ELP...

Miss CB

New member
ELP...

(אני מקווה שההודעה תהפוך לדיון או משו בסגנון ולכן לא שירשרתי אותה) בארון הדיסקים בסלון, בין כמה אוספים מטופשים ופופיסטיים במובן הרע של המילה ובין מוסיקה דרון-אנריקאית, אני מוצאת מדי פעם דברים מעניינים (בעיקר אוספים, אבל עדיף מכלום: איגלז, אמריקה, קווין...) והפעם זה דווקא אוסף של אמרסון לייק & פאלמר. שמעתי אותו רק פעם אחת נכון לעכשיו, ואני לא יודעת עוד כמה פעמים כבר יצא לי לשמוע אותו (מחר אני מקבלת את "אנימלז", של הוורודים כמובן) אבל בנתיים יש לי שתי שאלות. אחת, אתם יכולים בבקשה לספר לי קצת עליהם - מי הם, מה (?) הם, שירים בולטים, דעתכם וכו' וכו'? שתיים: האם זאת רק אני או שיש משו בשיר KARN EVIL 9 שמזכיר את הביטלז? זה לא ממש הסגנון, ותתעלמו לשניה מהפתיחה של הסינטיסייזר (מדובר על קטע מספר 2 או משו כזה, זה מה שכתוב על הקופסא). אבל יש קטע של שירה שמזכיר לי קצת את לנון, והרעיון הכללי של השיר מזכיר לי שילוב של "סרנג'ט פפר" החלק השני של השיר ו"ביינג אין דה בנפיט אוב מיסטר קייט". זה רק הדמיון שלי או שיש שם משו?

LadyG

New member
אז ככה...

קית אמרסון, אחד הקלידנים היותר מוכשרים בסצינה פוגש ב- 69 את גרג לייק סולן קינג קרימזון ולאחר מספר אודישנים למתופפים נופלת הבחירה על קרל פאלמר. כך נולד הרכב הסופר גרופ הנהדר Emerson Lake & Palmer. עם כל המגלומניות של אמרסון, זהו אחד ההרכבים היותר אהובים עלי בז'אנר הרוק הפרוגרסיבי. אלבומי מופת: Emerson Lake & Palmer הראשון Tarkus שבא בעקבותיו הגרסה שלהם לתמונות בתערוכה של מוסורגסקי Trilogy וגולת הכותרת שלי Brain Salad Surgery קטעים קסומים: Lucky Man From the Beginning Trilogy Still...you turn me on וזה ממש על קצה המזלג Karn Evil 9 - יצירה המורכבת מ- 3 חלקים. לא יודעת, אבל לא הזכיר לי אף פעם את סרג'נט פפר...נלך לשמוע שוב. נדמה לי שהלהקה התפרקה בסוף שנות ה- 70 אבל חזרו להופיע ביחד באמצע שנות ה- 80. השנים הראשונות שלהם 1970-1974 הן אלו ששווה לשים אליהן לב.

Miss CB

New member
אה מגניב

כל השירים שציינת מופיעים באוסף וזה כבר טוב.
לאקי מן באמת מאוד אהבתי, גם טרילוג'י. גם כל השאר אבל לשניים האלה (ולקארן איוול) שמתי
במיוחד. מי הסולן שלהם אגב? או שהם מתחלפים בווקלז?

LadyG

New member
הקול הנפלא שייך

לגרג לייק. הוא סולן אדיר, עם קול נפלא, שממיס אותי כל פעם מחדש.

באמת אין מה להוסיף..

רק עוד שיר אחד, שמצחיק אותי כל פעם מחדש: Are You Ready Eddie עם הקריאה הנרגשת של לייק: fuck me eddie, fuck me all night long!

Nir of GondoliN

New member
מה שנכון נכון.

לדעתי השיר הזה מראה את הגדולה של אי אל פי שאפילו שיר רוקנרול פשוט כמו זה מבוצע בגרנדיוזיות.

ThePiper

New member
אהבתי את הגרסה של לשיר.

בהחלט להקה נפלאה! יש בה משהו מיוחד שאי אפשר (או שאפשר) להסביר, הם פשוט מצליחים להעביר תחושות מיוחדות במאזין.

Liricooli

New member
מה עם

pictures at an exhibition? "קאוור" שהם עשו ליצירה בשם זה של המלחין מוסגורסקי. בנוסף יש שם עוד כמה קטעים שלהם, וקאוור למפצח האגוזים. חוצמזה, שבאמת אין שום שיר שהוא מייצג. יש שירים "פסיכוטיים" כמו קארן אוויל 9, ויש שירים שקטים ורגועים כמו take a pebble. כל השירים שלהם מדהימים. ועובדה מעניינת, באף שיר אין גם גיטרה וגם בס. למה? כי אדון לייק הוא על תקן גיטריסט\בסיסט, ובחלק מהשירים הוא גיטריסט, בחלקם הוא בסיסט. הוא גם הזמר, בעל כל מדהים. לפי מה שכתוב בחוברת של Brain Salad Surgery, לפאלמר, הייתה את מערכת התופים החשמלית הראשונה בעולם, שנעשתה על ידי חברת הרכבות של אנגליה, והיא שקלה משהו כמו טון וחצי. הדבר ששומעים הכי טוב זה האורגן. אורגן האמונד של אמרסון פשוט נשמע מצויין בכל השירים. והאמונד הוא אורגן אנאלוגי, שעוד לא בדיוק העמקתי על איך הוא בנוי ויוצר צלילים. אחת מהלהקות האהובות עליי. לירי.

ThE RhythM

New member
אז ככה

ELP- מי הם וגם מה הם. שירים בולטים- לא אמרת שיש לך אוסף שלהם?? אני משער ששם תוכלי לראות לפחות חלק עיקרי מהשירים הבולטים שלהם... ודעתי? אממ...להקת פרוג משובחת במיוחד עם קית' אמרסון הקלידן המטורף גרג לייק עם קול המלאך וקארל פאלמר ה...מתופף? :) בין הצפרדעים החביבות עליי בהחלט.

ThE RhythM

New member
אוי!

אני צריך לעשות ריפרש לעיתים יותר קרובות... :) בכל מקרה...מקווה שעזרתי איכשהו אחרי שהליידי כבר נתנה לך את המידע הנאמן שלה!

LadyG

New member
כל המוסיף הרי זה משובח../images/Emo13.gif

מעיון קצר בקישור ממומה, נדמה לי שהם קצת נסחפו. ג'ימי הנדריקס? נו טוב. למיטב ידיעתי אמרסון ערך אודישן למיטש מיטשל, אבל העדיף לסגור עם קארל פאלמר. אבל יכול גם להיות שהזכרון שלי לא משהו.

Rubycon

New member
כלל ברזל בנוגע לפרוגרסיב

לא שואלים על שירים מומלצים (יוצא דופן: שירים שתופסים צד שלם בתקליט). זה פשוט לא משקף מספיק. צריך לדעתי לפחות שני אלבומים (במקרה שיצאו לפחות שניים).

nute kram

New member
אני דווקא חולק

כל להקת פרוגרסיב ששמעתי הכרתי דרך שירים נבחרים. והאמת, אני מרגיש שהרווחתי ככה.

Nir of GondoliN

New member
קניתי את טארקוס שלהם

והא ענק! גדול! מושלם! כנראה הדיסק הטוב ביותר באוסף המאוד מאוד קטן שלי. אני מתלבט בינו לבין רד של המלכים.

למעלה