E E C בחסך שינה

אדבה

New member
E E C בחסך שינה

רציתי לדעת מה בדיקה זו מגלה, ובמיוחד האם היא בודקת נזק מוחי לאחר התקף אפילפסיה?

חייםלוי

Member
מנהל
את מתכוונת ל EEG

תקראי את החלק בספרו של ד"ר לרמן על EEG users.tapuz.co.il/epilepsy/eeg.pdf

מעבר לזה

אני לא אגזים אם אומר: אין נזק מוחי לאחר התקף אפילפסיה אחד או יותר. צריך כמות גדולה מאוד של התקפים כדי לגרום לנזק בקטן, או סוג התקף שהוא מאוד נדיר, שגורם נזק.

חייםלוי

Member
מנהל
זה כמובן נכון. הבדיקה בודקת

בין השאר אם יש מוקד אפילפטי וזה יכול להיווצר כתוצאה מנזק מוחי. כלומר הפוך. לא האפילפסיה גורמת לנזק מוחי (אלא אם כן יש הרבה מאוד התקפים חזקים לאורך זמן) אלא היא נגרמת מנזק מוחי שהיה קודם. נזק כזה יכול להיגרם ממכה בראש, מגידול במוח או מסיבה בלתי ידועה.

לא מדויק ביכלל../images/Emo93.gif

בכל התקף כיפיוןישנו הרס תאי גזע מוח נזק ביתי הפיך זה מאוד מסביר ירידה ביכולות קוגנטיביות של החולה במהלך התקפים כמובן אופן ההתקף עוצמתו מאוד משפיעים על יכולות מנטליות ושכליות ח אין קשר כלל למצב שהיה נזק מוחי קודם כלל שהיה קבוע לכן חשוב לייצב את הכיפיון ככל שניתן מהר יותר באמצעים מגוונים זאת לדעת ניורכירוגים אמריקאים

הגזמת

ניראה לי שהגזמת עם נזק לגזע המוח. קח את רשימת האישים המוכשרים מהעבר שקיבלו מפעם לפעם התקף,זה לא הפריע להם. מיסתבר שהכל תלוי בסוג ההתקף. לדוגמא:התקף כולל שני חצאי המח ללא מוקד ברור, שתוצאתו נפילה ופירכוסים, הוא עם נזק מיזערי. כולל לזמן קצר. הסיבות להזדרז בטיפול, הם מאפשרויות : מניעת תאונות, מניעת התקפי סטטוס, התקף ראשון יכול להיות סמן להתפרצות התקפים. החזרת החולה למעגל החיים הרגיל. בנוסף והכי חשוב, כידוע אחוזים רבים מחולי אפילפסיה לאחר שנתים ניכנסים להפוגה. יצוב זריז ומניעת התקפים משפר את הסיכוי לכניסה להפוגה.(כאן יש רמז לנזק אבל לא מהסוג שאתה מדבר)

כמובן זה מאוד אישי אבל יש הרס

לפי פרופסרורים לניורולוגיה יש בהחלט במהלך התקף הרס תאי מוח לא תמיד תאי גזע אבל התקפים ממושכים ובעלי עוצמה גבהה כן יכולים להרוס תאי גזע אם תיכך את סך חולי האפילפסיה איזה אחוז מהם סובל מהפרעות קוגנטיביןת הפרעות קשב וריכוז, הפרעות מנטליות ,פיגור שיכלי יחסית לסך הכולל באוכלסיה תיראה אחוז גבהה באפילפסיה בהחלט לא מפתיע מצביעה על הכרך הקשר בין התקפים להרס תאים אני הצבעתי כאן צורך אמיתי ודחוף לייצב אפילפסיה לא מיוצבת!

הפכת את הענין

קודם יש לאנשים "הפרעות קוגנטיביןת הפרעות קשב וריכוז, הפרעות מנטליות ,פיגור שיכלי" ויש עוד(אוטיסטים). לכול האוכלוסיות האלה יש סיכויים יותר גדולים ללקות גם באפילפסיה. אצל כול אלה אפילפסיה זה סיפטום לבעיה הראשית. שוב כול אלה לא קורים ביגלל ההתקפים. לא אכחיש שיש נזק בהתקפים, אבל במיגבלות שצינתי מקודם. הסיבות לדחיפות גם צוינו. במחקרים נימצא שגם אצל אוכלוסיות עניות מאוד(שמין הסתם לא משכילות), לוקים יותר באפילפסיה.

uma5

New member
אך צוין שאוכלוסיות עניות

אין להן כסף לתרופות ואז החולה מוזנח. מבחינה שכלית יש פגיעה קלה ובגלל מוגבלותם הם יותר ילדותיים יותר תלותיים.

