East Side Access

מצב
הנושא נעול.

טשאפק 2

New member
בטוחים הודות לחברות ביטחון פרטיות, לפי דעתי

איך אמר התייר ששאלתי אותו על התחבורה בארץ?
"אשתי רוסייה אז אני יודע איך המוניות האלו פועלות"
&nbsp
כך מכר אנגלי שביקר בארץ באופן ספונטני שאת דבריו הבאתי בפורום לפני כשנה וחצי.
&nbsp
או "זה נשמע לי כמו המיניבוסים של השחורים בדרא"פ, הם עושים כל מני סיבובים לבקשת הנוסעים"
&nbsp
ידידה דרום אפריקנית שעברה לבריטניה בשנות ה90. דרך אגב היא אומרת שאין מה להתרגש מנתוני הפשיעה שם, תמיד היתה פשיעה כזו בעיירות השחורות בסופי השבוע (בעיקר בהשפעת אלכוהול) אבל בתקופת האפרטהייד הנתונים האלו לא נספרו, כך שסיפרתם בעידן הפוסט-אפרטהייד יצר מצג שווא של הידרדרות מזעזעת. האזורים הלבנים והעשירים עדיין בטוחים לטענתה.
&nbsp
&nbsp

Ccyclist

Well-known member
הגברת עשתה שם שירות לאומי באמבולנסים.

היא מדברת מנסיון של עשרות סופי שבוע בסווטו ואלכסנדרה.
&nbsp
לטענתה גם היום רוב חלקי המדינה מסודרים ובטוחים, והחזקת נשק בחדר השינה נוסח אוסקר פיסטוריוס (הסיבה שהנושא עלה) זה טירוף לא נחוץ - והמוניטין של ארצה כיום אינו מוצדק, בערך כמו לחשוש מביקור בישראל בלי להבין שיש מחנות פליטים בעזה ורמת אביב ג'.
&nbsp

טשאפק 2

New member
יכול להיות שמפריזים

היא מדברת מנסיון של עשרות סופי שבוע בסווטו ואלכסנדרה.
&nbsp
לטענתה גם היום רוב חלקי המדינה מסודרים ובטוחים, והחזקת נשק בחדר השינה נוסח אוסקר פיסטוריוס (הסיבה שהנושא עלה) זה טירוף לא נחוץ - והמוניטין של ארצה כיום אינו מוצדק, בערך כמו לחשוש מביקור בישראל בלי להבין שיש מחנות פליטים בעזה ורמת אביב ג'.
&nbsp
יכול להיות שמפריזים
ואכן זכור לטובה המונדיאל שנערך שם, שעבר בשקט יחסי (ובארגון טוב).

אבל הנתונים הרשמיים בהחלט תומכים בטענה שדרא"פ היא מדינה אלימה ומוכת פשע כיום (ייתכן מאד שלא יותר מאשר בימי האפרטהייד, בראייה כוללת). שיעור מקרי הרצח ביחס לאוכלוסייה הוא בין הגבוהים בעולם, למעלה מ-30 ל-100,000 לשנה, לעומת 1 בבריטניה, פחות מ-2 בישראל ופחות מ-5 בארה"ב. אמנם שיעורי רצח הם דבר שתלוי בהגדרות ואינו חד וברור, אבל פערים כאלה הם חד-משמעיים. נכון, גם שיעור גבוה יחסית זה הוא נמוך אבסולוטית - הסיכוי להירצח קטן מאד ו-99,970 מכל 100,000 צולחים את השנה בשלום.

הנושא עלה לכותרות לא מזמן כאשר קפטן נבחרת הכדורגל של דרא"פ נרצח בביתו, כנראה בידי פורצים.

אני יודע גם שעסקי האבטחה שם עולים כפורחים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה