E10/E20 לעומת פוג'י 602

אריק פ

New member
E10/E20 לעומת פוג'י 602

שאלה לי אליכם, אנשים יקרים, האם האולימפוס E10 (או E20, אבל בעיקר מעניינת אותי E10 כי ראים שמוכרים אותה יותר), תיתן לי יתרונות משמעותיים מול פוג'י 602? עד כמה העינית שלה קרובה לאיכות של עינית של רפלקס? איך ה-Shutter Lag שלה? העדשה? אריק

idohal

New member
המשך

מצטער, הייתה לי בעיה במחשב. ה - E10/20 היא מצלמת כילאיים מוזרה כלשהו. מחד היא מצלמת רפלקבסלכל דבר ומאידך העדשה קבועה. לכן, אלה שתי מצלמות שונות בתכלית. ה-S602 היא מצלמת דמוי רפלקס, עינית אופטית וכל המאפיינים של מצלמות קומפקטיות כולל SHUTTER LAG ואילו האולימפוס מצלמות שכמעט פתורות מבעיית ההשהייה.

ההבדלים הם א-ד-י-ר-י-ם !

באולימפוס-שליטות בדיוק כמו ברפלקס פילם,ומכפתורים חיצוניים-בפוג'י - חלקן - מתפריטים פנימיים, באולימפוס - עינית אופטית - בפוג'י - אלקטרונית (כמו מסך קטן) שזה אומר - בלילה - קשה לצלם בה. השהייה -כמעט ואין,אלא כל כמה צילומי רצף,בפוג'י - יש, פוקוס ידני - יש מכני באולימפוס - בדיוק כמו ברפלקס פילם - בפוג'י הוא אלקטרוני ופחות מדויק, זום - באולימפוס - בדיוק כמו ברפלקס - בפוג'י הוא חשמלי, אביזרים - על קידמת העדשה מרכיבים ישירות באולימפוס-בפוג'י חייבים מתאם מיוחד, חסכון באנרגיה - מטיבה האולימפוס חסכונית לעומת הפוג'י, צמצם - הכי קטן באולימפוס = 11 בפוג'י צריך לבדוק באולימפוס אין בכלל תוכניות אוטומטיות,כלומר,לא למתחילים בכלל,בפוג'י יש פלאש חיצוני TTL - של אולימפוס יעבוד בתיאום מלא,בפוג'י יש סינכרון בלבד - ואין פלאש פוג'י, לאולימפוס שליטות נוספות של שלט רחוק אלחוטי,שלט רחוק חוטי,כבל סינכרון לפלאש נוסף בסטודיו.בפוג'י? משקל ומבנה - האולימפוס כולה מתכת והיא כבדה (קצת מעל 1 ק"ג) הפוג'י קלילה (הרבה פחות חלקי מתכת מסיבית) באולימפוס(לא רק בדגם הזה) יש מיפוי פיקסלים,בפוג'י - אין, האולימפוס 4 מגהפיקסלים והמון דרגות ביניים של דחיסה וגודל קובץ בין אופציות הקבצים,בפוג'י - רזולוציה אמיתית 3 מגהפיקסל והרבה פחות אפשרויות בחירת גודל ודחיסת קובץ, איזון הלובן - באולימפוס מיקצועי יותר ובדרגות קלווין במידות מספריות,כך שאפשר לבחור דרגות ביניים, מיקום כפתורי השליטה - נוחים הרבה יותר באולימפוס-בפוג'י - איך שלא החזקתי תמיד כיסיתי עם האצבע משהו שלא צריך היה ללחוץ עליו, כפתור שליטה נוסף באולימפוס - כמו במצלמות מיקצועיות, נוח ועוזר מאוד, החלפה מאוד נוחה גם של סוללות וגם כרטיסי זכרון,בנויה לשימוש מסיבי. בפוג'י - צילום מקרו מוצלח יותר - ויותר מקרוב, יש חשיפה כפולה (בכל הרפלקסיות של פוג'י יש) - באולימפוס אין קצת...על קצה המזלג.

אה...העדשה היא ED באולימפוס

צמצם מירבי מתחיל כבר מ2 ! בזום המלא הוא 2.4 ! בפוג'י קצת סגור יותר, עדשה איכותית פוג'ינון.

למעלה