הי

באמת המחקרים מאוד בעיתים והם מסיגים את עצמם. אבל מדובר רק על כמות המיצטרפים לאפילפסיה לא על הטיפול ולא על הפגיעות. התוספת על האוכלוסיות העניות לא היתה הנקודה. ככה מהצד. החשוב להבין שאפילפסיה לא מיצרת מוגבליות שצוינו. המוגבלים, כל אחד בהתאם לסוגו, הם בעלי סיכוים גבוהים לאפילפסיה , פי עשרות מאוכלוסיה "הרגילה", וכך קורה, וכך נוצר הרושם המוטעה. נכון, יש סוגי אפילפסיה , שהם במיעוט שנוצרים בהם פגיעות.

uma5

New member
מוגבלויות

יש גם גאונים עם אפילפסיה הסופר טולסטוי ועוד ידוע שאינני זוכרת שמו. כשבתי היתה קטנה הוסבר לי שיש להקפיד על הטפול כיוון שההתקפים גורמים לנזק זה במרכז פה בדרום לא מתיחסים

טלטול232

New member
ברצוני להוסיף עוד שאלה בתחום

שלום לכולם טלטול צריכה לעבר EEG בחסך שינה , איך הדבר מתבצע ? , כמה זמן היא צריכה להיות ללא שינה ? מה צריך ללומר לטכנאית ב EEG , האים היא בדיקה שונה מהרגיל ? והכי חשוב איך שומרים על ילדה בת שבע וחצי שלא תרדם לפני הזמן ? אם למשהוא יש תשובות או תוספת אשמח לקבל. שיהיה לכולנו רק טוב אבא של טלטול

אז ככה:

המטרה היא להגיע לבדיקה כשהיא מאד עייפה, ע"מ שהיא תוכל להרדם בבדיקה. לשם כך יש להעיר אותה באמצע הלילה או בשעות המוקדמות של הבוקר, ואז להעסיק אותה כדי שתשמור על עירנות עד לבדיקה. מתי להעיר אותה - תלוי בהכרות שלכם איתה כמה שעות שינה היא צריכה וכו'. עצה חשובה: ליסוע לבדיקה עם שני ההורים /מבוגרים כדי שההורה ששיעשע אותה בלילה ולא ישן לא ינהג, וגם כדי שאפשר יהיה להעסיק אותה כדי שלא תרדם בזמן הנסיעה. בהצלחה.

EG בחסך שינה

זה בהחלט לא קל כי נדמה לי שהם דורשים החל מגיל 6 לשמור על עירנות של הילד משעה 12 בלילה כלומר כל הלילה (לפחות כך זה בשניידר) אצלנו הבן שלי עשה את זה פעמיים הכנו מלאי של ממתקים משחקים קלטות לוידאו אפשר לחשוב על טיול לילי, לנסות לבקר במקומות שפתוחים בלילה כמו מערכת עיתון או מאפיייות שנפתחות לפנות בוקר כדי להעסיק אותה. הבדיקה עצמה נעשית בדומה ל-EEG רגיל בהתחלה הם עושים את זה רגיל ואח"כ עוזבים אותה כדי שתרדם (זה לא נוח כי צריך לשכב על הגב בתנוחה מסויימת ולא לזוז אבל ילדים קטנים בד"כ נרדמים גם כך מרוב עייפות) וזהו אח"כ מעירים אותה ושולחים אתכם לדרככם עייפים...

נכון , ככה זה

לכולם ואני זוכר ששאלתי את הטכנאית אם זה קשה להירדם היא אמרה לי שמבוגרים נרדמים ללא בעיה ולמרות זאת היה קשה לי להירדם אבל לילדים באמת זה לא נראה לי בעיה ודרך אגב בסוף כולם נרדמים שם אז לא לדאוג

נכון , ככה זה

לכולם ואני זוכר ששאלתי את הטכנאית אם זה קשה להירדם היא אמרה לי שמבוגרים נרדמים ללא בעיה ולמרות זאת היה קשה לי להירדם אבל לילדים באמת זה לא נראה לי בעיה ודרך אגב בסוף כולם נרדמים שם אז לא לדאוג

למעלה