Elizabeth Báthory - The Blood Countess

Wrath Within

New member
Elizabeth Báthory - The Blood Countess

מישהו שמע על זה? אחד מסיפורי הערפדות הקדומים, כמה קישורים בנושא מויקיפדיה בעברית עוד מידע בעברית מאמר באנגלית מרתק לדעתי, פעם גם ראיתי תכנית בYES דוקומנטרי (אם אני לא טועה) על מיתוסים של ערפדים, איך זה התחיל ודיברו שם על הרוזן דרקולה ועל אליזבת' באטורי, עם תמונות והסיפור עצמו.

Berethor

New member
כמה דברים

קראתי את המידע בפורטל לנוער שהביאת. לא יצא לי לשמוע על אליזבת' בת'ורי, ואמת טוב שכך. אנני רואה בא השראה לערפדה, אלה פשוט מישהי שטניסטית, היא ושני "המכשפות" שאיתה פשוט מצעו בילוי סדיסטי בלהרוג בחורות תמימות, לא היה כאן שום צורך אמיתי או סיבה. עכשיו למרות שדרקולה הרג הרבה יותר(100000 משופדים ולא 600 בתולות), היו לו מניעים אמתיים של חוק, פטריוטיות ואופי אכזרי, בדיוק המאפיינים של ערפד אלדר אמיתי(כמו ויקטור ודרקולה הערפדי), כך נכון לראות תמודל של ערפדים בכללי. בקשר לרוזן דרקולה שחכת לציין, בגיל צעיר ולאד יחד עם אחיו הבוגר ממנו,היו בני ערובה עד שהגיעו לגיל 7. בשנותיו אצל העות'מאנים ולאד נכלא בצינוק, הוכה פעמים רבות והיה עד למעשי עינויים רבים ולשיחות עליהם. ייתכן ששהותו אצל העות'מאנים והתנסויותיו שעיצבה את אופיו האכזרי. דבר שני, אף פעם לא שמעתי על סעודת המוות לקבצנים, אני מתלבט אם זה בגלל משהו שלא מוכר לי או נסיון לסלף דברים, זה ידוע למשל שולאד היה דווקה אכזרי יותר לבעלי ממון, הוא עשה סעודות מוות לסוחרים ולבוירים, שדרך אגב היו גם אוייביו וסימלו את כול השחיטות במדינה. בתקופתו של ולאד אפשר היה להשאיר שקית מטבעות זהב ברחוב ואיש לא היה נוגע. מה שנקרא שלטון חוק וענישה נכונה. ולאד המשפד ידוע גם היום ברומניה כגיבור לאומי, הטורקים שכפי שציינת "טורקים שבאו מעת לעת לגנוב", באו גם לכבוש את מדינתו, ולאד נלחם בהם בכול אמצעי, ואף יצר פחד גדול יותר בקרב התושבים והאוייבים לעצמו מאשר מהטורקים(שהיו ידועים באכזריותם), מה ששמר עוד יותר על הנאמנות. ולאד למעשה היה פטריוט, שליט אכזרי אך הוגן, ודוגמה טובה לכך שהמטרה מקדשת תאמצעים.

למעלה