energy food

magicpie

New member
energy food

שלום לכולם מישהו מכיר מאכלים שתורמים לתחושה האנרגטית? כלומר..."להרגיש שיש כוח". אמא שלי אישה בריאה בת 45 במשקל תקין,אוכלת דיי טוב (לא ג'אנק וממתקים) והיא מתלוננת על חוסר אנרגיות...תוצאות בדיקות הדם היו תקינות. אני מנסה גם לשכנע אותה לצאת כל יום להליכה של חצי שעה לפחות..לגוף ולנפש..אבל בינתיים ללא הואיל. תודה לעוזרים

harduf9

New member
מה שמוגדר כתזונה טובה בהרבה מקרים

הוא תזונה גרועה עד מחרידה. הרבה מטופלים אומרים לי שהם אוכלים נכון וטוב וכשאני מבקש פירוט, אני רואה שהתזונה שלהם עתירת רעלים וגם כמות המזון אינה תואמת את הכמות הנדרשת לכל ארוחה. לכן, אין מנוס מלהגיע לנטורופת/ית ולקבל תזונה טובה אמיתית. בריאות שלמה גיא הרדוף

harduf9

New member
כן

אני יודע שגישתך אומרת הקשבה לגוף וחיים ע"פ זה, יש כמה בעיות עם גישה זו לפחות לגבי מרבית האנשים. א. קושי ביישום, מאחר ואתה מתייחס לכל תחומי החיים ולא רק לתזונה, מרבית האנשים חיים, חיים שאינם רוצים בם, עצוב, בר שינוי אך משום מה הר- אירגון הזה אינו קורה במאסות, אתה שומע פה ושם על אדם זה או אחר שעזב את משרתו המכניסה X$ והלך לגור בנגב עם כבשים, פרה, גמל וחי טוב. לכן, הקשבה רק בתחום התזונה היא קשה יותר מאשר ללכת אחרי רחשי לבך, לעומת זאת, הקשבה לנטורופת לא דורשת מאמץ מיוחד, אך נותנת כיוון ראשוני שבעקבותיו אולי תשתפר ההקשבה הכללית. אני מניח שמרבית הנטורופתים מקשיבים לא רק למזון אלא לכלל האדם ומייעצים לפיכך. ב. מספר הגירויים עצום ובתוכם יש גורמים מבלבלים, למשל, הייתה אצלי מטופלת שכל חודש בזמן הווסת הייתה אוכלת שוקולדים בכמויות, מה שגרם לה להשמין ולהגביר את הופעת האקנה. ההסבר לתופעה זו פשוט, עקב איבוד דם מאבדים ברזל, בשוקולד יש ברזל, מתוך הקשבה לגוף שומעים לאכול שוקולד. אז אוכלים שוקולד, הבעיה שהגוף שלה לא אהב את מה שבא עם הברזל אך היה מוכן להמשיך לשמוע שוקולד כי זה הכניס לו ברזל. החלפתי לה את השוקולד במזונות בריאים עתירי ברזל ונפתרו כל בעיותיה. ג. מרבית האנשים, הסובלים והלא סובלים, יודעים להקשיב לגוף, אך אינם יודעים לתרגם את ששמעו, גם אם כן, מדובר בתהליך שיכול להמשך שנים ובינתיים הבריאות לא משתפרת ואף מדרדרת. ביקור אחד אצל נטורפת/ית יפתור 90% מהבעיה הזו, לנטורופתים כמו למטפלים אחרים יש כלים לשמוע את מה שהגוף אומר ולתרגם את זה למזון בריא. ד. אני מצאתי שמרבית האנשים כן מקשיבים לגוף שלהם, בד"כ יש 3-4 מזונות שדופקים להם את הבריאות. כאשר אני למדתי רפלקסולוגיה, שנה א' המורה שהיה מורה ואדם מופלא, אמר לנו: "תשאלו את המטופל מה שלושת המזונות שהוא הכי אוהב לאכול, את אילו תורידו לו מהתזונה לחלוטין, תראו שיבריא." אז כל הכיתה צחקה, היום אני יודע שזה השיעור הכי טוב שקיבלתי בכל 8 שנות הלימוד שלי. אחרון חביב, אני, חשבתי שאני מקשיב לגוף שלי, אני עוסק במה שאני רוצה ואוהב, אוכל את מה שהחשבתי כבריא לי והרגשתי טוב. אגב, אני עדיין חושב כך. השנה, קצת לפני חג השבועות, נחשפתי למידע תזונתי שהיה חדש לי, החלטתי לנסות וראה זה פלא, רמת האנרגיה שלי עלתה פלאים, הרצון להזיז דברים וכח הרצון עלו גם הם, נפטרתי מכמה סימפטומים קטנים ומרגיזים שלא הבנתי מאיפה הם באים לי או מה גורם להם ואני מרגיש כמו בן 17, 20 שנה צעיר מגילי. כל השינוי התרחש תוך כשבועיים, אני שבא מבית מדעי (כולם בעלי תואר כשלהו במקצועות אנליטיים) הייתי חייב לבדוק אם אני חוזר לתזונה הקודמת האם יש שינוי לרעה, תוך יום אחד לחזרה לתזונה הקודמת שלי מרבית הסימפטומים חזרו, "התמדתי" יומיים, והחלטתי שגם החלק הזה של הניסוי צלח והוכיח את אמיתותו של המידע החדש, עכשיו בשביל להשלים את הבדיקה על עצמי, חזרתי לתזונה החדשה שלי וכמו במטה קסם תוך יומיים הכל חזר להיות טוב. עכשיו, הגיע הזמן לנסות את השינוי גם על מטופלים וראה זה פלא, נכון לרגע 100% מהמטופלים מדווחים על שיפורים בתחום היומיים עד שבועיים. גם כאילו שסוחבים בעיות כבר שנים והיו כבר אצל X מטפלים (כמובן שאצלי הם חדשים) מדווחים על הטבה בפעם הראשונה. ורק בשביל למנוע ספקולציות, לא הפחתי טבעוני או כל דבר מפחיד אחר דומה לזה. אני עדיין טורף בשר (הקשבה לגוף). בריאות שלמה גיא הרדוף

