Egyptian Event

זה קצת עצוב עיני

המציאות הישראלית נהיית כל הזמן יותר קשה. העוני מתבסס, האבטלה גדלה, הפערים מתרחבים. יותר קשה להתפרנס ולשמור על רמת חיים נאותה, גם אם אתה לא אדם עני אלא "סתם" מעמד בינוני. יש הידרדרות מתמדת של רמת השירותים שהאזרח מקבל, בבריאות, בחינוך, ברווחה ובמשפט. ובתוך כל זה, יש ישראלים, שהם עשירים דיים, כדי להוציא עשרות ומאות אלפי דולרים על סוסים שעיקר עיסוקם הוא להיות יפים. דקדנטי

הורסמאן

New member
אותו דבר

אפשר לטעון גם כלפיך, או כל אחד אחר שמוציא מספר שקלים על רכיבה. יחד עם זאת אני מסכים שזה די, הממממממ, חסר תכלית לגדל סוסים "שעיקר עיסוקם הוא להיות יפים" במיוחד כשאנחנו יודעים שטעם וריח.... אגב, הידעת שפגמי רגליים אינם מורידים נקודות בשיפוט של סוסים ערבים?

סידניי

New member
מאיפה הבאת את הבולשיט הזה??

פגמי רגליים מוריד ועוד איך... בשיפוט של סוסים ערביים יש כמה קטגוריות.. ראש וצוואר , גוף וקו עליון , רגליים ותנועה! לא ממש יודעת מה קורה עם הניקוד בחו"ל אבל בארץ נדיר שסוס ערבי יקבל בתצוגה מעל 17 על רגליים.. ולפי מה שאחד ה"מומחים" הסביר לי זה שאם שופט מרים את הניקוד על הרגליים זה אומר שהסוס מאוד מצא חן בעיניו וזה ה"פוש" שהוא יכול לתת לו בניקוד.. יש לי חבר טוב עם מיצרית שבתצוגה שהייתה לפני שנה בנצר קיבלה 19 , 19 , 17 על רגליים.. כל העולם ואחותו שם היו בהלם..

הורסמאן

New member
"הבולשיט" הזה

בא משיחה עם שופטים. פגמים כמו back at the knee או pigeon toe וכדומה, לא משפיעים במאומה על שיפוט של סוסים ערבים, שיפוט של רגליים מתבסס על "חוזק" או Bone בלבד.

הורסמאן

New member
אפילו את מסכימה

שבמקרה הטוב, רגליים אצל סוס ערבי הם רק 20% מהשיפוט. זאת אומרת שסוס ערבי יכול לקבל ניקוד של עד 81 גם אם יש לו רגליים אשר לפיהם צריך לירות בו. זה קצת מוזר כשאת מביאה בחשבון שהדבר הראשון שיש לבדוק כשנגשים לבחון סוס רכיבה, זה הרגליים, כי על ראש אי אפשר לרכב.

סידניי

New member
לא ראיתי סוס שצריך לרות בו בגלל

ניקוד שהוא קיבל בתצוגה על רגליים.. וזה ידוע שרגליים הם חלק די בעייתי בסוסים ערביים במיוחד אצל מיצרים מסיבה פשוטה... הרבה מהמגדלים עשו הרבעות לפי ראש יפה וגוף בהנחה שסוס יעמוד על הרגליים בכל מקרה... אבל רגליים זה חלק בלתי נפרד מהשיפוט וגם אותם שופטים.. ואני מאמינה שאם שופטים אותם אז לוקחים בחשבון את כל המכלול של הרגל וזה מה שמנקדים .. זה שאמרו לי שלפעמים שופט מעלה את הניקוד של הרגליים בשביל לתת פוש בניקוד לסוס שהוא אהב במיוחד זה לא אומר שזה נכון.. ואם זה נכון.. מה צריך לחשוב על השופט??

הורסמאן

New member
נו אז מה את רוצה?

"זה ידוע שרגליים הם חלק די בעייתי בסוסים ערביים במיוחד אצל מיצרים מסיבה פשוטה... הרבה מהמגדלים עשו הרבעות לפי ראש יפה וגוף בהנחה שסוס יעמוד על הרגליים בכל מקרה..." זאת בדיוק הנקודה שהעליתי. ממש לא איכפת לי משופט כזה או אחר, מה שמשנה הוא הכלל שמשפיע על הגידול. לא כתבתי על סוס שצריך לירות בו בגלל ניקוד, הסברתי לך שאפילו סוס שצריך לירות בו בגלל רגלים גרועות, יכול על פי כללי השיפוט לקבל ניקוד של עד 81. זאת אומרת שיכולים להיות הרבה זכרים עם ראש נהדר שמרביעים על סמך ניקוד גבוה שקיבלו בתחרויות, ויש להם רגליים אשר בשלן לא היית מרביעה איתם אתון. וכמובן שגם סוסות.

סידניי

New member
בשביל זה יש בתי גידול שמשביחים את

הגזע שלפי מה שהבנתי המודעות על רגליים מאוד עלתה וגם את הדברים האלו הם מתקנים ע"י הרבעות נכונות.... אבל קודם כתבת ששופט אמר לך שיש המון קריטריונים שהם לא בודקים ברגליים וזה נשמע לי לא ממש מקצועי.. וגם לא ממש הגיוני.. אחרת מאיפה הניקוד הנמוך על רגליים בכל התצוגות האלו...

