EEA Family member in the UK

EEA Family member in the UK

שלום רב, אני סטודנט עם אזרחות גרמנית הלומד בלונדון וחי עם אשתי שהינה אזרחית ישראלית. בארץ הוצאנו לאשתי ויזה כ- EEA Family member visa. הויזה הינה בתוקף לחצי שנה אשר בקרוב תפוג. אנחנו רוצים להגיש בקשה ל- home office על מנת להוציא עבור אשתי אישור שהיה ארוך טווח. השאלה היא - מה מגישים : את EEA2 או EEA4 ומה ההבדל ביניהם? רב תודות על התשובות!

mirofh

New member
בדיוק היינו בסרט הזה...

במקרה הזה מגישים טופס EEA2 עבורה. אם אתה שכיר- כמו במקרה שלנו- עליך לדאוג לאישור שאתה עובד (תלוש משכורת אחרון או מכתב מהמעסיק). אם אתה סטודנט, אז אישור לימודים- כך נראה מן הטופס. היא מבחינתה צריכה לדאוג לצרף 2 תמונות פספורט, את תעודת הנישואים (צירפנו מקור בעברית+תרגום נוטריון לאנגלית) ואת הדרכונים של שניכם. אנחנו שלחנו לליברפול ב-Royal Mail specialdelivery כי לא רצינו לקחת סיכון על הדרכונים שילכו לאיבוד. למרות שקראנו שזה לוקח המון זמן וצריך להגיש את הטפסים לפחות חודשיים לפני שפג טופס הויזה הזמנית, קיבלנו חזרה את הדרכונים ותעודת הנישואים תוך שבועיים ובדרכון היתה ויזה עד 2014 (5 שנים). בהצלחה רבה

תוך שבועיים?

הפתעה! אני שומע בעיקר על כאלה שמחכים בין חצי שנה לתשעה חודשים. אבל אולי זה רק השמועות... מתי הגשתם? לאחרונה? אני סטודנט, אז אני מקווה שהסטייטמנט מהבנק יעשה את העבודה. האישור של אשתי תקף עד נובמבר, ואנחנו מתכננים להגיש תוך שבועיים. אז מה זה בעצם ה EEA 4? שוב תודה על התשובה!

mayush63

New member
אני לא יודעת אם זה עדיין תקף

כי החוקים משתנים כל הזמן, בייחוד לאחרונה אני הוצאתי EEA family permit לפני מליון שנים על המקום בקרוידון הגענו ב-5.00 בבוקר של יום נובמבר סגרירי, חלקנו קפה וסיפורי מולדת בתור יחד עם כל הרוסים והגנאים, ובסביבות 9.00 כשהם פתחו, שעטנו פנימה וזה נעשה על המקום (וישר ל-5 שנים) היום נדמה לי שצריך לקבוע תור, אבל יתכן שעדיין קיימת הפרוצדורה while you wait שווה להתקשר אליהם לברר. (הצצתי באתר ולא מצאתי אישור לכך, אבל אני מוכרחת להדודות שהאתר שלהם מתיש אותי, ועכשיו הוא גם נראה כמו עלון של הסוכנות היהודית משנות ה-50
)
אליהם. הם לא נושכים (יש קו מיוחד לייעוץ לאזרחי הייחוד וקורבנותיהם)

mirofh

New member
כן, גם אנחנו הופתענו..

שלחנו ב-14.8.09 (יום שישי) והדואר התחייב שהמכתב יגיע ביום שני (בגלל המשלוח המיוחד). ב-19 הם הוציאו לנו מכתב שמאשר שקיבלו את החומר (למקרה שנצטרך אישור בינתיים) וביום חמישי ה-27.8.09 (כמעט שבועיים אח"כ) קיבלנו את הדרכונים חזרה. שוב, גם אנחנו הופתענו אבל לטובה...
לגבי טופס EE4- נראה לי שזה לאחר 5 שנים כדי להיות תושב קבע. לא זכור לי במדויוק כי בדקנו את זה מזמן.

mayush63

New member
אחרי 5 שנים אפשר להגיש בקשה לאזרחות

לפי החוקים *כיום*. מאז אפריל 2006 אין חובה לעבור שלב של תושבות קבע בדרך.

Nobilis

New member
החוק תוקן

החל מיולי 2011 כפי הנראה יהיה צורך בתושבות של שמונה שנים לצורך אזרחות (ניתן לקיצור לשש עם התנהגות טובה והתנדבות בקהילה). ובהערת אגב - תמיד יש צורך לעבור בשלב של תושבות קבע בדרך. התכוונת שאין צורך לבקש *אישור* עבור תושבות הקבע (אזרחים אירופיים ובני/בנות זוגם מקבלים אזרחות קבע אוטומטית לאחר חמש שנים).

mayush63

New member
ועל כן הדגשתי *כיום*, יודעת שמדברים על תיקון

אבל לא הייתי בטוחה אם אושר סופית (אושר?) באשר לתושבות הקבע, הכוונה היתה שמותר להגיש (היום!) בקשה לאזרחות בתום חמש שנות הפרמיט, לא צריך לבקש ILR שלב הביניים הזה, כביכול, קורה מיידית, אז זה לא שלב.... :)

Nobilis

New member
אכן

EEA4 זה הטופס שמגישים לאחר חמש שנות תושבות על מנת לקבל אישור בדבר תושבות קבע.

baleful

New member
ואו!

איזה חדשות טובות! אני אמור להגיש את הבקשה בקרוב וחשבתי שזה אמור לקחת חודשים על גבי חודשים... הלוואי ויקח גם לי רק שבועיים

למעלה