Eee PC מה עדיף להתקין windows xp home \ Linux

Eee PC מה עדיף להתקין windows xp home \ Linux

והאם אפשרי לקנות בחו"ל ב-400$ מחשב כזה של ASUS, ואני אוכל להריץ קבצי וורד ואינטרנט בעברית? כל מה שיישאר לי זה רק לבצע חריטת אותיות/מדבקות על המקלדת, המחיר שם זול מהארץ, בארץ מדברים על מחירים שיענו בין 530$-580$.. לגבי תוכנת הפעלה, שמעתי רבות על לינוקס, אבל באופן מעשי,האם אני אוכל להשתמש באינטרנט כרגיל איתה, או לפתוח קבצי מיקרוסופט (אופיס-וורד, אקסל וכד').. האם אני אוכל "לדבר" עם בעלי מע' הפעלה שונה (XP או ויסטה)..?

bar666xp

New member
אישית הייתי הולך על לינוקס...

אין קשר בין מערכות ההפעלה כדי לדבר/צ'ט עם אחרים יש תוכנות כמו פג'ינג מסינגר וכו' {רובן עובדות/קיימות גם לWINDOWS גם ללינוקס וגם לOS-X}... לא תמיד תחת אותם שמות. לגבי אופיס יש תוכנות כמו OPEN-OFFICE לדוגמה... ולעיקר... תוריד LIVE CD של לינוקס תתנסה קצת על המערכת/הפצה ותראה אם לינוקס מתאימה לך. {לגלישה אופיס ושות לדעתי כבר מזמן העולם כולו היה יכול לעבור ללינוקס במקום לסבול עם MS}. חשוב לציין ב99.9% מהמקרים לך לא תהיה בעיה לפתוח קבצי אופיס של MS לפעמים תמונה עשויה לא להופיע במקומה על המסך אבל כדי שאחרים יוכלו לפתוח עם MS OFFICE מסמכי OPEN-OFFICE יש צורך לשמור את הקובץ כקובץ MS {אפשרי בתוכנה}... ואאל"ט בעלי אופיס 2007 גם הם חייבים לשמור בפורמט של 2003 ומטה כדי שבעלי OPEN/2003/XP יוכלו לפותחם.

יאיר B

New member
liveCD זה קצת בעיה..

פשוט ל-EEE אין כונן CD
אבל יש את הפרוייקט של אובונטו ל-EEE. תריץ חיפוש בגוגל (וגם פה מישהו העלה את הכתובת שלהם השבוע). בחו"ל הוא מגיע עם XSANDRA (אם לא טעיתי באיות). הביקורות קטלו אותה. יש הפצות טובות יותר (כמו האובונטו הנ"ל שיועדה עבורה מראש). ללינוקס יש תוכנות משלה, מה שרץ על חלונות לא ירוץ על לינוקס. יש תחליפים יעודיים (אם כי ניתן להריץ אמולטור, אבל לא על מחשב עם חומרה כזאת). על אחריות למחשב הזה חשבת? היא תתפוס בארץ? (אם אתה לא יודע, אתה יכול לשאול ברונלייט - היבואנים של אסוס בישראל).

bar666xp

New member
חחח הכוונה היתה שיוריד LIVECD ויפעיל...

במחשב הנוכחי חחח כך יתרשם מהמערכת ויוכל להחליט מראש במקרה שהמערכת לא מתאימה לו או להפך... לאחר מכאן כשיש לו קצת נסיון עם לינוקס וסביר שיש כבר הרבה ניסיון עם איכסדוס
יחליט מה מתאים לו.

אחרי שהמחשב היה הנמכר בקרייסמס בארה"ב

אני מניח שעוד חברות מלבד ASUS יפתחו מחשבים דומים ואז תיווצר תחרות והמחירים יירדו..

למעלה