אשכר

New member
../images/Emo45.gif מסכים לגמרי

(רק אולי כדאי להזכיר שיש גם מטפלים נוספים חוץ מאשר נטורופתים שיודעים משהו על תזונה. (לא כולם כמובן)

harduf9

New member
נכון, אך אני משוחד למטפלים בתזונה + ידע נוסף

ולא ההיפך, בכל פעם שאני לומד משהו חדש על תזונה, אני רק מגביר את הבנתי ואת הכרתי עד כמה היא חשובה. חשוב לציין שלא משנה כמה חשיבות התזונה תגדל, חשיבות החלקים האחרים: מגע, חשיבה חיובית וכו' לא פוחתת במאום. בריאות שלמה גיא הרדוף

גיא, תודה על מה שכתבת

מעניין במיוחד מה שכתבת על שלושת המזונות העיקריים של האדם שהם הגורם לרוב בעיותיו... אני צריכה לחשוב על זה. האם תוכל לספר באיזה סוג תזונה מדובר, ששינה את השקפתך כל כך?

אשכר

New member
אם אתה צריך עוד תגובות בסגנון שלי שידחפו אותך

לשפוך קצת מידע, אשמח לעשות את זה שוב.

harduf9

New member
שכחתי את הסיכום

אז להקשיב לגוף זה נורא IN ונורא רומנטי, אבל תכלס בשטח לא מתאים לרב האוכלוסיה, לפחות לזו המגיעה אלי. בהקבלה, אני יכול לחיות בסין ולהקשיב לסינית הרבה זמן, יקח לי מספר חודשים להבין את השפה, בסופו של דבר אני אשלוט בה, אך בינתיים, יהיה לי קשה להתמודד עם מטלות פשוטות כמו למצוא מקומות, למצוא עבודה, לקנות את המזון שאני רוצה וכו', לא בלתי אפשרי אך קשה. מתורגמן שגם ילמד אותי סינית יכול לקצר את העניינים, נכון יקח לי פחות או יותר אותו זמן לשלוט בסינית אך בינתיים יהיו לי חיים יותר קלים. וזה חלק מהמטרה לגביה אנשים באים לטיפול ושואלים פה בפורום. בריאות שלמה גיא הרדוף

hal767

New member
בעקרון תזונה נכונה היא התשובה

ואותה יש להתאים לאמא שלך. פירות למשל, הינם ספקי חומרי אנרגיה מצויינים, אלא שחשובה כל התוכנית התזונתית ולא רק פריט כזה או אחר . כמו כן יש לתת את הדעת האם מקור בעייתה הינו תזונתי, או שישנם גורמים נוספים, כפי שקורה בהרבה מקרים. מתן תשובה לשאלה מחייב הכרות אישית מעמיקה.

