e2 ופרוגסטרון

11miki

New member
e2 ופרוגסטרון

אני לא מבינה מהם הערכים e2 ופרוגסטרון - מה הם מודדים.? מה זה אומר e2 890 ופרוגסטרון 1.9? הפרוגסטרון צריך לרדת - אם כן למה? ה -e-2 צריך לעלות???

נועם@בת

New member
E2 הוא אסטרוגן

בתחילת הוסת הוא נמצא ברמה מינימלית. הזקיקים המתפתחים מפרישים את האסטרוגן, והוא גורם להתפחות הזקיקים. מעקב אחרי E2 נותן אינדיקציה על קצב התפתחות הזקיקים. פורגסטרון הוא הורמון. בתחילת המחזור הוא נמצא ברמה מינימלית, ואחר כך רמתו עולה באופן איטי. סמוך לביוץ הוא מתחיל לעלות בצורה חדה. רמה גבוה מידי שלו לפני ביוץ (בעיקר אם מקבלים דיכוי ביוץ) עלולה לפגוע בביציות. אחרי הביוץ, הזקיק הופך לגופיף צהוב וממשיך להפריש פרוגסטרון שנועד לתמוך בעובר המשתרש, עד שהעובר עצמו יתחיל להפריש את הורמון ההריון הקרוי בטא HCG. רמת הפרוגסטרון ביום ה 21 למחזור נותנת אינדיקציה אם היה ביוץ או לא. בהצלחה נועם

מודאגת (קצת)

בהזרעה שעברתי, ובכלל, גם לפני כן לא עשו לי בדיקת דם לבירור מצב ה-e2, האם זה עדיין בסדר, או שעלי "להיכנס" ברופא המקסים שלי, ולבקש בדיקות דם, או שאני סתם מודאגת ולחוצה, וזה לא נורא, אם עוקבים אחת ליומיים בus אחר הזקיקים? אבל בעצם... אם "אכנס" בו אני עלולה לפגוע בליבו החלש, ומי יעשה לי הזרעה החודש...

ligo

New member
הי טליה

רק רציתי שתדעי שב- 2 מחזורי הזרעה הראשונים שעברתי (ללא טיפול הורמונלי) לא עשו לי בדיקות דם, אלא רק מעקב זקיקים. אח"כ, כשקיבלתי גונל, עשיתי גם בדיקות דם. וחוץ מזה- כבר החלטת שתצטרכי הזרעה החודש???

ליגו, חודש ללא הורמונים

עומד להסתיים לו, והוא נמתח לי כמו מסתיק.... אני לא החלטי שאצטרך, אני פשוט עושה מה אומרים לי, נמאס לי להתחבט בשאלה "הזרעה/הפריה", אז נותת למומחים לעשות את ההחלטות, לא יכולה לאמר שלא מתגנבת לי במוח לפעמים מחשבה בעניין, אבל ניחא. אני כבר לא זוכרת איזה זריקות קיבלתי, אבל מה שכן הן היו תת עוריות, והיה רק מעקב זקיקים, העניין הוא, האם לחנוק את הרופא שלי או לא, על כך שלא עשה לי גם מעקב של בדיקת דם. וחוץ מזה, מה את עושה ערה בשעה כזו....

ligo

New member
לחנוק את הרופא באמת לא כדאי-

אלא אם את מקבלת מהביטוח רופא חלופי...אבל הייתי שואלת אותו כדי להבין את המניעים שלו. ולגבי השעה כבר גילית בעצמך (גשש בלש)

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifחייבת לדעת לגבי e2../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

חייבת לדעת מתי מתחילים מעקב בדיקות דם, על מנת שלא אאחר את המועד... והאם המעקב הנ"ל הוא הכרחי וליגו, על איזה ביטוח אנחנו מדברים? כי שלי לא רק שלא יממן לי רופא חדש, אלא יחייב אותי בעבור הישן

עמית@

New member
טליה- נהוג להתחיל מעקב אחרי

כ4 ימי הזרקה- ומשם והלאה כל יומיים שלושה (בהתאם להתקדמות) רצוי לעשות בדיקת דם ביום הראשון למחזור- לוודא שהE2 נמוך והכל תקין עמית

מיכל ק-ש

New member
שאלה נוספת לגבי E2:

מאיזה גובה, ה-E2 יכול להיות מסוכן ולהעיד על פוטנציאל להיפר?

עמית@

New member
E2 ההורמון והאגדה...

באיכילוב מבטלים שאיבות עם E2 של מעל ל15.000 (אני השתחלתי לשאיבה עם ערך כזה) אבל זה מאוד אינדיווידואלי- מרב פיתחה היפר נאה (אמנם בעזרתו האדיבה של הכוריגון אבל בכל זאת..) עם ערכים נמוכים בהרבה. לי תמיד היה E2 של מעל ל10.000 ותמיד היה היפר
אבל זה גם תלוי בכמות הזקיקים (שיש בינה ובין הE2 קשר ישיר) וככל ששואבים יותר זקיקים ויש יותר דקירות בשחלה כך הסיכוי להיפר גדל. וחוץ מזה-מה שלומך?

