי למעלה ענה לך על אופי המגבר פחות או יותר, הי גיין, מטאליסטים, one trick pony ועוד..
אם אתה עונה להגדרות הללו, כנראה שהוא מתאים לך.
אם אתה מחפש משהו אחר (מה באמת? ) אז אולי אפשר לנסות לעזור לך למצוא כיוון חדש.

בכלל, זה מאד מפתה לרכוש כל מיני דברים על פי "דילים\מבצעים\מציאות ביד2\ועוד"
לפעמים זה עובד מגניב לגמרי כי אלו דברים שרצית אבל חיכית להזדמנות, אבל בדרך כלל אלו מתבררות כרכישות אימפולסיביות של ציוד שלא מתאים, או שאתה לא צריך.

בהצלחה.

One Eyed Willy

New member
הבנת יפה

הלכתי לשמוע אותו בחנות כדי להתרשם ממנו, וכן,חשבתי לקנות אותו ביד 2.

בגדול אני מחפש מגבר וורסטילי,חשוב שיהיה לו קלין יפה,כל השאר זה בונוס מבחינתי.
המגבר מיועד לשימוש ביתי,קראתי את הדיון מהשרשור הקודם לגבי מגברים גדולים או קטנים בבית והאם
יש הבדל,אני לא ממש מתמצא באספקט הטכני אז אשאיר את זה לאחרים.

יותר מדי דרישות אין לי,החל מכמות הכפתורים ועד וואט(גם 15 רועש מדי לבית).

ואתה צודק,אני בודק את המגבר הזה בגלל שהוא מופיע ביד2 במחיר אטרקטיבי,ולא בגלל שמראש שמעתי ונדלקתי.
יכול מאוד להיות שאני מנסה להתחבר אליו בגלל הסיבה הזו,למרות שאני מקווה שאני כמה שיותר אובייקטיבי

byrdparis

New member
למה לא ללכת

לשמוע אצל זה שמוכר ולנסות שם?!
אם המחיר מתאים לך והמגבר ימצא חן בעינך, אתה כבר לוקח.

כתבת שאתה לחוץ בזמן, עכשיו בעקרון "בזבזת" יותר זמן ממה שהיה לוקח לך אם היית הולך ישירות למוכר
.

בכל אופן, נראה שיש פה די הרבה אנשים שאומרים שהוא ורסטילי לטעמם ויש לו קלים יפה וטוב.
כך שקיבלת גם "אישור" פורומי למגבר..
עתה נשאר לך רק להחליט עם הדיל מספיק טוב עבורך..

ת.ת.ת

One Eyed Willy

New member
מהסיבה הפשוטה

שאני לא חושב שזה הוגן.

בוא נפריד לרגע בין שני מקרים:

1)אדם נחמד מהפורום מזמין אותי לשמוע מגבר שלו.
2)אני ניגש לאדם שמוכר מגבר שאני לא מכיר,נוסע אליו ויושב אצלו שעה בידיעה ברורה שרוב הסיכויים שלא אקנה,
אלא "רק באתי לשמוע".

עם כל הכבוד,הבחור שמוכר אינו חנות,עבור חווית הקנייה המדוברת אאלץ לשלם יותר מכפול.
גילוי נאות: גם אני בתור מוכר לא נהנה שאנשים באים לנסות ציוד שאני מנסה למכור.
רוצה לקנות? בוא,תבדוק שהכל תקין,תשלם ותסגרנו,על הדרך ננגן קצת,והקפה(או הבירה) עליי.
רוצה לשמוע את הציוד ולהחליט אם הוא בשבילך?לך לחנות.

ושוב,לא מדובר על מפגש חברותי עם אדם מהפורום נניח.

שני הסנט שלי.

N i r T

New member
דעתי...

