echoes

יישי

New member
echoes

של פינק פלויד-איך נקרא הסגנון המסויים שבקטע הזה? space rock? והאם יש להקה שעשתה את הסגנון הזה בצורה המתקרבת ליכולות של הפלוידז? תוכלו בבקשה לכתוב המלצות ספציפיות לאו דווקא אלבום שלם... :)

emmily plays

New member
אקוס.. שיר ענק..

וכפלוידיאנית אמיתית אני מודה לך על ההתיחסות לשיר הענק וללהקה הענקית עוד יותר.. אני יודעת שלפרוגרים יש נטיה לזלזל קצת בפלויד אבל חדשות... ג'נסיס הושפעו מפלויד ככה שאם לא היה פלויד לא היה ג'נסיס... ואם לא היה ג'נסיס לא היו עוד כמה דברים... אז...תחשבו על זה...

אפשר להשכיל קצת?

מאילו שירים/אלבומים הושפעו ג'נסיס ובאילו שירים/אלבומים הם יישמו זאת?

emmily plays

New member
לא ממש יודעת ממה הושפעו..

בדיוק.. אבל יודעת שהם אמרו בראיון שהם הושפעו מהם עמוקות.... ראיתי את הראיון הזה בבי בי סי פעם...

דיוקים דיוקים

אני מעריץ פלויד נלהב לא פחות מך אולם יש לדייק בעובדות.... אני חושב שהייתה השפעה הדדית בין כל הלהקות בסצינה כי זה טבעו של העולם... אני אישית לא רואה קשר בין הלהקות המצדיק תלות כה רבה של ג'נסיס בפינק פלויד.... מאידך אני לא רואה מדוע לזלזל בלהקה כה נפלאה ומגוונת כמו פלויד, למרות שהם לטעמי מוערכים מעט יתר על המידה.

קשה להאמין..

האלבום הראשון של ג'נסיס יצא ב 69. זו התקופה הנסיונית של פינק פלויד, שהם היו מחתרתיים. המוזיקה של ג'נסיס לא דמתה בכלל לאלבומים של פינק פלויד מ 67-69. מה גם 22 הלהקות הגיעו לשיאן באותו זמן: 73. ואם את לוקחת את the lambs מ 74, הוא לא דומה לשום חומר של להקה אחרת.. בטח שלא לפינק פלויד. איפה ההשפעה בדיוק?

גם ג'נסיס היו מחתרתיים

וסביר להניח שהם הכירו את פינק פלויד בתור להקה עמיתה או מתחרה, ואהבו את החומר שלהם. בדיוק באותו אופן שהרבה להקות פרוג בישראל נמצאות במחתרת, אבל רובן מכירות זו את זו, אמנם באמצעות הפורום בעיקר, אבל בלי פורום היינו מסתדרים איכשהו בצורה אחרת. בדיוק כמו שCourt of the crimson king השפיע על ג'נסיס מאוד (השפעה שנבעה בעיקר מקנאה), כך גם פינק פלויד יכלו להשפיע על ג'נסיס, כאשר שתי הלהקות קיימות בו זמנית! על כל פנים, "כל מוסיקה" מזכיר את פינק פלויד והביטלס כההשפעות העיקריות היחידות על ג'נסיס. זה לא נראה לי מדויק לחלוטין, אבל זה אומר משהו, לפחות.

בכל מקרה

להגיד שג'נסיס לא היו קיימים לולא פינק פלויד? זאת כבר הנחה פרועה למדי. אולי הם היו קיימים ונשמעים קצת אחרת, אבל באופן עקרוני, הנגנים היו נולדים אם ובלי עזרתם שפינק פלויד, שאין קשר אבהי בינם לבין האנשים בג'נסיס, ככל הידוע לי מפאת ההיגיון.

RamiSun

New member
חחח... את בסדר.

ואני גם חושב שקצת מזלזלים בדרך כלל בפינק פלוייד. לדעתי האלבום Animals שלהם, הוא פרוג במיטבו.