באאבו

New member
עמית, מהתשובות שלך פה בימים

האחרונים, אני מקבלת את הרושם שאת אשכרה 3/4 רופאה... איזה תשובות מדוייקות ומהיימנות.. מדהים כמה שלמדנו, אה?? מה דעתך לפתוח פורום מומחים??
באאבו

מיכל ק-ש

New member
עמיתי

היום ב-22:30 אני מקבלת את הכוריגון והשאיבה תהיה ביום חמישי בבוקר. אבל אני קצת מפחדת כי כבר יומיים יש לי כאבים בבטן שבשעות האחרונות התחזקו והתחילו להקרין לגב. זה לא משהו בלתי נסבל, אבל בהפריה הראשונה זה לא קרה. בנוסף, התחילו לי קצת סחרחורות. ה-E2 שלי היום הוא 3494 וזה הכי גבוה שהיה לי אי פעם. אבל יש הרבה זקיקים, אז מן הסתם זה בגלל זה. אז את אומרת שאחרי הכוריגון המצב עוד יחמיר?
דווקא הפרוגסטרון שהיה אתמול 2.2 ירד היום ל-1.4. מוזר לא? מה איתך? יש חדש? החליטו סוף סוף מה לעשות איתך?

עמית@

New member
לא ../images/Emo4.gif

בנתיים מחזיקים אותי בחוסר ידיעה- ובהפסקה עד אחרי פסח- אף אחד לא מוכן להגיד לי מה לעשות (ואם לעשות בכלל..) אני כל כך מיואשת ומדוכאת ועובדת כל כך קשה שנגמרה לי האנרגיה גם לכעוס ולהתרגז. הE2 שלך בהחלט גבוה- (דבר ראשון- לשתות לשתות) ובהחלט ייתכן היפר בערכים כאלה וכן- אני חוששת שעוד יחמיר קצת אחרי כוריגון.
מצטערת תשמרי על עצמך עמית

מיכל ק-ש

New member
ממממ....../images/Emo5.gif

יש עוד משהו שאני יכולה לעשות כדי למנוע היפר, חוץ מלפגום במפלס הכנרת? במה מתבטא היפר? האם הוא מתרחש רק אחרי השאיבה? בקשר אליך - אני לא מבינה איך הם מחזיקים אותך במצב של חוסר ידיעה. זה בגלל שאין להם פתרון? אוף! איזה מצב מתסכל!

עמית@

New member
האמת שאין ממש דרך למנוע היפר

(חוץ מאשר להימנע מטיפולים..) יש דרכים לצמצם את הנזק- כגון שתייה מרובה- יתנו לך בוודאי עוד אינפוזיה אחרי השאיבה, לא יתנו כוריגון לתמיכה וכד´ אבל אי אפשר למנוע לגמרי
אבל זה לא חובה שזה מה שיקרה לך!! יתכן שתצאי מהשאיבה שמחה וטובת לב ובאי נוחות קלה בלבד (איך אני על תקן המעודד הלאומי?) היפרסטימולציה מתבטאת בנפיחות של הבטן (לא רק השחלות..ואת מרגישה שכל האיברים שלך מפותלים יחד) בכאבים קשים- במקרים קיצוניים גם בהצטברות של נוזלים בחלל הבטן ובריאות ובקשיי נשימה. בקיצור- איכסה.<-----הביטוי המקצועי ביותר בארסנל הביטויים שלי
הוא מתרחש אחרי השאיבה כי הכוריגון גורם לו להתפתח (לכן גם כשיש הריון הוא גובר- בגלל הורמון ההריון שזהה לכוריגון), הזקיקים שנשאבו מתמלאים נוזלים שנמתנקזים בכלי הדם (לכן חשוב לשתות- לא להתייבש) והופכים למעשה לציסטות- שגורמים להתנפחות של השחלות ולכאבים. טוב- די עם מחזה האימים. עמית

אולה *

New member
מיכל! חובה להתחבר לברז!!!

ולא להתבייש לנסוע למיון אם הכאבים הופכים לחזקים. אבל תזכרי - אם את מגיעה למיון נשים של איכילוב יש לשמור היטב על מבחנות הדם. כאשר הגעתי לשם עם היפר לפני מספר חודשים לקחו לי דם, והמבחנה הלכה לאיבוד. חיפשו, חיפשו... לקחו פעם שניה. הפעם קראו לסניטר כדי שיעביר במו-ידיו למעבדה. תרגישי טוב, אולה.

מיכל ק-ש

New member
ומה עושים במיון?

ומה זה כאבים חזקים? ואיך אני אשתה מחר, אם אני אמורה להיות בצום עד הבוקר?

למעלה