eee

קרימזון

New member
חוות דעת

לדעתי הכי טוב זה התקליט בהופעה חיה Exit... Stage Left. תקליט האולפן הטוב ביותר של ראש לדעתי הוא 2112 ולאחריו Moving Pictures ידעתם שגיידי לי הוא בעצם גדי לוי והוא גר בקיבוץ בכרה ומעשן נובלס?

Feudalord

New member
eee

שלום מישהו יכול להמליץ לי על אלבומים טובים של rush?

הממממ

האלבום שלהם שאני מאוד אוהב נקרא "2112" , יצירת פרוג מדהימה. חוץ מזה יש אלבום שנחשב מאוד הנקרא Moving pictures. אני לא כל כך מת עליו, אבל יש שם את YYZ שזה קטע אינסטרומנטלי מטורף. זהירות מאלבומים של Rush אחרי תחילת השמונים!!!

pasteran

New member
Rush

מקום טוב להתחיל בו, חוץ מהאלבומים שששיר המליץ עליהם - ואני דווקא מעדיף את מובינג פיקטורס, שאתו אני התחלתי, הוא האוסף retrospective 75-80 שיש בו דוגמאות מובחרות מאלבומיהם הראשונים, עד מובינג (שנחשב לאחרון אלבומי הפרוג שלהם), כל מה שטוב בראש מרוכז שם.

Rudess

New member
Moving Pictures

הוא האלבום שהכי מומלץ לדעתי שתתחיל איתו

לא! בן בליעל שכמותך!!!

סתם. אני אישית מעדיף את 2112 כי שם גדי לי בכל הודרו, צורח וצווח כאילו אין מחר, ובmoving pictures הוא כבר התחיל את תהליך ההתמתנות שלו. מלבד זאת, יש משהו בסאונד של Moving pictures שמאוד מציק לי. זה נשמע כאילו שמו על כל הטראקים Flanger אחרי שגמרו לעבוד על האלבום...

rockyracoon

New member
שלושת "המתקדמים" של ראש

שלושה אלבומים של ראש שהם באמת רוק מתקדם הם 2112, a farewell to kings, hemispheres. שלושתם הוקלטו בין 1975 ל- 1978. לפני כן ראש עסקו בחיקוי ללד-זפלין, ולאחר שלושת האלבומים האלו הם נסוגו לרוק יותר קונבנציונאלי, שירים קצרים, נטולי פרוג. מבין שלושת אלבומי הפרוג הנ"ל אני אוהב מאוד את Hemispheres, שגם הליריקה שלו מבוססת על נושא מעניין (מאבק בין הרגש לשכל וה-"מוח" החצוי שמצוי בכל אחד מאיתנו), גם המלודיות והעיבודים מורכבים ומעניינים, ובעיקר נגינת התופים של ניל פירט, והבאס האדיר של גדי לי- עושים את האלבום הזה לתענוג פרוגרסיבי צרוף (לשמוע באוזניות!).

למעלה