ECG נוסף

amitp

New member
ECG נוסף

Strip נוסף לעיונכם. (חוץ משרון, שראתה אותו כבר, ולכן לא משתתפת...). הפעם תאלצו לחשוב טיפה לא שגרתי (קצת קשה, ואולי יתן לי מרווח נשימה מזערי מדני עד לסיום הבחינות :) ). מדובר על צעיר בן 70, הסובל מאי ספיקה לבבית כרונית. הצעיר אושפז עקב הרעה במצבו וטופל בבית-החולים. במהלך אישפוזו בוצע ה-EKG המצורף (יותר נכון רק 2 לידים ממנו, אבל רצית אתגר דני...). והשאלה היא - מה נראה ב-strip, ומהו הטיפול אותו קיבל הפציינט?

nsr

New member
"צעיר בן 70" LOL! ../images/Emo13.gif

הרגת אותי

amitp

New member
אההם.. ../images/Emo70.gif

כמעט שכחתי - הערה קטנה - הלידים לא מסונכרנים - זאת אומרת, הם לא הוקלטו במקביל - קודם הראשון, ומספר דקות לאחר מכן - השני.

paradan

New member
האמת יש

חבר טוב שלי, פאראמדיק בשם קובי, חושב שמדובר בשני לבבות (באותו האדם). לאחר שוק ראשוני (איך לא חשבתי על זה בעצמי?! מה זה לא הגיוני?! חחח...) התחלתי חיפוש קצר בגוגל ומצאתי שזה אכן קיים. הטיעונים (זה כבר שלי): 1. שני קומפלקסים אחד אחרי השני המנוגדים בכיוונם (לכאורה מקורם משני מקומות הפוכים) ושניהם צרים אינו אפשרי אלקטרופיזיולוגית. 2. הסמיכות של הקומפלקסים אחד לשני לא מסתדרת לי עם קיומה של תקופה רפרקטורית. לדעתי לא ייתכן שיהיה התכווצות נוספת בסמיכות כזאת (כפי שמופיע באחת הפעמים בליד II). אבל אני לא סגור על זה לגמרי למרות שזה נשמע לי מאוד הגיוני. קפיש? נ.ב. אצרף קישורים בהמשך...

berrale

New member
כיוון שהוזמנתי...

אני נאלץ, ולא באופן חריג, להסכים עם פרדן. רק להדגיש כי המוזר, בעיניי, שמדובר אכן בשני קומפלקסים צרים מנוגדים, שניהם סדירים, וניתן לשים לב כי גם כאשר האחד מופיע במהלך התקופה הרפקטורית של קודמו, הוא אינו "מפריע" לתקופה הרפקטורית (ראה למשל ב- V1) , וכל קומפלקס מתקיים למעשה באופן בלתי תלוי בשני. למיטב ידיעתי, הדבר אינו אפשרי בלב "רגיל". זה מאוד דומה לא.ק.ג. עוברי (שניתוחו מהווה בעיה מוכרת, אגב, בהנדסת חשמל..), אבל אני מניח שזה לא תואם את נתוני החולה שלנו. בקיצור, משום מה יש לי ההרגשה ששלושתנו נפלנו בפח, האמנם ?

paradan

New member
רק ש...

אף פעם לא יצא לי לראות אק"ג עוברי אבל אני מניח שקצב הפעימות (BPM) יהיה הרבה יותר גבוה ממה שיש לנו כאן... בטח ובטח לא כשמדובר בצעיר בן 75...

amitp

New member
הבנתי, הבנתי...

רק שהייתי טיפה עסוק בבחינות. תתנו לי עוד יום?... :)

למעלה