Eclipsed- ערוך

eilon87

New member
Eclipsed- ערוך

ציף העלתה את תשומת לבי שאסור לפרסם איך השגתי תקליט מסוים שנחשב ל"לא חוקי", אז אני לא אגיד את זה, ואני גם לא אגיד איפה ואם קניתי אותו, את זה נשמור למסרים, אבל אני רוצה לספר על תקליט שהשגתי: באחד משיטוטי בחנויות היד שניה הידועות, נתקלתי בתקליט (חדש לא משומש) עם הכותרת הבאה : Pink Floyd-Eclipsed וההמשך-In Celebration Of The Comet Kahoutek על עטיפת התקליט הראשון, ו-Floyd´s Of London (BBC Concert) זה נורא עניין אותי, בעיקר לאור העובדה שאני שואף להיות אספן של פלויד, אז הורדתי את התקליט מהקיר והתחלתי להסתכל מה זה.. אנחנו מדברים על 2 הופעות שונות, הראשונה היא מ-1971 שהוקלטה בסשנים של הבי בי סי (יש סדרת הופעות שנקראת BBC Sessions, יש לי אחת כזאת גם של הביטלס, אני לא יודע בדיוק מה הקשר של הבי בי סי להופעות רוק, אבל יש דבר כזה), שעל צד אחד של התקליט מופיעים Fat Old Sun-גירסא מטורפת של יותר מרבע שעה, לא ממש ספרתי, והפטיפונים לא מציג את הדקות, אבל באמת משהו מדהים, מיד אחריו על אותו צד One Of These Days, אבל זה כלום על מה שמופיע על הצד השני Echoes, וללא ספק הגירסא היפה ביותר ששמעתי, גירסא של 25 דקות, יותר דומה לגירסא של פומפיי מאשר זאת של מדל, אבל באמת אורגזמה של צלילים והתרגשות עילאית. יפהפה. האיכות מדהימה של ההופעה הזאת, בניגוד לזאת שתבוא אחריה: התקליט השני הוקלט ב-1972, גם כן במהלך הסשנים של הבי בי סי, אבל פה אנחנו מדברים על הדארק סייד, כשהוא עוד לא נקרא דארק סייד אלא כמו הכותרת של ההודעה- Eclipsed, אני לא נורא בקיא במידע, אבל לפי דעתי זאת אחת ההופעות הראשונות שבה הוצג הדארק סייד. על הצד הראשון מופיעים Breathe-בלי speak to me On The Run-בגירסא שלדעתי עולה על ההקלטה המוכרת של הדארק סייד Time-כולל Breathe Reprise וזה לא מודפס על העטיפה, אבל באותו צד של התקליט מופיעים גם Great gig in the sky שלפי דעתי הוא בכלל קטע שהוקלט הרבה לפני שחשבו על הדארק סייד, אבל למרות זאת הוא עדיין לא רשום... וגם Money מופיע על האותו צד של התקליט, בניגוד לכתוב על העטיפה שהוא מופיע על צד ב´ אבל לא נורא. צד שני: המשך הדארק סייד, שוב, רשום מאני, אבל הוא מופיע בצד הראשון של התקליט, Us & Them, Any Color You Like, Brain Damage, Eclipse האיכות לא טובה, באמת איכות רעועה, המילים מאוד לא ברורות, גם בלי שום ספק בחלק מהשירים המילים השתנו בין ההופעה הנ"ל להקלטה של 73, וחבל שקשה מאוד לשמוע את ההבדלים. סך הכל דיי דומה, עוד בלי הקלטות הדיבורים של אנשי האולפן של אבי רוד, אבל מעניין לדעת איך התגלגל לו דארק סייד, מ-Man and the journey (שעליו אספר בהזדמנות) דרך Eclipsed ועד התוצר המקורי. קשה לי לסרוק את התמונות של התקליטים, אני אעשה חיפוש קל באינטרנט ואקווה שאמצא.

Silvernaor

New member
דארק סייד

באמת נקרא Eclipse כשהתחילו לעבוד עליו, מספרים על זה בסרט התיעודי על האלבום. את הגרסא הנ"ל יכול להיות ששמעתי, בהופעה חיה, בבוטלג שנקרא Great gig on the moon. ששם on the run מנוגן לייב, בלי סינתיסייזרים, בגרסה אחרת לגמרי. ולtime יש לחן טיפה שונה, וכמובן בלי הרבה אפקטים שהוספו יותר מאוחר באלבום... אכן יפה...

