een ogenblik

sivan26

New member
een ogenblik ../images/Emo101.gif

יש לך המלצה כללית לגבי איזור מגורים בחלק הפלמי של בלגיה? לא בא לי ללמוד צרפתית (הספיק לי 4 יח´ בתיכון)וגם מבחינת הילדים, שכבר ימשיכו לדבר הולנדית, או יותר נכון לגמגם הולנדית. האם כדאי לגור בערים הגדולות או בעיירות בפרברים? אבא שלי היה בבריסל 4 חודשים ואמר שהיא לא נעימה, אפורה ומאוד תעשייתית, לא מתאימה לגידול ילדים ורק לעסקים. העניין הוא שצריך גם למצוא עבודה.כפי שציינת כל מצבי הביניים האלה הם נוראים, וכשהם עם שני ילדים, הם עוד יותר נוראים. חוסר ודאות מבאסת. לא נורא, בסוף נחליט , נבצע ונצליח. (ב"ה- לא מזיק להוסיף...)
סיון

een ogenblik

New member
לא ממש יודעת

בריסל כבושה על ידי הוולונים, כך שהרוב מתנהל שם בצרפתית, ולא ממש מתאימה לשימוש יומיומי בהולנדית. שם יש את הביה"ס הישראלי-יהודי (גננו) אם זו בכלל שאיפה. אנטוורפן היא עיר גדולה, סימפטית, ואם צריך יהודים אפשר למצוא אותם. הפלמס בלוק חזק שם יחסית לכל פלנדריה. מכלן (MECHELEN) הפכה לאזור מלא מיעוטים מוכה פשע (יחסית לפלנדריה), כך שעדיף להמנע. ערים גדולות, עיירות או פרברים? זו שאלה מורכבת למדי. רוב האוכלוסיה הפלמית מרוכזת במשולש הדימיוני אנטוורפן-חנט-בריסל. אלו גם הערים הגדולות. לובן (LEUVEN), בה אני גרה, נחשבת לעיר של ממש ויש בה מעל 80 אלף תושבים (תלוי בספירת הסטודנטים) בסך הכל (כולל פרברים של שטח שיפוט עירוני), כך שרוב הערים הן בעצם עיירות. מכפרים של ממש כדאי להמנע - רוב התושבים שם יושבים שם מדורי דורות, והרגשת הזרות והסגירות כנראה גבוהות מאד. רוב הפלמים יודעים אנגלית טובה למדי (לאגף המשפחתי שלכם שלא שולט בהולנדית). הם גם שולטים לרוב בצרפתית, למרות שהם לא תמיד מודים בכך, אבל כדאי להמנע ככל האפשר להשתמש בשפה זו שלא במקרי חרום.

sivan26

New member
../images/Emo51.gif רבה רבה

עצה כזו חסכה הרבה זמן לחיפוש איזור מגורים ומנעה כנראה כמה מעברי דירה. מאוד עוזר כשיש מישהו שכבר שם שעוזר ומכוון. ננסה עוד קצת את הולנד ונבדוק לגבי החוק הזה של מי צריך להגיע קודם, אבל יש סיכוי גדול שבסוף נגיע לאנטורפן. שוב תודה
סיון

למעלה