מזלזלים בפינק פלויד

אבל יש הרבה יותר אנשים שמעריצים אותם. על כל פנים, פינק פלויד יוצאי דופן איכשהו בכל הברנז'ה של הפרוג של אותם ימים... אולי בגלל היציבות המשקלים וחוסר הוירטואוזיה אצל רובם. אבל זה לא באמת מה שקובע, בסופו של דבר.

emmily plays

New member
animals

היה החביב עלי בעבר... כיום החביב עלי הוא meddle כאלבום cymbaline מתוך more כשיר... שיר מהמם שכתוב כל כך יפה עד שבפעם הראשונה ששמעתיו עמדו דמעות בעני והיתה לי צמרמורת בכל הגוף חווית צמרמורת דומה חויתי אגב עם סלינג אינגלנד ועם סונגס פרום ד'ה ווד...אבל רק צמרמורת.. בלי הדמעות.. ולא לצחוק עלי שאני בחורה בכיינית כי גם ככה אין מספיק פרוגריות מהמין החכם..

RamiSun

New member
אם מדברים על דברים כאלו,

אז יש קטע מוזיקאלי שגרם לי ממש לבכות פעם, זה הפרק הראשון מהסימפוניה החמישית של שוסטקוביץ. לא דמעות בעיניים ממש לפרוץ בבכי... מממ...אבל אל תספרי לאף אחד בעצם...

orbiti

New member
רוג'ר ווטרס הודה

שהחומה היה מושפע מאד מ-the lamb lies down on broadway של ג'נסיס. מעבר לכך, ווטרס (למרות שייתכן שהיום הוא יכחיש את זה) היה מושפע כמעט בכל שנות ה70 מהרוק המתקדם של ג'נסיס, קינג קרימזון, ג'תרו טאל וכו', אבל לא היה מספיק מיומן כדי ליצור דברים כאלה בעצמו (בשביל ליצור את atom heart mother הוא נעזר במלחין רון גיסין). צריך לשים לב שהיצירות של פלויד שקשורות לרוק המתקדם נוצרו יחסית באיחור (דארק סייד ב73, הרבה אחרי אלבומי פרוג גדולים ומפורסמים) ולכן קשה להניח שהם השפיעו בצורה מאסיבית דווקא על להקות גדולות מהזרם הזה.

emmily plays

New member
חברה אני לא המצאתי כלום..

זה היה כתוב ב"מומה" בביוגרפיה על ג'נסיס היה כתוב: השפעות : פינק פלויד היו כתובים שם עוד שמות כמובן.... anyway ברור לי שהיתה השפעה הדדית... ותסלחו לי... פלויד זה כמעט ברמה של מחלת נפש אצילי אז לא להתייחס ל rambling שלי... אני עוברת טיפול... שזה מצחיק בהתחשב בכך ששנה הבאה אני הולכת לטפל באנשים בעצמי... כן, כן, אמילי לומדת עבודה סוציאלית אז אם מישהו פה רצה איזה טיפול... נניח גמילה מפרוג או טיפול באישיוז שלו עם התנשאות ומילים "מנופחות" רמז.. רמז... אני כאן לרשותכם... נ.ב כל מה שקשור למחלת הנפש נאמר בצחוק.. אבל אני באמת לומדת עבודה סוציאלית..

~LOL~

הלוואי ש90% מאוכלוסיית העולם הייתה סובלת ממחלת נפש כזו
ובקשר לעבודה סוציאלית- כבר יצא לי לגלגל תיאוריות עם תלמיד סוציולוגיה תואר שני לגבי המאפיינים של הפרוגר הממוצע, ואני חייב להודות שהמסקנות היו די... עדיף לא לומר

emmily plays

New member
כן אני מניחה ש...

אשכנזי ממושקף חובב ספרי פנטזיה ומדע בדיוני...ובדרך כלל ממין זכר... טוב אני כמעט מתאימה להגדרה... רק שאני לא ממין זכר ולא אוהבת מדע בדיוני... אבל פיות ושדונים ועלפים ושאר חיות מיתולוגיות אני מאוד מאוד אוהבת...

למעלה