El rey Nimrod

• פותח הנושא ST
  • פורסם בתאריך

ST

New member
El rey Nimrod ../images/Emo29.gif

קודם כל שלום לכולם.
אני בכלל מפורום אחר, ולא ממש יודעת/מבינה לדינו, אבל אני מכירה קצת את רותי...
שמעתי ב"בוסתן ספרדי" את השיר שבכותרת את המילים בלדינו מצאתי, ואני רוצה לדעת מה המשמעות... זה שיר ממש מוכר, אבל אין לי מושג מה הוא אומר. הנה המילים, אני אשמח אם תוכלו לתרגם לי, או לפחות להסביר על מה מדובר בו...
Cuando el rey Nimrod al campo salia, Mirava en el cielo y en la estreyeria, Vido una luz santa en la giuderia, Que havia de nacer Avraham avínu. Avraham avínu, padre querido, Padre bendicho, luz de Israel. Avraham avínu, padre querido, Padre bendicho, luz de Israel. La mujer de Terach se quedo prenada, E dia en dia ele preguntava, De que tienes la cara tan de mudada, Ella ya sabia el bien que tenia. Avraham avínu, padre querido, Padre bendicho, luz de Israel. Avraham avínu, padre querido, Padre bendicho, luz de Israel. Cuando el rey Nimrod al campo salia, Mirava en el cielo y en la estreyeria, Vido una luz santa en la giuderia, Que havia de nacer Avraham avínu.​
וסליחה על ההתפרצות לפורום... שבוע טוב! אסתי.

Sarika

New member
אסתי, ברוכה הבאה - נושא השיר ...

הוא אברהם אבינו והאגדה המספרת על בואו לעולם. מצאתי תרגום לעברית של יהורם גאון- שיתן לך מושג במה מדובר כשיצא המלך נמרוד אל השדות כדרכו היה צופה בכוכבים ומחפש את עתידו ראה בשכונת היהודים אור לא מועם וכך הבין: קרב בואו של אברהם. אברהם אבינו אב קדוש- אבינו אב יקר אור לישראל - ולו קדושה ויקר. וכשאשת תרח הרתה ללדת היתה אשרת פניה סתומה וסובלת לא ענתה מעולם לתהיותיו החוזרות הן ידוע ידעה כי בבטנה אוצרות. אברהם אבינו אב קדוש.......

tsiporganeden

New member
שלום לך אס, הנה התרגום

כשהמלך נמרוד, יצא לחצר, והסתכל לעבר הכוכבים, הוא ראה בשמים אור אחד קדוש שאמור להוולד בריכוז של היהודים (הגטו) שאמור להוולד אברהם אבינו, והפזמון: אברהם אבינו, אב יקר, אב קדוש, האור של ישראל. אשתו של תרח, נכנסה להריון, בכל יום ויום היא נשאלה, למה יש לך פנים כל כך משונים, היא ידעה מה התוצרת שיש לה (איזה וולד יוולד לה), פזמון" אברהם אבינו,אב יקר, אב קדוש, האור של ישראל. והבית האחרון כמו הבית הראשון, אגב אל תתנצלי, על הפריצה שלך לפורום, בדיוק בשביל זה אנחנו פה, כדי לקבלך בזרועות פתוחות לפורום, נעים ונחמד כאן שבי עמנו.

ST

New member
אוי, איזה יופי! ../images/Emo29.gif

אני כל היום שרה את השיר הזה, וסוף-סוף יודעת על מה הוא מדבר... המון תודה לכולם! אולי עם הזמן אני אבין משהו בלדינו (כי ניסיתי לפעמים להכנס ולקרוא, אבל קצת קשה כי אני לא מבינה את השפה
) ואני אהיה כאן יותר... שוב - תודה לכולכם!! אסתי.

למעלה