EEA Family member ויזה לבריטניה

Main37

New member
EEA Family member ויזה לבריטניה

שלום לכולם,
אשמח לקבל את תשובותיכם המנוסות על כמה שאלות בנושא מעבר לבריטניה עם ויזת EEA Family Member:
1. באתר הרשמי הבריטי (משרד הפנים?) מצוין בתהליך קבלת הויזה ש:
The EEA citizen you’re joining must either: be in the UK already (OR) be travelling with you to the UK within 6 months of the date of your application
* האם המשמעות היא שאשתי (בעלת הדרכון הפולני המשובח
) חייבת להגיע איתי בטיסה הראשונה שלי לאנגליה?
* אם היא אכן חייבת להגיע איתי, האם היא יכולה לחזור לארץ אחרי כמה ימים ואני אשאר בבריטניה ואוכל לעבוד שם בזכות האישור?
2. להבנתי כחלק מהגשת הבקשה לויזה הנ"ל צריך להראות יכולת קיום עצמאית ללא עזרה מהרשויות הבריטיות. אנו עם 2 ילדים בגיל בי"ס יסודי. האם מישהו שעבר את התהליך במצב דומה, יוכל לציין מה הסכום (או טווח) שהוכחתם שיש לכם והיה מספיק בכדי לקבל את הויזה?
3. האם הסכום חייב להיות בפאונדים (בחשבון בריטי) או מספיק להראות דפי חשבון מהבנק בארץ?
4. לאחר הגעת המשפחה ותחילת המגורים בבריטניה, תוך כמה זמן אפשר להגיש בקשה ל Residence Card?

תודה רבה (ומבקש אם אפשר גם להחזיק לי אצבעות שהראיונות יסתיימו בהצלחה ואקבל את העבודה שם!
)

republik

New member
כמה תשובות

אענה על השאלות (כמיטב יכולתי) לפי הסדר:
1) אשתך לא חייבת להיות על הטיסה יחד איתך, אבל אם לא היא חייבת להיות בבריטניה. כלומר מה שלא יכול להיות זה מצב שאתה נוסע לבד ואשתך בארץ. האם היא יכולה לחזור? תראה, כעיקרון הזכות שלך לגור בבריטניה נגזרת ממנה. אתם לא חייבים להיות כל הזמן יחד שם, אם היא נוסעת לביקור זה כנראה בסדר, אבל שוב- לא יכול להיות מצב שאשתך גרה בארץ ואתה בבריטניה.
2) ב-EEA FAMILY PERMIT עליכם להוכיח שני דברים: שקיימת מערכת יחסים של נישואין (או "כמו-נישואין") בין בני הזוג, ושאחד מבני הזוג האלה הוא אזרח אירופי. כעיקרון, לא חלה עליכם שום חובה להוכיח יכולת השתכרות.
3) הגשת בקשה לכרטיס תושב יכולה להיות גם ביום שאתם נוחתים, אבל זה כמעט בלתי אפשרי בגלל מסמכים שצריך לאסוף, מה שבאמת חשוב זה שתעשו את זה תוך חצי שנה מההגעה לבריטניה.

Main37

New member
כמה תשובות - מחזיר עוד שאלות

היי republik,
קודם כל תודה על ההתייחסות המהירה.
יש לי כמה שאלות שנוגע לתשובות שלך:
1. לפני כשנתיים, הייתי בתהליך דומה (שבסוף לא צלח מול המעסיק הבריטי) ובהגיעי לשגרירות בארץ עם הטפסים, אמרו לי שם שהוכחתי שאני נשוי ואב לילדים וכו', אבל אין לי הוכחה כי יש לי יכולת לדאוג לעצמי ולמשפחתי כלכלית בזמן שהותינו בבריטניה. האם שונו הדברים מאז?
2. הצצתי בטופס (EEA FAMILY PERMIT (VAF5 DEC 2013 באתר הבריטי וראיתי שם כמה סעיפים בסוף הטופס על הוכחות שצריך להראות:
All applicants
Evidence of how your trip is to be funded
Finances and employment
Evidence of your current employment/self employment/occupation/work/studies/other means of support
Evidence of your total monthly income from all sources of employment or occupation after tax
Evidence of any income from other sources e.g. friends, family, savings, property etc
אני מניח שאלו המסמכים מהארץ על היכולת הכלכלית שלי, נכון?

3. (שאלה קצת מטופשת, מתנצל): באותו טופס, ממש בהתחלה, מבקשים לציין:
What is the main purpose of your visit to the UK?
האם אפשר לציין "To Live and work" או כדאי להסתיר את הרצון שלי לעבוד במדינה?

שוב תודה!

republik

New member
זה מאד מוזר מה שאתה כותב

האם הבקשה שהגשת בזמנו הייתה לפמילי פרמיט או לויזה אחרת? אני הגשתי בקשה לפמילי פרמיט ב-2013. כל מה שצירפתי לבקשה היה הדרכון שלי, הדרכון של אשתי (האירופי) ותעודת נישואין. קיבלתי את הויזה.

כל ההוכחות שציטטת מהטופס קשורות למצב הכלכלי שלך כיום, לא למצב העתידי שלך בבריטניה. אני תוהה מה זה עניינם, ואני בהחלט (כאמור) לא הייתי צריך להגיש מסמכים כאלה כשהגשתי את הבקשה לפני שנתיים, אבל הם לא דורשים (לפי מה שציטטת) הוכחות לכושר ההשתכרות שלך בבריטניה. במקרה שלי, בטופס עצמו כתבתי שיש לי הצעה ממעסיק שקיבלתי, אבל לא צירפתי שום הוכחות לכך ואני חושב שאפילו לא ציינתי את השכר שאני עתיד לקבל.

אין שום סיבה להסתיר מהם מידע. הויזה הזו נועדה כדי לאפשר לך לגור ולעבוד בבריטניה, ובהחלט אין חשש לציין את זה.

למעלה