eggbound

• פותח הנושא nevs
  • פורסם בתאריך

nevs

New member
eggbound

למישהו קרה מקרה שבו היה לנחשה שמטילה אצלו eggbound? מה הפיתרונות למקרים האלה? שמעתי בעבר ממכר שכאשר דבר כזה קורה אחד הפתרונות הוא מקלחת חמימה במהירות ולנסות לעזור לנחשה להחליק את הביצה בזהירות החוצה. יש פיתרונות נוספים למקרה שהפיתרון הנ"ל לא עובד? אני מדבר על שיטות שיעזרו להוציא את הביצה, בלי לפגוע בה. אני מודע לזה שיש שיטה נוספת שהיא בעזרת משהו חד לפוצץ את הביצה שנתקעה כדי להציל את הנחשה. בנוסף יצא לי לקרוא בפורומים בחול, שכאשר מקרים כאלה קורים ולא מטופלים. יש סיכוי שהביצים יעברו חזרה לחלק הקדמי של תעלת הביצים, יתבקעו ויספגו בגוף. (אני מאמין שהקליפה תפלט זמן קצר אחרי) למישהו יש אולי ניסיון או מאמר כדי ללמוד את השיטות למקרה הצורך? תודה, אגב שהשאלה מופנת בעיקר לזעמנים. נבו

רן333

New member
הבעיה שאתה מתאר נקראת dystocia

לשמחתי, לא נתקלתי בבעיה הזו אף פעם. אבל על בסיס דברים שקראתי ושמעתי, אני יכול לספר לך עליה את הדברים הבאים: 1. ככל שאני יודע, מרגע שהנקבה מבייצת, אין שום מנגנון שיכול לאפשר לה לספוג את הביצים. 2. לא שמעתי על מקלחות חמימות כעל טיפול במקרים כאלה. קראתי על ניסיונות לעסות את הביצה התקועה בעדינות החוצה, אבל: א. אני לא חושב שזו שיטה יעילה במיוחד; ב. הפעלת כח כשמנסים לעשות דבר כזה עלולה להזיק מאוד לנקבה. הרקמה שממנה עשוי צינור הביצים היא דקה מאוד, וקל מאוד להזיק לה בצורה חמורה. 3. קראתי על שאיבה של תכולת הביצה בעזרת מחט מזרק עבה במיוחד, דרך הבטן של הנקבה. נדמה לי שזו שיטה אפקטיבית. פרטים תוכל למצוא בקישורים שלהלן. 4. קראתי גם על שימוש בתרופות שמיועדות לגרום צירי לידה לנשים, בניסיון לגרום להתכווצויות ולהנעת הביצה התקועה בכיוון הנכון. אבל לפי דייב ברקר - השיטה הזו מאוד לא מומלצת, ומנסיונו - היא רק מחמירה את הבעיה. 5. כשאין ברירה - מוציאים את הביצים בניתוח. החסרון של השיטה הזו היא שברוב המקרים היא מחסלת את קריירת ההטלות של הנקבה. על טיפול בביצים תקועות אצל פיתונים אתה מוזמן לקרוא כאן: http://www.vpi.com/VPIMailBag/vsforum.asp?fid=295&ftid=[filtername]&fvt=1&gid=[groupname]&iaction=2506&lst=&mid=824&mvt=1&nAction=2950&tid=[configname]&uid=[userloginname]&forumview=1&frm=1&ftc=[page_folder]&fte=&mte=&st=&sb=&so=0&valuetosearch=dystocia&action=3250 וגם כאן: http://www.vpi.com/VPIMailBag/vsforum.asp?fid=309&ftid=[filtername]&fvt=1&gid=[groupname]&iaction=2506&lst=&mid=880&mvt=1&nAction=2950&tid=[configname]&uid=[userloginname]&forumview=1&frm=1&ftc=[page_folder]&fte=&mte=&st=&sb=&so=0&valuetosearch=dystocia&action=3250 על טיפול בבעיות דומות אצל כרכני תירס אתה מוזמן לקרוא ב-The Corn Snake Manual של בני הזוג Bill&Kathy Love.

למעלה