EEA Family Permit

Ella0012

New member
EEA Family Permit

שלום
אנחנו מתכננים מעבר לאנגליה בקיץ הקרוב.
אני אזרחית אירופאית ויש לי עבודה המחכה לי כבר שם.
שאלות:
1. כמה זמן לוקח להוציא EEA Family Permit והאם יש טיפים או הנחיות פשוטות. האתר של הרשויות נותן המון מידע אבל מנתב את המשתמש בלופים אינסופיים. לא מצאתי שורה תחתונה או טופס פשוט או הנחיות מה עושים. יש טופס אלקטרוני שלקח שעתיים למלא אך בסופו ביקשו 500 דולר לאשרה של שנתיים ולא היינו בטוחים שמלאנו טופס נכון או בכלל נכון.
בקישור EEA family permit entry clearance guidance
יש מידע לגמרי אחר עם סתירות לנכתב בעמודים אחרים.
2. איך אפשר לשכור דירה לפני שיש לבעלי ויזה, בהתחשב בחוק החדש (right to rent)? יש לנו כבר משהו על הכוונת, שהצעתנו אליו התקבלה אבל אני חוששת שבעלי לא יעבור את תהליך הרפרנסינג בגלל הויזה. מה עושים?
תודה מראש על כל מידע וטיפים.

mustache

New member
פמילי פרמיט

1. זה אמור לקחת סביב שבועיים. אני הוצאתי את שלי די מזמן (3 שנים) כך שאני לא בטוח איך זה לאחרונה, אבל ממה שאנשים כתבו פה זה עדיין המצב.
כעיקרון זו ויזה מאד פשוטה להוציא, במיוחד אם אתם נשואים. צריך להוכיח בויזה הזו שני דברים: שאחד מכם אזרח אירופי (מוכיחים את זה בעזרת הדרכון האירופי), ושאתם נשואים (מוכיחים את זה בעזרת תעודת נישואין שאתם צריכים לתרגם אם היא לא באנגלית).
בטופס אונליין ישאלו אתכם שאלות נוספות, תמלאו אותם אבל זה יותר כדי לאסוף מידע.
הבקשה היא חינם, כך שאם ביקשו מכם תשלום אתם בטופס הלא נכון. אתם צריכים לעשות את זה דרך האתר הזה: https://www.visa4uk.fco.gov.uk/account/register ותוודאו שאתם אכן בוחרים את הויזה הנכונה.
2. אני הייתי פשוט מסביר את המצב לסוכנות, הם בוודאי יכירו מה זה פמילי פרמיט ואם לא אז תסבירו שזה הליך די פורמלי, אולי תשלחו להם עותק של הדרכון האירופי ותעודת הנישואין המתורגמת כדי להראות שאתם "לג'יט". במקרה הכי גרוע, כסף פותר את רוב הבעיות...

למעלה