כן
אני יודע שגישתך אומרת הקשבה לגוף וחיים ע"פ זה, יש כמה בעיות עם גישה זו לפחות לגבי מרבית האנשים. א. קושי ביישום, מאחר ואתה מתייחס לכל תחומי החיים ולא רק לתזונה, מרבית האנשים חיים, חיים שאינם רוצים בם, עצוב, בר שינוי אך משום מה הר- אירגון הזה אינו קורה במאסות, אתה שומע פה ושם על אדם זה או אחר שעזב את משרתו המכניסה X$ והלך לגור בנגב עם כבשים, פרה, גמל וחי טוב. לכן, הקשבה רק בתחום התזונה היא קשה יותר מאשר ללכת אחרי רחשי לבך, לעומת זאת, הקשבה לנטורופת לא דורשת מאמץ מיוחד, אך נותנת כיוון ראשוני שבעקבותיו אולי תשתפר ההקשבה הכללית. אני מניח שמרבית הנטורופתים מקשיבים לא רק למזון אלא לכלל האדם ומייעצים לפיכך. ב. מספר הגירויים עצום ובתוכם יש גורמים מבלבלים, למשל, הייתה אצלי מטופלת שכל חודש בזמן הווסת הייתה אוכלת שוקולדים בכמויות, מה שגרם לה להשמין ולהגביר את הופעת האקנה. ההסבר לתופעה זו פשוט, עקב איבוד דם מאבדים ברזל, בשוקולד יש ברזל, מתוך הקשבה לגוף שומעים לאכול שוקולד. אז אוכלים שוקולד, הבעיה שהגוף שלה לא אהב את מה שבא עם הברזל אך היה מוכן להמשיך לשמוע שוקולד כי זה הכניס לו ברזל. החלפתי לה את השוקולד במזונות בריאים עתירי ברזל ונפתרו כל בעיותיה. ג. מרבית האנשים, הסובלים והלא סובלים, יודעים להקשיב לגוף, אך אינם יודעים לתרגם את ששמעו, גם אם כן, מדובר בתהליך שיכול להמשך שנים ובינתיים הבריאות לא משתפרת ואף מדרדרת. ביקור אחד אצל נטורפת/ית יפתור 90% מהבעיה הזו, לנטורופתים כמו למטפלים אחרים יש כלים לשמוע את מה שהגוף אומר ולתרגם את זה למזון בריא. ד. אני מצאתי שמרבית האנשים כן מקשיבים לגוף שלהם, בד"כ יש 3-4 מזונות שדופקים להם את הבריאות. כאשר אני למדתי רפלקסולוגיה, שנה א' המורה שהיה מורה ואדם מופלא, אמר לנו: "תשאלו את המטופל מה שלושת המזונות שהוא הכי אוהב לאכול, את אילו תורידו לו מהתזונה לחלוטין, תראו שיבריא." אז כל הכיתה צחקה, היום אני יודע שזה השיעור הכי טוב שקיבלתי בכל 8 שנות הלימוד שלי. אחרון חביב, אני, חשבתי שאני מקשיב לגוף שלי, אני עוסק במה שאני רוצה ואוהב, אוכל את מה שהחשבתי כבריא לי והרגשתי טוב. אגב, אני עדיין חושב כך. השנה, קצת לפני חג השבועות, נחשפתי למידע תזונתי שהיה חדש לי, החלטתי לנסות וראה זה פלא, רמת האנרגיה שלי עלתה פלאים, הרצון להזיז דברים וכח הרצון עלו גם הם, נפטרתי מכמה סימפטומים קטנים ומרגיזים שלא הבנתי מאיפה הם באים לי או מה גורם להם ואני מרגיש כמו בן 17, 20 שנה צעיר מגילי. כל השינוי התרחש תוך כשבועיים, אני שבא מבית מדעי (כולם בעלי תואר כשלהו במקצועות אנליטיים) הייתי חייב לבדוק אם אני חוזר לתזונה הקודמת האם יש שינוי לרעה, תוך יום אחד לחזרה לתזונה הקודמת שלי מרבית הסימפטומים חזרו, "התמדתי" יומיים, והחלטתי שגם החלק הזה של הניסוי צלח והוכיח את אמיתותו של המידע החדש, עכשיו בשביל להשלים את הבדיקה על עצמי, חזרתי לתזונה החדשה שלי וכמו במטה קסם תוך יומיים הכל חזר להיות טוב. עכשיו, הגיע הזמן לנסות את השינוי גם על מטופלים וראה זה פלא, נכון לרגע 100% מהמטופלים מדווחים על שיפורים בתחום היומיים עד שבועיים. גם כאילו שסוחבים בעיות כבר שנים והיו כבר אצל X מטפלים (כמובן שאצלי הם חדשים) מדווחים על הטבה בפעם הראשונה. ורק בשביל למנוע ספקולציות, לא הפחתי טבעוני או כל דבר מפחיד אחר דומה לזה. אני עדיין טורף בשר (הקשבה לגוף). בריאות שלמה גיא הרדוף