The Walrus

New member
יש לך רק חצי בוטלג

הנה ההקלטות המלאות מהBBC: Disc 1 (July 16, 1970): 1. John Peel Intro 0:28 2. The Embryo 10:42 3. Fat Old Sun 5:51 4. Green is the Colour 3:23 5. Careful with that Axe, Eugene 8:27 6. If 5:48 7. Atom Heart Mother 25:08 ----- Total 59:47 Disc 2 (September 30, 1971): 1. John Peel Intro 0:42 2. Fat Old Sun 15:01 3. One of These Days 7:43 4. The Embryo 10:46 5. Echoes 26:32 6. Blues 4:57 ----- Total 65:41 נראה כאילו יש לך רק את דיסק 2. בקשר לדארק סייד, כנראה זה אחת ההופעות המוקדמות. אגב, לשירים אז קראו בשמות שונים לגמרי: GGITS = The Morality Sequence Brain Damage = The Lunatic Song On The Run - The Travelling Sequence וגם לUs and them יש שם אחר, אני פשוט לא זוכר אותו.

RoieL

New member
The Violent Sequence אם אני לא טוע

ה, יש לי את הדמו של זה.

The Walrus

New member
נכון.

ואגב, התרגום בחתימה שלך די עילג. בריט זה לא שיר אהבה.

RoieL

New member
אני יודע

תרגמתי את זה לחבר בעילגות בכוונה והחלטתי לצרף לפה.. והדמו שיש לי זה Take One, ושומעים שם רק את רייט מנגן את הפירוק של הגיטרה עם פסנתר במשך שש דקות.. אבל לא ר רייט כתב את זה, אז למה רק הוא מופיע בדמו? [וכנ"ל ווטרס במאני]

flowerboy69

New member
לא נכון...

ההקלטות המלאות של הפלויד בביביסי הם לא רק מהשנים 70 ו 71 יש גם ישנות יותר וכולם נמצאות באלבום בשם THE COMPLEAT BBC SESSIONES משהו כזה

RoieL

New member
סיפרו בסרט התיעודי

שאון דה ראן היה ג'אם אבל הפלוליד לא היו מרוצים ממנו, ואז הם קיבלו את הסינטי [שממנו נולד גם ACYL אם אני לא טועה]

The Walrus

New member
בAny colour אין סינטי כלל

יש שם קלידים שמנגן רייט (לא סינטי, נדמה לי. סוג אחר), וגיטרה של גילמור עם אוברדרייב וUni-vibe שמכוון בערך ל80%. זה מה שעשה את הסאונד המוזר.

RoieL

New member
יש שם (לפחות בחלק הראשון)

מעיין עליות וירידות של אוקטבות, אם תשים לב. קראתי איפשהו שזה סינטי..

The Walrus

New member
אני מקשיב לשיר ברגע זה

הגיטרה היא ללא ספק פשוט גיטרה וUni-Vibe. בקשר לסינטי, יש שם הד כלשהו - זה ברור, וההד הוא זה שגורם לאפקט המעורפל - כל דבר חוזר המון פעמים. אם לא היה הד זה היה נשמע די נורמלי. זה נשמע לי כמו אורגן רגיל לגמרי.

RoieL

New member
שוב, קראתי שהוקלט שם VCS3

של חברת EMS ובעזרת סרט טייפ חזרו על האוקטבות שהוא עשה, בערך אותה טכניקה שהשתמשו בה ב- OTR.

eilon87

New member
The Walrus

השירים הם אותם שירים, פשוט השם של ההקלטה נקראת Eclipsed ולא DSOTM בנוגע לאיזה הופעה זה, אם זה באמת הדיסק השני, והגיוני לפי הפלייליסט והתאריך, אז פשוט עשו איזה פעולת עריכה לשים את Echoes, OOTD, FOS בתקליט אחד, ואת כל התקליט השני להקדיש לדארק סייד, שהוא הופעה אחרת לגמרי שהוקלטה שנה אחרי, גם כן בבי בי סי (שאגב זה לא מופיע ברשימה שהצגת, שהדארק סייד נוגן בבי בי סי)

למעלה