שלום איב
וברוכה השבה.. בקשר למחלת הנשיקה אני רואה שכבר עזרו לך. אם את מעוניינת במידע נוסף אני אשמח לעזור. בקשר לנפטר הראשון... טוב, הוא לא היה בדיוק הנפטר הראשון. כבר הגעתי לפניו לחולים שנפטרו עוד לפני שהגענו, אבל הוא היה החולה הראשון שבו טיפלתי, ולא הצלחתי להחיות. הרגשות שלי מאותו אירוע הם מאוד מעורבים. קודם כל, זה נמשך די הרבה זמן. היינו צוות של אט"ן (אמבולנס טיפול נמרץ - פאראמדיק ושני חובשים, בלי רופא) ככה שלא יכולנו לקבוע מוות, וביצענו החייאה למשך יותר מ40 דקות, עד להגעת נט"ן. זה ארוך, מייאש ובעיקר מעייף - 40 דקות של עיסויים עם cardiopump ואין לך יותר ידיים אח"כ, שלא לדבר על כמויות מסחריות של זיעה, ומתישהו לאחר החצי שעה הראשונה, כשכבר היה לי ברור שטוב כבר לא הולך לצאת משם, עברה לי בראש מחשבה בנוסח "נו, שכבר יגיע הרופא, יקבע ויגמר כל הסיפור". שנאתי את עצמי על המחשבה הזאת אח"כ - הייתי כביכול אמור להיות חדור באיזו רוח לחימה, אני יודע... מינימום איזה אביר לבן שמסתער על החולים ומחזיר אותם לחיים, כמו ב-ER או שאר סדרות הטלוויזיה, ולא. ואח"כ ההודעה למשפחה, שכבר הבינה לבד לפי הזמן.. איסוף הציוד, ניקוי.. הדבר שהפחיד אותי הכי הרבה באותו המקרה - היה שלא הרגשתי. פשוט לא. לא הייתי עצוב - לא הכרתי את אותו הבחור, לא כעסתי, בוודאי שלא שמחתי.. הדבר היחידי שכן הרגשתי היה תחושה מוזרה של רמאות. הרגשתי כמו חבורה של רמאים, בדיוק מפני שישירות מאותו מקרה קיבלנו נסיעה נוספת, למקרה אחר, ואני זוכר שהרגשתי שממש אין לנו את ה"זכות" להמשיך למקרה חדש, עם כל האורות והאמייאט, כמו אנשים נורא חשובים, כשבעצם, למי שבאמת היה צריך לא הצלחנו לעזור. בקיצור, אני נשמע נורא מלודרמטי.. עשינו את מה שצריך היה לעשות, ואנחנו ממשיכים לעשות. הדרך הטובה ביותר להתמודדות, לפי דעתי, היא לנסות ולהיות הטוב ביותר, בשביל הפעם הבאה, ובשביל שתוכל/י להגיד לעצמך שבאמת עשית כל מה שיכולת. ועם כל זה, אנשים מתים. ככה זה בחיים. וגם אם לו לא הצלחת לעזור, את שם בדיוק בשביל כל ה10 שיבואו אחריו, ולהם כן תוכלי לעזור. עמית.