ELP

ELP

שמעתי דיסק שיש בו כל מני שירים שלהם מדיסקים שונים ואהבתי. מה הדיסק הכי טוב שלהם? המלצות?

לדעתי

טרקוס זו היצירה הכי גדולה שלהם. לא ממליץ על טרקוס כאלבום. רק היצירה הזו. נוספים שאני ממליץ עליהם בחום : האלבום הראשון Pictures At An Exhibition Trilogy Brain Salad Surgery

לצערי לא

פשוט לא. לא קראתי על השם באף מקום, לא נתקלתי בשום ייחוס של השם למשהו מן העבר. שום כלום.

cut2

New member
אני חושב

ששמעתי איפשהו שזהו סוג של יצור\מפלצת שהוא ביולוגי ומכני בו זמנית - אבל אני לגמרי לא בטוח בקשר לזה.

זה ידוע

אתה מדבר על התיאור של היצור. זה מפורט, בין השאר, בספר Rocking The Classics בהרחבה, ובכתבות אחרות שמפוזרות באינטרנט. מידע על מהות הטנק-ארמדילו הזה והרפתקאותיו בתוך היצירה הזו לא קשה למצוא. הבעיה היא השם שלו. מקור השם, האם יש לו משמעות. במידע הזה עוד לא נתקלתי אף פעם.

begone

New member
ELP

הראשון שלהם (יצא ברימסטר) נשמע מצוין. טארקוס - חצי ממנו מעולה. טרילוג'י - בעיניי הכי בשל והכי שלם. בריין סאלאד סרג'רי - מעניין אך בעייתי.

begone

New member
Karn Evil 9

יצירה עם כמה יציאות מעולות, אבל עם בעיות מבניות, כמה קשקושים פה-ושם, וכמה קטעים תמוהים. היא מעניינת, אבל לא תמיד עשויה-היטב.

orbiti

New member
הבעיה בקארן

היא שהיא למעשה 3 חלקים בלי שום קשר אמיתי ביניהם. כל חלק כשלעצמו בנוי לדעתי מצוין (למעט השלישי, שהוא כרגיל אובר-דרמטי), אבל אין שום נושא שיחזיק את המבנה של היצירה לאורך 30 דקות.

begone

New member
אני מתכוון למכלול

החלקים השונים מסרבים להיארג יחד, אין מוטיבים שמפותחים בצורה מסודרת, ויש קטעים שנשענים בעיקר על ההתלהבות המוגזמת של אמרסון מכמה סינתיסייזרים חדשים שהוא קיבל. חלק מהקטעים נשמעים ממש מגוחכים (למשל, כלי ההקשה הממוחשבים שפאלמר משתמש בהם). גם הסיום נשמע מאולץ, אפילו קלישאי. אם אתה רוצה יצירות מאוזנות - פנה לאלבום Trilogy ושם תבחין בשימוש נכון וזהיר במבנה, פיתוח, עיבוד וכו'. הוולגריות של ELP באלבום הזה לא משתלטת על הקטעים.

למעלה