הורסמאן

New member
אמרתי "משיחה עם שופטים"

אני לא מאוד מתמצא בסוסים ערבים, ולכן לא כתבתי שזה מידע אישי, אלא מדברים שנאמרו לי ע"י מי שאמור לדעת. תבדקי ותחזרי עם מה שתמצאי, אני אבל אומר שאפילו לפני שבדקת, אם בשיפוט של סוס הרגליים מהוות רק 20% מהניקוד, אז את צריכה להבין לבד שלרגליים בשיפוט של סוסים ערבים אין את החשיבות שצריך ליחס להם כשבאים לבחון סוס.

הורסמאן

New member
כשבוחנים אותו

כסוס. אם בוחנים אותו כפודל, אז אפשר להתיחס לרגליים ב"אופן יחסי". עד כמה שאת מנסה להסתתר מאחורי סיסמאות, אנחנו הרי מסכימים שאין מספיק דגש על שיפוט רגליים וזה גורם לגידול פחות טוב, (אלה דבריך שלך). אני לא חשוב שאנחנו נחלקים על שום דבר אחר בעניין, לפחות לא על דבר משמעותי. אני לא מבין מה מונע ממך פשוט לכתוב שאת מסכימה, מבלי לסווג תרוצים שונים שאינם שייכים לעניין?

גם על זה אני חושבת לפעמים

אבל רחוקה שנות אור מלהיות שרי אריסון, או כל רב הון אחר לצורך העניין, כך שאני מרגישה שאצלי נעשה איזון הולם בין הצורך של אדם בפנאי איכותי לבין בזבזנות מסואבת של כסף.

סידניי

New member
ולמה שאנשים ישפכו מאות אלפי דולרים

על סוסים שאנשים מנסית להוציא מהם את התנועה הכי לא טבעית להם ועוד מתחרים על מי יכול לעשות את זה יותר טוב... בחיים שלי לא ראיתי סוס שעושה בטבע פליינג ליד צ'יינג' להנאתו או פירואטים או ברל רייסינג או כל דבר מענף רכיבה אחר..

הורסמאן

New member
מה הקשר לטבע?

ההבדל בין סוסים ערבים לאחרים, הוא שמטרת הסוסים האחרים (ברובם) היא רכיבה. הם נשפטים בעיקר על השגים ברכיבה. בזמן שסוסים ערבים נשפטים לפי אופנה. היום כך, מחר אחרת. מה הבדל בין תחרות של סוסים ערבים לפודלים?

סידניי

New member
לא הבנת את מהות ההודעה..

העניין הוא על מה אנשים שופכים את הכסף שלהם (ההודעה של סוס של ניר)

סידניי

New member
אתה נאחז בקטנות שלא לעניין

אבל אם אתה לא מבין אני אתאמץ עוד קצת בשבילך.. מהודעתה של סוס של נייר "ובתוך כל זה, יש ישראלים, שהם עשירים דיים, כדי להוציא עשרות ומאות אלפי דולרים על סוסים שעיקר עיסוקם הוא להיות יפים" אז מהראייה שלי.. שאנשים מוציאים אלפי דולרים על : "על סוסים שאנשים מנסים להוציא מהם את התנועה הכי לא טבעית להם ועוד מתחרים על מי יכול לעשות את זה יותר טוב... בחיים שלי לא ראיתי סוס שעושה בטבע פליינג ליד צ'יינג' להנאתו או פירואטים או ברל רייסינג או כל דבר מענף רכיבה אחר.." כמו שיש אנשים שאוהבים לראות תחרות יופי של פודלים ויש אנשים שמגדלים פודלי ומטרות כאלו (השבחת גזע ויופי) יש גם אנשים שאוהבים לראות תחרויות ריצה של כלבי רוח (ספורט) על שניהם מוציאים כסף שיכולות להיות מטרות טובות יותר .. אז סוסים זה סוסים וכלבים זה כלבים ורווחה היא רווחה וכל אחד שיש לו כסף יכול לשים אותו איפה שהוא רוצה ולא משנה אם זה ליופי או לספורט.. וד"א.. זה לא שהסוס הערבי הוא הגזה היחידי שמפוצצים עליו סכומים כאלה.. שמעתי כבר על קווטרים שיובאו ונמכרו בסכומים כמו המיצרים

סידניי

New member
גזע..*

לא רגילה לכתוב במחשב כל כך הרבה ביום אחד.. (חייבת להשתפר!!)

הורסמאן

New member
קטנות? עוד לא ראיתי

אצלך "גדולות", ואני אסביר. כתבת שעושים דברים לא טיבעיים עם סוסים ואני שאלתי מה הקשר? אם טבע הוא המדד שלך, פשוט תשחררי אותם בטבע. נכון, כמו שאין פסול בגידול פודלים גם אין פסול בגידול סוסים ערבים. אבל בכל זאת "סוסים זה סוסים וכלבים זה כלבים" ובלי קשר לרווחה, אם כבר משקעים בגידול סוסים, עדיף להשקיע בסוסים שמתאימים יותר ויותר לרכיבה, מאשר לצילום תמונות. אך ברור שאיש ,איש, יעשה עם כספו את הישר בעיניו.

למעלה