אני מסכים איתך בגדול - אני כשבא לקנות ציוד יד 2 לא חופר למוכר. אם אני יודע במה מדובר (ואני בד"כ יודע) אני בודק שהכל תקין ויאללה... הופלה.
אבל...
פה מדובר במגבר פחות ידוע מחברה פחות ידועה. ולכן אך טבעי שמי שמתעניין במגבר מהסוג הזה ירצה לנסות אותו. באותה נימה - מעולם לא סילקתי מהבית אנשים שבאו לקנות ממני ציוד יד 2 וחפרו שעתיים על איזו גיטרה. ולהיפך - היו מקרים שאמרתי לקונה הפוטנציאלי אחרי שישב יותר משעה שחבל לו על הכסף ושלא מתאים לו. אני מאמין בקראמה בדברים האלה. ולכן - לך לשמוע את המגבר אצל המוכר בלב שקט. זה לא פדל ב- 200 שקלים. זה מגבר בכמה אלפים טובים של שקלים.

byrdparis

New member
אני חושב שבגיל

|112 אתה אמור לחשוב קצת אחרת

1 - אתה הולך לחנות לשמוע מגבר - ז"א מבקש מהם שרות, את זמנם ואת בלאי התצוגה שלהם בידיעה מוחלטת! שאתה לא הולך לרכוש מהם את המגבר, אלא ממקום אחר.
זה מבחינתי לא אתי או הוגן (על פי מילותיך) בכלל, אלא אם אתה ניגש בהתחלה לנציג החנות ומבהיר בפניו את משנתך בנוגע לרכישה. אם עדיין הם מעונינים לתת לך שרות, פה זה כבר עניין אחר, מכובד ונכון.

2 - מישהו מוכר משהו שאתה רוצה, אבל אתה גם מעוניין להחליט אם זה מתאים לך באופן מושלם, אז אתה מבקש לנגן
קצת מעבר ללבדוק עם הוא תקין. אותו מוכר יכול להחליט אם לארח אותך או למכור לך בקופסא. שוב זה עניין של הסדר בין הצדדים ולא איזה כלל קבוע.

עם כל הכבוד, הבחור שמוכר, רוצה למכור ולפעמים צריך להתגמש, בדיוק כמו שחנות רוצה למכור ו"מבזבזת" מכשירים עבור תצוגה להתעללות המבקרים בידיעה, שהיא תמכור אותם בהפסד (תצוגה) כדי שיהיה לך מושג מה אתה קונה.

אתה נכנסת לחנות וביקשת שרות מהם בידיעה שאתה לא הולך לקנות מהם= לא הוגן מצידך.
אבל מהמוכר שמעוניין למכור וממנו סה"כ היית צריך לבקש "שרות" לא ביקשת, כדי לא לבלבל לו את המח.. חחח
לדעתי, קו החשיבה שלך קצת הפוך.
אבל, YMMV.

מה שלא יהיה, בהצלחה

Katarzis

New member
ממש לא one trick pony

מגבר ורסטילי מאוד. מקלין פנדרי ועד היי גיין.

byrdparis

New member
קשה לי להאמין

שמישהו שמחפש קלין יקח את המגבר הזה

בכל מקרה, DC ציין שזה מרגיש לו ברזלי ו one trick pony... לשים עליו הי גיין.. זה נקרא ע"י עם מעט הסתיגות
או במקום לרשום IMO..

בלי קשר: יש לך עדיין את הבלוזברייקר? (או שהתבלבלתי ולא היה לך אף פעם?!)

One Eyed Willy

New member
שמעתי הרבה על הקלין הטוב שלו

זה מפתיע אנשים שלא שמעו את המגבר,אבל נראה שזה קונצנזוס בקרב אלו שכן ניסו אותו.

