El Salon Del Ladino

SuzieRS

New member
ברי מואיס...קי טי פאריסאיו ?....

קי איסטי ארטאיקולו סי אסקראיב'איו פארא ג'ינטיס קומו טו אי ייו???

אסטרלו

New member
יה דישו מוסיו סלטי, קה נו אז

פארה מוזוס: POR DJENTE DE KULTURA DE ALTO NIVEL יה סה אסקריב'יו מונצ'אס ב'זס אקי פור לה אלטה לאדינו. יה דישימוס קה סי ב'אן אה דאר לה לאדינו אן מאנוס דה לה אקדמיה, נו ב'ה קדאר קן קה אב'לה לאדינו. מוזוס נאסימוס קון מואסטרה לנגואה, אי קומו דישיטס סמוס בוליסאס דה קאזה קון גראנדזה.
לו מאס דה לה ג'נטה ג'ודאו אספניול אבלאן קומו מוזוס, לו קה פארסה קה לה מאדרה דל פרופסור נו ארה בוליסה דה קאזה..אהה אונה קוזה בואנה סאלי דה אקי - קה מוז אמבזאמוס מואב'אס פאלאב'ראס.

Sarika

New member
אסטרלולולו צורפת לתנועה....

החלטנו סוזי ואנוכי לכונן תנועת בוליסות גאות
ויש לנו גם סיסמא

SuzieRS

New member
El Salon del Ladino

אין ספק שלמר סלים סאלטי זכויות רבות בתחום הלאדינו בישראל. אבל מאמר זה משום מה מזכיר לי את הויכוח שנוצר פעם ב-ladinokomunita על "Boulissa de Kaza "שבסופו הפרופסור המכובד כאילו התנצל באומרו שדבריו הוצאו מהקשרם,ושהוא לא התכוון,וכו'. נידמה לי שאפשר למצוא רמזים לדברים שבהודעה שהתפרסמה בפורום זה בתאריך 11.4.05 בשעה 15:59 ,בה היתה הקריאה "להוציא את הלאדינו לסלון". יש לברך על תרומתו של מר סאלתי ומשפחתו במאמציו להחיות את הלאדינו.

terigo

New member
el salon de salti

הפורום מהווה "סלון וירטואלי" אולי הייתה כוונה לצאת אל "סלונים" של משתמשי השפה שלא יהיו מוגבלים בחומות השן האקדמיים ויהוו נדבך נוסף להחיאת הלאדינו, כמובן שיש לברך את תרומתו של מר סאלטי ומשפחתו ותרומות של משפחות נוספות לקידום המורשת התרבותית של דוברי הלאדינו סוזי אפשר לקבל את המאמר שציינת:" Boulissa de Kaza "

SuzieRS

New member
bulisa de la kaza -Terigo-

זה לא מאמר.זה קטע מתוך "הודעה" של פרופסור מיכאל הלוי מהמבורג שפורסם ב2 בינואר, ב- לאדינוקומוניטה, ובה מתלונן שהפכו את הפורום למועדון של אקרות בית שמחליפות את דעותן. הזילזול שלו הצבן כלכך את הקוראים שהפולמוס בנידון המשיך עוד הרבה זמן. הזילזול של סלים סאלטי ב"סמי בורקס" הזכיר לי את הזילזול בעקרות בית של מיכאל הלוי. הינה הקטה במקור: En segundo lugar, Ladinokomunita por desgrasya se ha alejado muncho de sus buenos inisyos. Las primeras kontribusyones mos informava sovre lexikolojia i fraseolojia, pero lentamente LK se konvirtyף en un bazar de tono "markadamente"(?) personal y]i partisipasyones triviales, en un Klub de bulisas de kaza ke interkambian sus opinyones - amudisyon kon boz de kantar.

Sarika

New member
מה רע בBULISA DE LA KAZA?

בוליסאס די לה קאזה תרמו רבות לשימור והעברת המסורת והתרבות הנפלאה הזאת, בוליסה די לה קאזה הביאה לאוויר העולם את הפרופסור המכובד.... אני בוליסה די לה קאזה גאה שבת שלום ומועדים לשמחה.

