ejb

ztapuz

New member
ejb

האם מישהו יכול להסביר לי מה המשמעות? אני יודע שב bean מבוצעת כל הלוגיקה למדתי קצת jsp עריכת הקובץ web.xml war ועדיין אני לא מצליח להבין מה זה ejb , ובאותה הזדמנות מה זה j2ee . אני יודע שזה מכיל java,jsp,xml.web server אבל מה הכוונה כשאומרים את זה? פיתוח אפליקציות web? אני מבולבל

jakarta

New member
תגובה

j2ee: כאשר הכריזו על java2, חילקו את השפה למשפחות. j2se - מחלקות הבסיס של השפה, j2me - לפיתוח למכשירים ניידים, כרטיסים חכמים וכו', j2ee - לפיתוח תוכנות ארגוניות, המשרתות מס' רב של לקוחות, מעבדות הרבה טרנזקציות, מתממשקות למערכות אחרות וכו'. כלומר J2EE אינה טכנולוגיה, אלא אוסף של טכנולוגיות בתחומים הנ"ל. הרכיבים המרכזיים הנם בד"כ servlets&jsp,ejb's,jms לצד טכנולוגיות כלליות יותר כגון xml,jaas וכו'. ejb: (על קצה המזלג) טכנולוגיה שמאפשרת לפתח רכיבים שמבצעים תהליכים אפליקטיביים, וחיים במסגרת של container. המסגרת הזאת מטפלת בצורה מרוכזת בנושאים כגון שמירת הנתונים, ניהול טרנזקציות ומחזור חיים וכו', וכך חוסכת מהמתכנת לטפל בנושאים האלה ומשאירה אותו פנוי להתמקד בלוגיקה העסקית.

justme5

New member
תוספת קטנטנה

רכיבי ejb (למעט cmp/bmp) אינם עושים כלום בעצמם, אלא משמשים כ API עבור ה frontend למע' ה backend.

למעלה