Endgame?

AirBot

New member
Endgame?

אשמח להצעות איך לתרגם את זה. אם למישהו יש בבילון, סביר להניח שהתוכנה תוכל להציע משהו מועיל (לי, לצערי, כרגע אין). המשפט הוא:
Whichever of the three possible endgame scenarios Al-Qaida is playing for ... .​

solsky

New member
זהו מונח מושאל מתחום השחמט,

ופירושו - שלב הסיום במשחק, שלב שבו נותרו מעט כלים על הלוח והמלך יכול לצאת ממחבואו ולקחת חלק פעיל בקרב. המטרה בשלב זה היא בדרך כלל הכתרת מלכה, יותר מאשר התקפת מט ישירה על המלך. היות שהטקסט אינו שחמטי, הייתי מציע את התרגום הבא: לגבי כל אחד משלושת התסריטים האפשריים שאל-קאעידה שואפת אליהם בשלב הסופי, או 'כמטרה סופית', או 'בסופו של יום' אופציה אחרת: יהא אשר יהא התסריט (מבין שלושת האפשריים) אליו שואפת אל-קאעידה בשלב הסופי מקווה שתרמתי במשהו צחי

AirBot

New member
../images/Emo51.gif

הגירסה כמו שהיא עכשיו מאוד דומה למה שהצעת, לכן כנראה אפשר להשאיר אותה כמו שהיא. תודה על העזרה!

AirBot

New member
Liquidity

במובן הכלכלי של המילה. למיטב ידיעתי התרגום המילולי בעברית (נזילות) אכן נושא את אותה המשמעות. מישהו יכול לאשר או להכחיש?

AirBot

New member
תודה פניה! עוד שאלה

קצת טכנית: מהי צורת הרבים של מדיניות?

Eldad S

New member
כדאי אולי לא לכתוב

את המילה "מדיניות" ברבים, כי היא אינה מקובלת ברבים. יש לך אפשרות לנסח את הטקסט מחדש, כך שהמילה תוכל להישאר ביחיד? למשל, עקרונות מדיניות? בעיקרון, צורת הרבים (על פי האקדמיה) של מילים מסוג זה אמורה להיות: מדיניויות, אחריויות וכו'. נשמע...
(ובתרגום רש"י: על הפנים...).

AirBot

New member
אפשרות תמיד יש

הבעיה היא שבטקסט המקורי הכוונה היא בבירור ובאופן חד-משמעי לצורת הרבים. באופן מוזר, מדיניויות נשמע לי בסדר לחלוטין. אין לי מושג למה. מצד שני, אני הופתעתי כשגיליתי שרוב האנשים אינם מודעים לכך שצורת העתיד בגוף ראשון מתחילה ב-א' ולא ב-י' (אומר ולא יאמר), כי עבורי האפשרות השניה נשמעת פשוט מחריד, לכן כמו שאתה רואה אני די מוזר בקטע הזה.
אה, ותודה!

Eldad S

New member
בשמחה :)

אם לך זה לא נשמע מוזר, מה לי כי אתלונן
באשר לגוף ראשון עתיד - מסכים אתך לחלוטין.

AirBot

New member
שוב ../images/Emo51.gif

אני חושב שכדי להשקיט את מצפוני אשאיר את זה בצורת הרבים. כמו שכבר אמרתי, I don't get paid enough for this.
אגב, אתה צריך לבדוק את הדוא"ל שלך לעיתים קרובות יותר *hint* *hint*
.

liorasar

New member
דרכי\שיטות\אופני מדיניות שונים\נבדל

קווי \ דרכי\שיטות\אופני מדיניות שונים\נבדלים ?

AirBot

New member
Hey, where'd everyobdy go?

לא שיש לי שאלות כלשהן או משהו כזה, אבל בכל זאת...
Come back! I'm lonely!​

למעלה