EMDR

יעלבל

New member
EMDR

האם משהו מכיר/ניסה את השיטה לטיפול בילדי ADHD הטוענים כי התנהגותם האלימה היא תוצאה של זכרונות קשים מהעבר שמזכירים להם טראומות - Post Traumatic Stress Disorder? להבדיל - ידוע לי שזו שיטה שמטופלות בה נשים מוכות הנמצאות במעונות לנשים מוכות והשיטה עוזרת להן מאוד. יש קשר? רעיונות לפורומים אחרים שיכולים לענות לי על השאלה?... תודה. יעל

zivadina

New member
שיטת EMDR

בן משפחתי טופל בשיטה אחרי שעבר טראומה. זאת שיטה שמבוססת על העלאת מחשבות בזמן תנועות עיניים בלתי פוסקות בהנחיית פסיכולוג. הבנתי שזאת שיטה לטיפול קצר טווח למקרים כמו טראומות, ואם רוצים המשך טיפול צריך להעזר בטיפול פסיכולוגי אחר. בתאריך 26/1/05 תתארח אצלנו עדית לוי, פסיכותרפיסטית אשר מטפלת בין היתר בשיטת EMDR. אני מקווה שהיא תוכל לענות לך.

levyyehudit

New member
EMDR בטיפול ב - ADHD

שלום כולם. שיטת הטיפול שנקראת EMDR הינה גישה טיפולית המשתלבת בגישתו הטיפולית של כל מטפל באופן שונה. יש מידע רב באתר שזיוה נתנה את כתובתו הן לגבי טיפול בילדים והן במבוגרים. אכן זוהי גישה לטיפול במטופלים שחוו טראומה, ויש אפשרות באמצעותה גם לעזור בבנית כוחות להתמודדויות בתחומים רבים בחיים. נכון לאמר שילדים ו/או מבוגרים המתמודדים כל יום עם הקשיים המורכבים של ADHD חווים לא פעם חוויות טראומטיות של בושה, פחד, כשלון. התחושות ש"משהו אצלי לא בסדר, שונה" מלוות לא פעם את הילדים הן כהשתקפות של עולמם הפנימי והן בתגובות הסביבה. דפוסי התנהגות שונים מתפתחים כתוצאה מהקשיים. קשרים בין אישיים מקבלים לעיתים איכויות שונות, לא תמיד חיוביות .הטיפול ברגשות אלו שצפים ועולים בטיפול דורשים מקצועיות רבה. כדאי לחפש מטפל שהתמחותו היא עבודה עם קבוצת הגיל של הילד, שיש לו הבנה רחבה של ה - ADHD (זה לא מובן מאליו שכל איש טיפול מבין את התופעה לעומקה ומורכבותה), ושמשלב EMDR בעבודתו הטיפולית. מנסיוני המקצועי אני יכולה לספר על הצלחות עם מטופלים מבוגרים שחלק מקשייהם נובע גם מעובדת היותם ADHD ושם יש דיווחים על שיפור רב בהרגשה ובתפקוד. אינני עובדת עם ילדים, אך חברי למקצוע מספרים על יעילותה של השיטה גם עם ילדים. עוד על הקשיים הריגשיים הנלווים הן כחלק נתסמונת ה-ADHD והן כתוצאה מהקשיים נרחיב ב - 26/1/05 כשאתארח אצלכם. בינתיים, לילה טוב עדית לוי

למעלה