e-bay

rachelea

New member
e-bay

האם יש מישהו שיודע איך נכנסים ל"פעולה" ב-ebay? אריק הבטיח ללמדני ובינתיים יש פריט מסוים שהייתי רוצה לרכוש ואינני מוכנה למסור את פרטי כרטיס האשראי שלי. אולי יש מישהו שמוכן לרכוש הפריט בעבורי? ההוצאות כמובן עלי !!!

powo

New member
ברוכים השבים

אריק לא תאמין אבל חסרתה לנו.התגעגנו.אני נרשמתי איי-ביי.אבל אני צריך לחכות שהם ישלחו לי חיוב ראשוני, ולתת לי מספר סודי לתחילת קניה. וזה דרך פי-בל .אני לא יודע אם השם שרשמתי מדויק.בכל מקרה אריק כעט אני יכול לנסוע בשקט. בתודה אברהם

עדי

אני לא כל כך מבין מה הבעיה להכניס כרטיס אשראי לאי ביי, מדובר באתר המוביל בעולם - עם כחמישים מליון רשומים! מנסיוני אין ולא אמורה להיות כל בעיה להרשם לאתר כולל מתן כרטיס אשראי

coincollector

New member
זו טעות נפוצה

זו טעות נפוצה של הרבה אנשים. להזמין פיצה בטלפון בכרטיס אשראי זה פי כמה יותר מסוכן מאשר למסור את פרטי כרטיס האשראי לחברה בינלאומית מכובדת.

רחלה צודקת

הזמנתי מוצר מסוים ב-eBAY ושלמתי באמצעות כרטיס האשראי אשר חוייב בסכום הקניה. חרף העובדה שחלפו כחודשיים, לא קיבלתי את המוצר. פניות לחברה המוכרת, להנהלת האתר ול-PAYPAL לא זכו כלל להתייחסות. הזהרו אל תפלו בפח גם אתם.

coincollector

New member
הבהרה

אין קשר בין מה שקרה לך לבין מה שרחלה חוששת ממנו. אתה שילמת ולא קיבלת תמורה - זו בעיה בינך לבין המוכר. אותו דבר היה קורה אם היית משלם בצ'ק או במזומן ולא רק בכרטיס אשראי. רחלה חוששת לתת מספר כרטיס אשראי באינטרנט (שמא יעשו בו שימוש לא מאושר?). זה לא קרה לך, ולדעתי החשש הזה לחלוטין לא מוצדק. צריך להבין איך עובדת השיטה: 1. eBay הוא בסך הכל לוח מודעות אלקטרוני המקשר בין מוכרים לקונים. ל eBay עצמה הקונים לא משלמים ולא נותנים פרטי כרטיס אשראי. 2. PayPal היא חברה שהתחילה כחברה עצמאית ולאחר מכן נרכשה ע"י eBay. זו חברה להעברת כספים אוטומטית בין שני אנשים. הקונה מוסר את פרטי כרטיס האשראי ל PayPal, המוכר מקבל הפקדה לחשבונו. אין חובה להשתמש בדרך זו - אפשר לשלם במזומן, בצ'ק או במגוון דרכים אחרות. 3. המוכר הסופי של המוצר הוא שאחראי בלעדית לשלוח את הפריט. ישנם רמאים ב eBay אם כי הם במיעוט. כדאי תמיד לקרוא בעיון את ה"פידבק" של המוכר - פירוט המכירות האחרונות ותוצאותיהן, כדי לקבל מושג עם מי יש לכם עסק. eBay ו PayPal לא אחראים לתוצאות המכירה. אגב אני עד היום רכשתי ב eBay מעל 30 פריטים, במחירים שנעו בין $5 ל $500. בכל המקרים קיבלתי את הסחורה חוץ מפעם אחת (מטבע בשווי $70). סיכונים תמיד קיימים, אבל לא צריך להגזים בחששות.

אני עם רן.