תודה על התגובה

MetalicBluz

New member
במקרה

היה לי פעם קראש על המגבר הזה. הרבה מפספסים או לא מודעים לקלין שלו.
למי מכאן שמכיר, וזוכר, היתה לפני כמה שנים חנות בדיזנגוף סנטר בשם "הרוח השחורה", היה להם את המגבר הזה והוא ישב שם באמצע החנות.
יצא לי להיות שם לא מעט, ואת כל הגיטרות והפדאלים שנמכרו שם בחנות שבדקתי, בדקתי על המגבר הזה. אחד המגברים הכי ורסטליים שנתקלתי בהם. כל גיטרה שיצא לי לשמוע שמחוברת אליו פשוט זרחה והאופי שלה בא ממש טוב לידי ביטוי. אפילו יצא לי לשמוע גיטרת רבע נפח מחוברת אליו ובאמת, לא האמנתי איזה קלין ג'אז יפהפה אפשר להוציא מהמגבר הזה.
הוא גם מקבל פדאלים בצורה מעולה.

גם את הקלין ה"פנדרי" שאני כ"כ אוהב (SRV, John Mayer וכו') הוא מספק בצורה די טובה. לא ברמה שלי MesaBoogie Lonestar נניח.. אבל ברמה די גבוהה. וזה הדבר הראשון אישית שאני בודק כשאני בא לבדוק מגבר, הכי חשוב לי זה הקלין הפנדרי הזה. הצליל פעמוני סטראטי הזה. זה הבסיס מבחינתי.
אבל זה טעמי האישי. לכל אחד יש טעם אחר

כמובן, המגבר הזה ידוע בעיקר בשל הדיסטורשן שלו אז לא התייחסתי לזה בכלל. יש לו דיסטורשן פצצה
אז לשאלתך, ממליץ בחום

רונסולD

New member
כמו צבי, גם אני זוכר אותו מהרוח השחורה

אבל התלהבתי הרבה פחות ממנו.
אני זוכר מגבר עם קלין נוקשה וקר, ריברב שפשוט לא הצלחתי לכוון לרמה שאני אוהב ודיסטורשן שמן ולא מספיק ברור לטעמי.
יכול להיות שזה בגלל שאני טיפוס של ווקס, מארשל וסאונד אולד-סקול באופן כללי, אבל לא אהבתי את המגבר הזה. בכלל.

MetalicBluz

New member
יכול להיות

שזה כמו שכתבת, אני פחות בנאדם של Vox ו Marshall (עם הסתייגות, יצא לי לנגן על כמה מרשלים עם קלינים יפהפיים)
אני בנאדם של Fender בגדול בכל מה שקשור במגברים, או כאלה שיש להם קלינים יפהפיים כמו דגמים מסויימים של MesaBoogie או Dr.Z ועוד כל מיני..

הסאונד שלי מתבסס, בתור התחלה על קלין פנדרי. הדרייב/דיסטורשן על זה. אני גם בכללי מעדיף מגברים עם ערוץ אחד.
שלך, כנראה, על קלין האמבקרים/ P90

אבל, כמו שכתבתי, זו בעצם התרשמות שלי מלפני כמה שנים. אני אתקל בו שוב בקרוב במיוזיק סנטר ומעניין אותי מה תהיה דעתי אז..
אני אסע לשם לעשות מלחמת דיסטורשנים ראש בראש ששניהם נמכרים במקום (Suhr ו- Emma) ועל הדרך אבדוק שוב את הקלין של המגבר הזה, הפעם עם הגיטרה העכשווית שלי. שהיא בכמה רמות מעל הקודמת

George W Bush

New member
שקלתי בזמנו לקנות אותו, ועדיין שוקל

מגבר מאוד ורסטילי, ממש לא one trick pony. מה שכן - יש לו סאונד מאוד אופייני ומאוד ייחודי, שאו שאתה אוהב או שלא. זה ממש לא אומר שהוא לא ורסטילי - ההפך.

לגבי הקלין - יש לו קלין מדהים לדעתי, מאוד צלול ופעמוני, אבל ממש לא קלין פנדרי. זה באמת קלין חדש, אנגל-י. מאוד מודרני ומדויק. אני מאוד אוהב, אבל שוב - זה בפירוש לא קלין פנדרי.

קיצר, אם אהבת תקנה. אם לא - אז לא :)

למעלה