e=mc^2 ..מה הולך פה ? ? ? ?

prefect

New member
מה שבגדר תעלומה פה

זה מאיפה שמעת את כל זה?
בקשר לתנע: תנע זה לא MV. המכניקה ניוטונית, התנע "הרגיל" הוא אכן MV, בשאר התחומים זה לא תמיד נכון. מסת הפוטון במערכת העצמית שלו היא אפס. יש לפיסיקה (הכוונה ליחסות פרטית) די הרבה בעיות עם גופים בעלי מסה שנעים במהירות האור.. ואי אפשר להאיץ פרוטון למהירות האור (בזמן סופי
)

lir O

New member
אבל פה בדיוק מתחילה הבעיה שלך !!

נתחיל מחישוב דיי פשוט, אינשטיין אמר : E=mc^2 לכל אורך גל יש אנרגיה : E=hc/L כאשר h=קבוע פלנק, L=אורך הגל תציב נתונים לגבי אורך גל בתחום הנראה, נגיד 600nm שזה בערך כתום ותמצא שמסת הפוטון המתאים היא : 3.68E-36 קילוגרם מעבר לזה שאמרנו שאפילו פוטון אי אפשר להאיץ למהירות האור נכון... אז איך יכול להיות שאחרי שנעורר אלקטרון מרמת היסוד, כשהוא יחזור לרמה היציבה הוא יפלוט פוטון בלא פחות ממהירות האור ?? הרי הפוטון התחיל ממהירות אפס, איך יכול להיות שהוא נוצר במהירות האור מבלי להאיץ אליה ?? ופה רבותי קבור הכלב ! ולגבי האצת פרוטון, אם היית קורא כמו שצריך היית רואה שאמרתי : שנכון להיום עדיין לא הצליחו להאיץ פרטון למהירות האור. אבל מתוכנן ניסוי לשנה הבאה שבו (לפי חישובים מתמטיים) יצליחו להאיץ פרוטון למהירות האור, הכל עניין של "חומרה"...

prefect

New member
לא נקבור כלבים

בין אנרגית הפוטון במערכת המעבדה לבין אנרגית הפוטון במערכת שלו (מכוון שזאת לא יכולה להיות אותה המערכת. פוטון תמיד נע במהירות האור). מה זה אי אפשר להאיץ פוטון למהירות האור? פוטון תמיד מע במהירות האור. בגלל זה קוראים לה מהירות האור.. "איך יכול להיות שהוא נוצר במהירות האור מבלי להאיץ אליה ?" לא צריך לתאר פוטון ככדור זוהר שמתרוצץ לו בין האטומים, כי זה לא מה שהוא. פוטון נוצר במהירות האור, מעצם היותו פוטון. אין כזה דבר פוטון במהירות שהיא לא מהירות האור. לגבי הניסוי המתוכנן, אין לי את הרשימה של כל הניסויים המתוכננים
, אבל אני לא מאמין שבאמת מתכננים לעשות את זה.(כי זה נוגד את כל מה שלמדתי ביחסות פרטית לפני שנתיים. דברים לא משתנים *כל כך* מהר
). אשמח אם תוכל לתת קישור או משהו..

lir O

New member
את ההסבר המפורט

לאיך ומתי יתבצע הדבר תוכל לשמוע בהרצאה של פרופסור וולטר לווין מאוניברסיטת MIT בלינק הבא הרצאה 13 מדברת על האצת חלקיקים באמצעים שונים וחישוב האנרגיה והמהירות. שם הוא גם מספר על הניסוי. וההסבר היותר נכון לגבי בעית מהירות הפוטון הוא פשוט העובדה שאנחנו מדברים על חלקיק שלמעשה הוא גם גל, כלומר אי אפשר לדבר עליו במונחים של תאוצה... כיוון שגל לא מאיץ.

prefect

New member
תוכל לכתוב את הציטוט המדוייק?

