Elavator לטיסני 3D.

guys234

New member
Elavator לטיסני 3D.

רציתי לדעת מה ההשפעה (אם בכלל) על ביצועי 3D של טיסן ש - Elevator שלו (אמנם שטח גדול) בצורה הרגילה (ראה תמונה) לבין טיסן שה- Elevator שלו ב"צורת ה-3D" (ראה תמונה). האם טיסן עם Elevator "רגיל" יכול לבצע את תרגילי ה3D ? השאלה היא בנוגע לטיסני extra300 שנחשבים ל-3D (לפחות נראה לי) אבל יש לחלקם הגה גובה "רגיל". תודה.

eitanuch

New member
...

ב"הגה 3D" ההגה תופס יותר שטח על חשבון המייצב וב"רגיל" זה נראה לי סטנדרטי... וד"א אקסטרה 300 זה לא 3D (לפי מה שאני יודע), המטוס האמייתי מבצע תרגילים בשם "פר אדום".. יותר טיסן ספורט

Guy Z

New member
אם תרשה לי להוסיף?

בצורה כזאת ניתן להפחית את הכוח המופעל על הסרוו בזמן הפעולה וזאת משום שעל המשטח שמעבר לקו הציר מפעיל כוח כלפי כיוון הפעולה ולא נגד הפעולה (כמו שנוצר על ידי ההגה הקונוונציונאלי). הבעיה שיכולה להווצר מזה היא פרפור הגאים משום שההגה (שיש לו בדר"כ מעט חופשיות תנועה) נמצא עכשיו גם בשפת ההתקפה ולכן נמנעים מלטוס במהירויות גבוההות עם הגהים מורחבים.

Kiril rc

New member
מחזק את גיא../images/Emo45.gif

"הבליטות" מעבר לציר, הן כדי שהסרוו יתאמץ פחות.

אכן כך. קוראים לזה איזון אוירודינמי.

לגבי הפרפור, אני לא חושב שיש חשש ממשי. האם מוכרים לך מקרים ספציפיים של פרפור הגה כזה? מה שכן יכול לקרות פה זה דבר שנקרא דיברגנציה, שזו תופעה שבה כל החלק הקדמי שואף להתקפל אחורה, ממש כמו שדף נייר המוחזק בחלק האחורי שלו ומוסע קדימה ירצה להתקפל.

Guy Z

New member
מכיר גם מכיר ../images/Emo4.gif

גם האקסטרא שלי הכירה את הרצפה מהר מאוד!

frodo

New member
לא חשבתי על זה

אבל לדעתי זה נכון וממש יפה... הגדול

למעלה