EEA family permit לילדים??

erezk1973

New member
EEA family permit לילדים??

אשמח לקבל תשובה ועזרה: האם הבקשה ל- EEA family permit , המוגשת לשגרירות בריטניה בארץ, מוגשת ע"י בן/בת הזוג של אזרח האיחוד בלבד, או שגם הילדים צריכים להגיש בקשה כזו ולקבל גם הם חותמת בדרכון שלהם? בתודה מראש! ארז

בקר12

New member
כן. גם הילדים. קרא בלינק הבא:

http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoapply/infs/inf18eeaswissnationals#22711232

erezk1973

New member
כל ילד בנפרד?

האם צריך להגיש טופס נפרד ובקשה נפרדת לכל ילד? או שהילדים הם חלק מהטופס של בן/בת הזוג?

בקר12

New member
טופס אחד לכולם - ראה בלינק וקרא אותו

http://www.ukvisas.gov.uk/resources/en/docs/1903073/vaf5

erezk1973

New member
תודה

OK תודה! (אני חייב לציין שקראתי גם את הלינק וגם את הטופס - ולא הבנתי מהם שגם בן הזוג וגם הילדים באותו הטופס)

יעלי9

New member
כל אחד ממלא בקשה נפרדת באינטרנט

בפועל, כשמגיעים לקונסוליה לכל אחד מהמבקשים יש מעטפה שלו, אליה המזכירה מכניסה את הטפסים הרלוונטים. כל המעטפות נשלחות ביחד כמשפחה אחת. אם יש ילדים צעירים מגיל חמש הם לא צריכים להגיע לקונסוליה (כי הם צעירים מידי לאיסוף נתונים ביומטרים), רק צריך להביא את הבקשה. הילדים יקבלו, כל אחד, אשרת שהיה בדרכון.

בקר12

New member
נכון, טעות שלי

צריך בקשה נפרדת לכל ילד ואפשר גם לעשות באינטרנט יש בלינק שנתתי לך את המדריך שמתוכו: http://www.ukvisas.gov.uk/resources/en/docs/1903073/VAFguidancenotesvisitors 4.19 Please list any of your children who will be travelling with you to the UK? Please note that any children travelling with you may also need a visa. If they need a visa, they will have to complete their own application form בעקרון לכל טופס מלווה מדריך שצריך לקרוא לפני שממלאים את הטופס

erezk1973

New member
עכשיו זה ברור לי

ממש ת ו ד ה! עזרת לי מאוד. עם 3 ילדים תהיה לי לא מעט עבודה על הטפסים...

יעלי9

New member
ממליצה גם לקרוא את המדריך להוצאת EEA כאן

בפורום. זאת רק נקודת מוצא וחשוב כמובן לקרוא את כל העידכונים באתר הרישמי אבל לי הוא עזר.

אשנתי

New member
האם הילדים הם של אזרח האיחוד?

ואם כן, האין הם זכאים לאזרחות כמו שלו?

יעלי9

New member
אני יכולה לספר מה המצב אצלנו

הדרך לדרכונים ארוכה ומייסרת. בעלי כבר קיבל את הדרכון שלו אבל מפני שמדובר באפקט דומינו, הילדים קיבלו את אזרחותם אחריו ולכן גם הדרכונים שלהם עדיין נמצאים בצנרת. לכן ביקשנו עבור הילדים את הfamily permit.

בקר12

New member
ברוב המקרים אך לא תמיד

לדוגמא, באנגליה (שזה לא המקרה הנוכחי) האזרחות עוברת דור אחד בלבד למי שלא נולד שם

erezk1973

New member
הילדים הם אכן של אזרחית האיחוד (אשתי), אבל...

השיקול הוא בינתיים לחסוך בעלויות ובזמן של הוצאת אזרחות ודרכונים ל- 3 ילדים. אנו ממוקדים כרגע על מעבר ללונדון, וככל שאני מבין ה- family permit מקנה לילדים את אותם הזכויות שנותן הדרכון הפולני (אני צודק??), וזה הליך זול יותר וקצר יותר כך שנראה לי שזה עדיף. אם נרצה להוציא להם דרכונים בהמשך - תמיד אפשר. מה דעתכם בנושא?

בקר12

New member
נראה לי שאתה צודק

בפועל לא יהיה הבדל בזכויות של הילדים. למעשה, יכול להיות שאם תרצו לעשות אזרחות פולנית לילדים אולי אפילו יותר נוח לעשות את זה בשגרירות פולין בלונדון ולא בשגרירות הפולנית ארץ ששם, ממה שאני קורא, הטיפול איטי למדי.

אשנתי

New member
נראה שיקול נכון

בגלל זה שאלתי... כי לא הצלחתי להבין איך מגיעים לסיטואציה כזאת (שבה לילדים אין אזרחות. למרות שאת המצב הבריטי אני מכירה, אבל אז במילא מדובר בויזה מסוג אחר לגמרי) כי אנחנו "ניצלנו" את האזרחות האירופית שלנו הרבה שנים אחרי שקיבלנו אותה (כשהוצאנו את הדרכון כל כוונתנו היתה לקבל ויזה בקלות לארה"ב...)

למעלה