ECG שבועי

amitp

New member
ECG שבועי

מה אתם אומרים על "פינה" שבועית חדשה עם אק"ג חדש פעם בשבוע? ננסה...
אז הנה הסטריפ הראשון, מה אתם אומרים? מדובר על גבר כבן 50, שהגיע לבית חולים גדול בדרום הארץ עם כאבים בחזה ולחץ דם נמוך. מהי האבחנה המשוערת? אם יש לכם רעיונות אחרים לדברים שהייתם רוצים לראות בפורום אני אשמח לשמוע.. אם תהייה דרישה אני יכול גם לכתוב קצת גם על איך מפענחים אק"ג, שוב, אם זה מעניין.

Parabol

New member
זה יהיה מעניין אם תוכל לכתוב

קצת על איך מפענחים... תודה...

gilmorefreak

New member
מסכימה...

ואמממ...אני חדשה...שלום שלום לכולם
קוראים לי איילת ואני מתנדבת באזור ירקון, תחנה קיראון.... ואמממממממ....אני לא מבינה בא.ק.ג כלווווווווםם....אבל אולי בכל זאת....חוסם AV מדרגה שלישית? או אולי PVC???

perfectionist

New member
הצעת פענוח

אז ככה: מדובר בקצב CAVB, ברדיקרדיה.CAVB= AV block 3th degree יש עליות ST בלידים תחתונים וצניחות רציפרוקליות ב L1 ו AVL- לפי האקג מדובר באוטם תחתון. כמו כן יש צניחות בקיר קדמי מה שיכול להחשיד אותנו לאוטם אחורי. בכל מקרה לחולה זה יש לבצע אקג אחורי וגם ימני (לחולה עם אוטם תחתון יש לבצע אקג ימני, זה יכול לבוא ביחד). אז ככה, אמנם חסרים פרטים אבל להערכתי הגסה החולה סובל מאוטם תחתון חריף. כמו כן בגלל CAVB הברדיקרדי שלו ל"ד שלו נמוך. בחולה כזה יש לטפל מיידית לפי פרוטוקול ברדיקרדיה בלתי יציבה, גם בגלל הכאבים בחזה וגם בגלל ל"ד נמוך. כלומר, יש להתחיל לתת אטרופין ולחבר את הקוצב שיהיה בסטנד ביי. עוד סיבה שיכולה להוביל לל"ד נמוך שכזה היא פגיעה בלב ימין בגלל אוטם ימני. כמו שאמרתי, חסריפ פרטים- האם יש אקג קודם להשוואה, האם הCAVB הוא חדש, מה מצב ההכרה של החולה ועוד. ובגלל ויכוח ששמעתי בקשר לברדיקרדיה ולאוטם כזה, אז אני אוסיף- מטפלים קודם כל בברדיקרדיה, ואז באוטם! אשמח לקבל תיקונים במידה ויש.

mdadan

New member
התחלת טיפול באוטם תחתון

לא יציב המודינמית היא בהמון נוזלים וזה לפני תרופות למרות שאם יש ברדיקרדיה אני מסכים שיש גם מקום לאטרופין ואולי קוצב. mdadan

paradan

New member
למה קודם? מי אמר?

אני מסכים שהברדיקרדיה דורשת טיפול אך מה מפריע להתחלת הטיפול בברדיקרדיה במקביל למתן טיפול באוטם?!

E y a l H

New member
מסכים עם דני..

הטיפול הכולל לפי דעתי הוא: 1.טיפול באוטם עצמו (הפרין) 2.טיפול בברדיקרדיה (אטרופין,קוצב) 3.טיפול בל.ד (דופמין)

paradan

New member
מוצא אחרון

היות ואנחנו מטפלים בחולה על כל מרכיביו ולא במערכת בצורה נפרדת לא הייתי ממהר לתת לחולה עם אוטם וברדיקרדיה אשר כרגע נמצא בהלם טיפול ראשוני עם דופמין (עם דגש על ראשוני). כי אם אני אעלה לחץ דם ואדפוק את כל השאר (להשאיר לב סמרטוט) אז לא השגתי כלום. נוזלים, אטרופין וקיצוב אמורים לתת פיתרון מספיק טוב.

E y a l H

New member
ברור שהטיפול הראשוני...

הוא קוצב עם נוזלים (בהנחה ואטרופין לא יעזור),אבל בכל מקרה אני חושב שיש מקום לשקול לתת דופמין בשילוב עם הקוצב כדי לשמור על ל.ד. ביי אייל מד"א ק.מלאכי (בקרוב האט"ן מגיע...הידד
)

paradan

New member
ראיתי ואני עדיין לא רואה סתירה

במקרה זה אני חושב די ניתן להגדיר את החולה כלא יציב דבר שיחייב טיפול גם בברדיקרדיה. רק אני לא מבין מדוע טיפול באוטם (במקרה זה בינתיים רק אספירין והפארין) צריך להידחות הרי אין קשר בינו לבין הברדיקרדיה (קשר במובן של מגבלה/קונטרא'). בנוסף רציתי להזכיר שקיצוב חיצוני הוא תמיד сlass 1 בברדיקרדיה סימפטומטית.

sbenzvi

New member
פינה מבורכת ויש לי דווקא משהו

מעניין בהזדמנות להעלות (אבל מישהו יאלץ לסרוק את זה). ובאשר לא.ק.ג. הנוכחי... AV Dissociation + Inferior Wall MI השינויים שרואים בקיר הקדמי הם שינויים רציפרוקליים מסכימה שכדאי לעשות א.ק.ג. ימני ואחורי

ברור ../images/Emo8.gif

צניחות לII, III וAVF - בטח שסביר שאוטם תחתון.. במקביל לטיפול מומלץ בחום להתקשר וליידע חדר צינתורים על חולה פוטנציאלי מוקדם ככל האפשר! יש טיפול ראשוני (שלנו) וטיפול דפיניטיבי (עדיין לא ביכולתינו). אולי אחרי שיכניסו את הCT לנט"ן תוכנס גם ערכת צינתורים ניידת?

New member
ביום שפאראמדיקים יעשו צינטורים

(או יותר גרוע רופאי נט"ן) , זה יהיה היום בו אעדיף ללכת ברגל לבית חולים....

amitp

New member
¶ -

עד כמה שאני זוכר כבר היום אתה הולך ברגל לבית החולים...
אני, בכל מקרה, _מעדיף_ תמיד ללכת ברגל לבית החולים, על פני ליסוע באמבולנס...

אחלה

אחלה רעיון לדעתי... טוב ואם כבר כתבתי משו אז, אני חדש פה, קוראים לי שי ואני מתנדב במד"א כפר סבא... אחלה פורום יש לכם אז הצטרפתי...

למעלה