אני חותם על כל מילה שכתב רן, ואין לי מה להוסיף על ההסבר. גם אני רכשתי וממשיך לרכוש דרך אי-ביי, והרבה יותר משלושים פריטים במהלך השנים האחרונות. אפשר לומר שאני קונה מתמיד וקבוע. עד היום קרה רק פעם אחת שלא קיבלתי את הפריט - וגם אז, כיוון שהמוכר ביטח את הקניה על חשבונו, קיבלתי בחזרה את הכסף. האתר נחשב לאתר הגדול ביותר בעולם, מכובד ומוכר, ואין כל חשש לרכוש באמצעותו, בתנאי כמובן שלא נופלים בפח עם מוכרים נוכלים. קצת זהירות תמיד טובה, גם כשקונים מטבח חדש בנגריה או דירה אצל קבלן בשר ודם בארץ, ודי לחכימא ברמיזא. לגבי Pay-Pal אוסיף שהחברה נחשבת כאחת המיסלקות הגדולות בעולם להעברת תשלומים באמצעות האינטרנט, האתר שלה מאובטח במיטב הטכנולוגיה, והסיכוי לנפילה או נוכלות שם הרבה יותר קטן מהסיכוי שהארנק שלך ילך לאיבוד ומישהו יעשה שימוש בכרטיס האשראי או בפנקס השיקים שבו, או שמישהו יקנה על חשבונך בויזה או ישראכרט, בלי שבכלל יהיה לו את הכרטיס. לסיום - אי-ביי הוא, לדעתי, האתר מספר אחד לכל אספן שהוא, וניתן למצוא ולקנות דרכו פריטים נדירים ונחוצים בקלות רבה ובמחירים מצויינים, עם קצת סבלנות וקצת נסיון.

גם אני ממליץ בחום על Ebay

למרות שלרוב אינני נוהג לחזור על דברי אחרים, במקרה זה אני מצטרף להמלצותיהם על אתר Ebay. במשך כשלוש שנים קניתי באמצעות האתר עשרות רבות של פריטים. להוציא מקרה אחד, תמיד קיבלתי את הפריטים. במקרה היחיד שבו לא הגיע אלי הפריט, המוכר החזיר לי את הכסף (מדובר במוכר שקניתי ממנו לא מעט פריטים לפני ואחרי הארוע. אין לי ספק שמדובר באובדן של הפריט בדאר, ולא בנסיון שלו לקבל את כספי במרמה). לגבי הרתיעה מלמסור כרטיס אשראי, אני ממליץ להשתמש בשרותי חברת PayPal. מדובר בחברת סליקה מהגדולות בעולם. אומנים PayPal מקבלת את מספר כרטיס האשראי, אבל המוכרים השונים לא מקבלים. מנסיון שלי ושל מליוני גולשים בעולם, PayPal היא חברה אמינה. מבלי להגזים, ניתן לאמר שהצירוף של Ebay ו- PayPal הוא אחד המתנות הגדולות ביותר לאספנים ברחבי תבל.

שלום ניסים, ברוך הבא.

אני מתנצל - לא הייתי כמה ימים, והחברה כאן שכחו את הנימוסים הנהוגים בפורום ולא ברכו אותך כיאות. מה אתה אוסף? ספר, פרט, הוסף תמונות, אנחנו מחכים לשמוע ממך.

לאבא של נעם

תודה על הברכות, אינני חדש כאן אני עוקב מן הצד מידי יום ביומו תקופה ארוכה למדי. בעבר הלא רחוק אף השתתפתי באופן פעיל ואף כתבתי, מעת לעת, בעיקר לרוזן שהערכתי, ועדיין מעריך, את ידענותו המופלגת. על אף שאני אוהב כמעט כל דבר שנאסף על ידי המשתתפים, מה שמעניין אותי במיוחד זה שעונים, עטים נובעים וציורים של ציירים ישראלים. הרשה נא לי לברך אותך על הצטרפותך לנהול האתר ששודרג , נעשה מעניין ומגוון יותר וקבל תנופה משמעותית מאז הצטרפותך. שבת שלום וחודש טוב.

beni165

New member
ציורים

נסים - מזל שרשמת ציורים של ציירים ישראלים כי התחלתי לחשוד שאתה הזמנת את "המדונה" מסקוטלנד...

אכן הזמנתי

רק כדי להטעות הוספתי את המלה ישראלים, אכן אני הוא זה שהזמנתי את המדונה (ואולי כדאי היה להזמין את מדונה?)

astrok

New member
מה זה בכלל "המדונה"?

התוכלו לשתף את אלה שאינם מבינים באמנות, כמוני למשל? בתודה מראש, תמיר.

beni165

New member
בוודאי

המדונה זה ציור מדהים של לאונרדו דה-וינצ'י, מוערך רק ב-80 מיליון דולר. (רשמתי מיליון כדי לא להתבלבל עם האפסים
). הציור היה ביידי הדוכס מבאקלייץ' ומשפחתו מהמאה ה-18 ושכן עד שלשום בטירה של המשפחה בסקוטלנד. למה עד שלשום? ניסים הזמין אותו... סתם, הציור פשוט נגנב בצורה פשוטה עד להרגיז. ניסיתי לסרוק את התמונה מהעיתון - מקווה שרואים נורמאלי. בני

למעלה