EEA2 - שלב איסוף המסמכים

EEA2 - שלב איסוף המסמכים

שלום רב, אני בדיוק בשלב בו אני מגישה את הבקשה ל- EEA2 ואחד המסמכים שהם מבקשים זה אישור על קיומו של ביטוח בריאות פרטי (evidence of comprehensive sickness insurance). אני יודעת שיש הבדלים בביטוחי בריאות פרטיים ולא כל כך מבינה איזה מהם אני צריכה לעשות ומה יספק. אני חשבתי שמספיק להיות רשומה ב- GP אך מסתבר שלא. למנוסים בינכם שעברו את זה: המלצות? תודה

Nobilis

New member
תשובה

מה שמעניין את הפקיד זה לעשות וי על הדרישה. למיטב ידיעתי לא נכנסים יותר מדי לפרטים. אם את מראה כרטיס EHIC ממדינה באיחוד, או ביטוח פרטי כלשהו (לדוגמא - כזה שמסופק על ידי מקום העבודה של אחד מבני הזוג), זה מספיק.

לפי מה שהם מציינים

EHIC לא מספיק אם אתה רוצה שהות קבועה בבריטניה. זה מספק רק אם אתה בבריטניה באופן זמני ואתה צריך לצרף מכתב כמה זמן אתה מתכוון להיות: The EHIC is only valid when your stay in the UK is on a temporary basis. Therefore if you do provide your EHIC as proof of comprehensive sickness insurance you should also provide a covering letter stating whether it is your intention to stay in the UK on a temporary or permanent basis and your reasons for this. This must be signed and dated by you. ברשת היו כל כך הרבה תשובות שכבר לא ידעתי למי להקשיב. התקשרתי ל- HOME OFFICE - נאמר לי שם שרק אם אנחנו לא עובדים יש צורך בביטוח פרטי. אם בעלי עובד אין צורך בפרטי אלא רק הוכחה על תעסוקה (אני כרגע לצערי לא עובדת). לא הבנתי למה זה מספיק להם אבל מי אני שאתווכח. תודה:)

baleful

New member
אכן... אם אתם לא עובדים אתם צריכים...

ביטוח רפואי פרטי. הסיבה היא שהמדינה לא מעוניינת לממן לכן טיפולים רפואיים חינם (כפי שקורה למעשה עכשיו, עובדה שאת רשומה אצל GP ומקבלת שרותים רפואיים חינמיים). ל GP אין אפשרות למעשה לדעת אם את עובדת או לא, וחייב לתת לך שירותי בריאות חינם, אבל המדינה בעצם מנסה לעלות על כל "אוכלי החינם" שמתגוררים בבריטניה בלי לעבוד ונהנים משרותים רפואיים חינמיים, בכך שהם מאלצים את האנשים האלה להראות שיש להם ביטוח רפואי פרטי, ומתנים בכך את המשך השהות שלהם בבריטניה. חשוב לשים לב - יש לעניין הזה גם השלכות על הויזות העתידיות שלך. לכשבעתיד תבקשי להוציא ויזת תושב קבע PR, או בעגה המקצועית EEA4 תתבקשי על ידי חברינו מ Home Office להוכיח רצף ביטוח רפואי פרטי שנמשך ע"ג כל התקופה שלא עבדת בה. אם ההוכחות האלה יחסרו לך, תהיי בבעיה. *כמובן שלכשתמצאי עבודה, תשלמי במסגרתה מיסים למדינה, שכוללים ביטוח לאומי, המכסה אותך בביטוח רפואי חימני שניתן ע"י המדינה.

אני מבינה את ההגיון שעומד מאחורי זה

ואני אמרתי לבחורה שדיברתה איתה מההום אופיס שאני לא עובדת אבל בעלי כן והיא אמרה שמספיק שהוא עובד ואני צריכה לא ביטוח רפואי פרטי. היא אמרה שרק במידה ושנינו לא עובדים אז צריך. הבנתי אותה לא נכון? כי אני ממש לא יודעת מה לעושת וביטוחים עולים הרבה כסף (לא שזה משנה או קביל אבל אני ממשיכה לשלם ביטוח בריאות פרטי בישראל וביטוח לאומי).

Nobilis

New member
זה מוסבר בטופס

אם תסתכלי בטופס תראי שיש מצבים בהם צריך להראות ביטוח בריאות פרטי (לדוגמא - במקרה ובו בן הזוג האירופי לא עובד, או שהוא סטודנט, וכו'), ויש מקרים בהם לא מצויינת חובה כזאת (לדוגמא - כשבן הזוג האירופי עובד).

למעלה