Energy Saver

• פותח הנושא arye9
  • פורסם בתאריך

arye9

New member
Energy Saver

שלום, קניתי נורת תאורה Energy Saver והבנתי לפי הכתוב על הקופסה שנורה של 26 ואט שווה לתאורה של 130 ואט בנורה רגילה. אבל התברר לי שהאור חלש מאד. מה בעצם הסיפור עם הנורות האלה? תודה אריה

מאגר

New member
האור לא חלש תן לה לדלוק קצת ואז

תראה בפעמים הראשונות לוקח לה זמן להיכנס לתפוקה מלאה מעבר לזה כמות האור שהיא מפיקה ל-1W הוא פי 6 מכמות האור של נורה רגילה וזה בדוק.

arye9

New member
הרכבתי את הנורה

בצהרים ובערב היא עדיין היתה חלשה. תודה רבה אריה

i29

New member
גם אני התפתיתי לקנות כזאת והאור חלש

במיוחד, אולי זה מפיץ אור פי 6 במעבדה של היצרן אבל בטח בתחום האולטרא סגול כי אצלי קשה לראות איתם גם אחרי חצי שנה (גם 26W).

רשר

Well-known member
מנהל
גם אני נתקלתי בתופעה

יצרנים עלומי שם מעתיקים את הסבר והטבלאות של אוסרם, רק שבנורה עצמה שכחו להעתיק את האיכות ולכן מחירה כל כך זול.

מאגר

New member
יש לקנות מיצרנים בעלי שם ובעלי

מוניטין תעשיתי שם אין בעיות הבית שלי אין נורת ליבון אחת כבר משנת 84

לא 6 לא 5 אלא 4

מניסיוני נורה חסכונית כולל תוצרת אוסרם מאירה כמו נורת ליבון בעוצמה פי 4 ולא פי 5 או 6 כמו שטוענים היצרנים. למשל לחדר ממוצע מספיק הלוגן 300W או שלוש נורות חסכוניות של 26W. אם יש זכוכית חלבית בבית המנורה היא מפחיתה מעוצמת האור באופן מורגש.

מאגר

New member
לקול האמת צר לי לחלוק על דעתך

וידיעותך בנושא ואני אסביר: מאחר נורת טוגסטן הלוגן קוורץ מפיצה אור בהק לבן שהוא אף גבוה ביותר מנורת הליבון הריגילה כמעט פי 2 ומעל לרמת הספקטרום, בטמפרטורת צבע שעולה על 4000 מעלות קלווין הרי שהעין מדמינת עוצמת אור חזקה יותר מאשר לובן האור של נורת PL שהוא אור שאינו רציף אלה מהבהב במהירות שהעין האנושית אינה מסוגל להבחין בדרך כלל. ואורה קרוב יותר לספקטרום בחום אור של 2700 מעלות קלווין לכן הוא ניראה לנו למראית עין כחלש יותר אך בריא יותר אם תבדוק את נתוני ההארה של הנורות עם מד אור בתנאים שווים תמצא כי נורת הליבון מאיר פי 6 פחות מנורת ה-PL ולגבי נורת הטונגסטן הלוגן קוורץ הפרש ההארה הוא אכן פי 3.6

NimrodKAdim

New member
יכול להיות שאתה צודק אבל מה זה עוזר

תיאורטית היא מאירה יותר אבל מה שחשוב בפועל זה כמה נראה לנו שהיא מאירה. ואם אנחנו מעוניינים בעוצמה מסויימת, אנחנו מעוניינים שתראה לנו עוצמה כזו ולא תיאורתית. גם אצלי בבית יש רק מנורות PL (טוב נו, אולי כמה הלוגן בגלל העיצוב) אבל אני מוכרח לציין שבפועל שמתי הרבה יותר הספק ממה שהתיאורה אומרת. אבל בכל זאת הן מנורות חסכוניות יותר, מאירות יותר.

מאגר

New member
על שתשקח שאור בוהק גורם לבעיות

עינים כמו קטרקט וכו'

NimrodKAdim

New member
אז אתה ממליץ לי לחזור למנורות ליבון

הישנות והבריאות או פשוט לחיות בחושך מעשי עם אור תיאורתי?

זה בדיוק כמו שנמרוד אומר

אם אתה רוצה לחיות בבית שנראה מואר צריך נורות פלורסנט בהספק גבוה יותר ממה שהיצרנים טוענים. גם אם ה 1/6 מגובה בתיאוריה כנראה שיש גורמים אחרים שגורמים לאור הפלורסנטי להראות חלש יותר. בהחלט יתכן כי עבור מאגר מספיקה תאורה פלורסנטית בהספק 1/6 מנורת ליבון אך ממספר נסיונות בבית מצאתי שעבורי ובני ביתי תאורת פלורסנט ב 1/4 הספק מנורת ליבון מאירה בערך אותו דבר. פחות מזה מרגיש חשוך ויותר מזה מאיר "יותר מדי" (אם כי אין שום בעיה להתרגל). ביחוד למי שמתקין תאורה פלורסנטית בפעם הראשונה הייתי מציע להתקין נורה בהספק 1/4 מעוצמת נורת הליבון שאם לא הוא עלול להתאכזב.

למעלה