אין לי את הפלאגין הדרוש (כמוכן, אין לי כוח וזמן להתקין אותו ולחפש את הקטע המדובר
). " וההסבר היותר נכון לגבי בעית מהירות הפוטון הוא פשוט העובדה שאנחנו מדברים על חלקיק שלמעשה הוא גם גל, כלומר אי אפשר לדבר עליו במונחים של תאוצה... כיוון שגל לא מאיץ. " קודם כל, אני מניח שהתכוונת לפרוטון (אף אחד לא התכוון להאיץ פוטון). מה הבעיה בלהאיץ גל? (יש בעיה בלהגדיר את המושג הזה עבור גל, אבל אם לוקחים חבילת גלים, ומגדירים את המקסימום של הסתברות כ"מיקום" של הגל, אין שום בעיה בלהאיץ אותו..)

Palindrom

New member
סליחה?? מה??

אמרת להאיץ פרוטון למהירות האור? אמרת שלפוטון יש מסה? תקשיב אני יכול להבין אם אתה שואל "האם" ואם אתה אומר "שמעתי ותסבירו לי" אבל אל תקבע כאלה עובדות סתם... כמה דברים שעלולים לעניין אותך: אי אפשר להאיץ שום דבר בעל מסה למהירות האור. תסתכל פעם במשוואות של יחסות פרטית וכבר תבין. לפוטון בהחלט שאין מסה. והמשוואה E=mc^2 קודם כל אינה תקפה לגבי פוטונים, ודבר שני אינה מדוייקת: המשוואה האמיתית היא E= (gamma-1)mc^2 (אבל זה פחות פרסומי
) כעת לגבי חלקיקים חסרי מסה, (כגון פוטונים), המשוואות הנ"ל אינן תקפות, מה שכן תקף הוא שאנרגיה של פוטון היא E=h*ni (כש-ni מסמלת תדירות, זוהי משוואת אינשטיין), וכן ידוע כי האנרגיה של חלקיק כזה שווה לגודל התנע מוכפל במהירות האור. אפשר להראות בקלות אגב שלפוטון אין מסה, שוב ממבט במשוואות: יחסות מציבה הגבלה ברורה לכך, שכאשר חלקיק נע במהירות האור, gamma=infinity (כביכול) ואז האנרגיה אינסופית (עפ"י משוואת אינשטיין ברור כי לפוטון יש אנרגיה סופית- גם התדירות וגם מהירות האור סופיים), ולכן הדרך היחידה "להרוג" את המגבלה היחסותית הזאת היא מסה 0.

lir O

New member
כמה תיקונים

הפרוייקט שבו מקווים להאיץ פרוטון למהירות האור אמור להתרחש ב 2007 במאיץ חלקיקים בז'נבה. הבעיה הנוכחית היא להגיע לשדה מגנטי של 5.5 טסלה, ומקווים עד 2007 לסיים את בנית המגנטים שיעבדו באמצעות מוליכי על.

lir O

New member
ואם אתה עדיין לא משוכנע

אז תבדוק את עיקרון אי הוודאות של הייזנברג : שאומר שהסיבה שבגללה לא נוכל לחשב במדויק גם את מהירותו של אלקטרון וגם את מיקומו היא העובדה שעל מנת לקבוע את מיקומו במדוייק נצטרך להשתמש באורך גל קצר = בעל אנרגיה גבוה= בעל תנע גבוה (הראתי לך קודם את הקשר) ולכן לא נוכל לקבוע את מהירותו במדוייק כיוון שאז מהירותו וכיוונו ישתנו בעיקבות פגיעת הפוטון. והפוך כמובן, מדידת המהירות במדוייק לא תאפשר לנו לקבוע את מיקומו במדוייק

prefect

New member
אהה..לא הבנתי

מה אתה רוצה להגיד בכל זה? מה זה קשור למסה של הפוטון? ותיקון קטן: עקרון האי-וודאות לא אומר מה הסיבה לאי-וודאות. הוא רק אומר מהי. (הסיבה לא משנה)

lir O

New member
מעניין כי זה לא מה שאמרה

הפרופסור שמעבירה את הקורס...

lir O

New member
מעניין כי זה לא מה שאמרה

הפרופסור שמעבירה את הקורס... ודרך אגב, כל, אבל כל מה שידוע היום הוא בגדר "השארה"... היות ומעבר למתמטיקה אין לנו שום דרך למדוד במדויק את כל הגדלים האילו...

למעלה