magicpie

New member
תודה על התשובות

כמובן שתזונה נכונה היא ה-פתרון...אבל לך תשנה הרגלים של בן אדם שלא ממש רוצה שישנו לו אותם. אבל אני אמשיך לנסות...אולי מתישהו כל ההטפות שלי על ירקות ירוקים יחלחלו

0 אור 0

New member
יש חיים גם אחרי הירוק

בניגוד לאמונה המקובלת אני מאמינה שאפשר לאכול בריא גם בלי חסה, ואם הבן שלי היה מפמפם לי את השכל כל היום לאכול חסה, אז אני לא בטוחה איך הייתי מגיבה לנושא.

magicpie

New member
זה לא ברור מאליו שזה היה סתם דרך התבטאות?

מן הסתם אני לא רודפת אחריה עם ברוקולי ברחבי הבית!!

0 אור 0

New member
תתפלאי

אבל המון אנשים מנסים ללמד את שכניהם ובני משפחתם איך לאכול לפי האמונות שלהם, ולפעמים בצורה מאד מציקה, ובמיוחד זה קשה כשזה בא מ"הילד" (או הילדה) שאנחנו עוד רק מעכלים שהפך לאדם בוגר ואי אפשר כבר לחנך אותו, ופתאום הוא בא ומנסה ללמד אותי ...

lightflake

New member
בכלל לא בטוח שהבעיה היא בתזונה

יכול מאוד להיות בעיה אחרת / חוסר איזון שמתחיל להתפתח וזה סימן מצויין ללכת למרפא הוליסטי

חוץ מתזונה

יש עוד כמה דברים שיכולים לגרום לחוסר אנרגיות. אתן כמה דוגמאות: 1. דיכאון גורם לאנשים לחוסר רצון לקום בבוקר, להיות פעילים, לדאוג לעצמם ועוד. 2. שינה לא טובה - באם אלה קשיים להירדם, שינה לא עמוקה, חלומות מרובים, התעוררויות באמצע הלילה - כל אלה גורמים לכך שהאדם לא נח באמת במשך הלילה. פעמים רבות זה מצטרף למצב רגשי טעון. 3. מתח נפשי, שיכול להיגרם מסיבות שונות, ומתיש את האדם. גם מתח גופני, למשל כאב כרוני או מחלה. 4. חולשה כללית של אברי הגוף 5. דימום ווסתי מוגבר 6. עבודה מרובה, חוסר זמן לעצמי, חוסר תחביבים, תסכול. יש עוד אפשרויות, ואי אפשר כמובן לאבחן דרך הפורום. נתתי את כל הדוגמאות האלה על מנת להסביר מדוע חשוב להגיע למטפל שיכול לאתר את הסיבות לחוסר האנרגיות, ולמצוא פתרונות שיכולים לעזור. הציעו כאן טיפול נטורופתי ותזונה, אני מגיעה מהרפואה הסינית ויכולה להעיד שהיא עוזרת מאוד. יש עוד שיטות כמובן, כמו שיאצו ורפלקסולוגיה ורייקי. השלב הראשון הוא לדבר עם אמך ולבדוק אם היא מעוניינת לחפש פתרון לבעיה. אם היא מעוניינת, תוכלי לספר לה על האפשרויות או לתת לה לקרוא את מה שכתבנו פה. השלב הבא הוא למצוא מטפל באזורכן. בדרך כלל רוב האנשים מכירים מישהו שהולך לטיפול ברפואה המשלימה ויכול להמליץ על מטפל. אם לא, ספרי מאיפה אתן ונוכל להמליץ לכן על מטפלים באזורכם (במערכת המסרים). בהצלחה

למעלה