SuzieRS

New member
../images/Emo42.gif נוקר טוב Sarika

בוקר טוב, שבת שלום ומיימונה שמחה לכל הבוליסות הגאות. לדעתי מה שהוא ממליץ לבוליסות דה קאזה לעשות יותר מעליב :-"amudisyon kon boz de kantar". גם אני בוליסה גאה!

Sarika

New member
../images/Emo6.gif חה חה חה סוזי

אולי ניסד תנועה בוליסות גאות והסיסמה שלנו - NO MOS VAN A KORTAR LAS ALAS I MOESTRA BOS NO SE VA AMUDISIR

SuzieRS

New member
קדימה Sarika !!!!! אחריך!

KON LA KAVESA ARIVA I LOS OJOS DELANTRE MUESTRA BOS SE VA SINTIR.

מואיס

New member
סולו ב'וס קיז'י דיזיר קי סי אב'ריש

איסטי מודו די תנועה אה מי נו מי קונטאש, יו מי ב'ו אג'ונטאר קון לוס אראבאג'יס

פרפ'רו אונה בוליסה

אן אל פ'ורום דה סירן פרופ'סורס "מלומדים". יו דב'ו דיזיר קה מוצ'אס קוזאס אן ללדינוקומוניתה נו אנתיאדו. ללינגוא אאי אס דורה פאראמי אי קואנדו תופו אלגון ארתיקולו קה מאנתרסה לו דב'ו מלדר אב'אגאר אב'אגאר אי מאס דה אונה ב'ס. קון מוצ'ו רספקתו, אאי אס אותרה "רמה" איאי תיינן דיפרנתה מנתאליתה!

אסטרלו

New member
טריאנדפילו, טיינס מונצ'ה ראזון

קואנטאס ב'זס מלדי אל לאדינוקומוניטה, אי מה טומו מונצ'ו טיימפו אנטנדר לו קה אסטו מלדאנדו. איי ב'זס קה נו אנטנדי נאדה. דבר אחד מכאיב לי במידה מסויימת: הורינו בעצם לא דיברו אף שפה מושלמת. הלאדינו לא ברמה גבוהה וגם העברית שנאלצו ללמוד בארץ נשארה ברמה בינונית. חבל מאוד. בכל אופן אם יש הברירה בידי, אני מעדיפה אותנו, דוברי הלאדינו העממית מאשר פרופסורים מנופחים.

terigo

New member
הפולמוס התעורר מחדש

ואם האתר לא ענה לציפיותי,,,אז בדיוק הוא חיפש בו? לבעלי הדמיון פתרונים... ובכל זאת אל המאמר והמלים הלא מובנות??? מחסן מלים: inisyos. kontribusyones lentamente ke interkambian שבת ד'אליגרייה

SuzieRS

New member
trigo- -מילים....מילים...מילים...

לא הבנתי בדיוק למה התכוונתה... הינה פרוש המילים שביקשתה:- INISYON = יוזמה KONTRIBUSYON/ES = תרומה/תרומות LENTAMENTE = בלאדינו אומרים-APOKO APOKO =לאט לאט,באיטיות. INTERKAMBIAN =(הפעל: intercambiar) סי טרוקאן אנטרה אייוס=תחליפים בין עצמם

terigo

New member
תודה , תודה, נוסף להסבר

אם אתר L.K לא ענה לציפיותיו של פרופ' שהרי תוכן המאמרים היה מתחת לרמת התעניינותו מה חיפש הפרופ' באתר מלבד זהות עצמית???

נו ראושי

אב'ריר אל סלון "דל לדינו" קירו דיזיר קה מסאב'רה און "חלון" ב'אזיאו אי דאבאשו אסקריב'ה "בוצע" קואלו נו איזה בואנו? גראסיאס פור אל איודו.

רותי ב.

New member
מטעמי זכויות

יוצרים אסור לרשום את התוכן פה, בלי רשות המפרסמים. שלחתי לך מסר.

למעלה