e-bay וזהירות בקניות

doroni10

New member
e-bay וזהירות בקניות

כבר דיברנו כאן על כך שצריך להזהר ממי קונים וכו בעיקר כאשר מדובר בחנויות הנמצאות בe-bay ומנוהלות על ידי אנשים שאינם גרים בארץ. אסור חלילה להכליל, אך יש לזכור מספר כללים: א. ח ו ב ה לבדוק מראש את מחיר המשלוח לישראל. ב. רצוי שהמוכר יהיו לו כמה שיותר מגיבים חיובים (אני לא מסתכל על מישהו פחות מ 95% חיובי). ג. רצוי שתתלווה תמונה למוצר, כך שניתן יהיה להשוות מאוחר יותר עם קבלת הפריט- וכן לשמור את התמונות לשם השוואה מאוחר יותר. ד. יש לשים לב לפרטים, למשל אם רשום all different חובה להתעקש שאכן כך יהיה. אם רשום כמות מסויימת- חובה להתעקש שכמות זו תהייה- אם לא כן יש לדרוש השלמה ופיצוי. ה. אסור לרשום הערכה למוכר (כל שהי) כל עוד לא קיבלתם ובדקתם את המוצר שזכיתם בו!!!!!- זכרו- חוסר שביעות רצון מחייב את המוכר להגיב חזרה ולענות לטענות שאם לכ אן הוא עלול להתקל בקשיים מול ebay. ו. קיבלתם את המוצר כפי שהובטח- רשמו פידבק חיובי - זה עוזר לקונים אחרים לדעת עם מי יש להם עסק. ז. זכרו שרוב המחירים שם הם בדולרים או במטבעות אחרים- אל תתפתו לתת מחיר גבוה - הגבילו את עצמכם, קבעו לכם סף עליון לפריט ואל תעברו אותו. אם לא תצליחו עכשיו- תצליחו אולי בפעם הבאה! ח. אל תתנו הצעה לפריט אם אתם לא בטוחים שאתם רוצים אותו במחיר הזה. ט. נסו להשוות ולבדוק האם יש עוד פריטים דומים שאחרים מציעים ומה המחירים שם. י. כל התכתבות עם המוכר או מי מהבאים צריך להעשות בנימוס מירבי- גם אם אתם עצבניים. זכרו- אתם ישראלים, וכמו שאנו מגיבים ומתנהגים כך זוכרים אותנו. מאוסטרליה ועד ארה"ב דרך אירופה, אפריקה, אסיה מדינות אמריקה ואפילו מדינות ערב- אתם הראי של החברה הישראלית. יא. זכרו להשוויץ קצת אם זכיתם בפריט מדהים
דורון,

1עדיקקל

New member
היי דורון -

קראתי בעניין את הנאמר, דבר קטן שלא ברור לי - מה זה בעצם חנות - האם כל מוכר הוא חנות או שיש הבדלים בין מוכר פרטי לחנות - ומה המשמעות של זה עבורי כקונה. בתודה, עדי

coincollector

New member
תשובה

למוכר יש שתי אפשרויות: או להציע פריטים למכירה פומבית, שאז הם עומדים למכירה למשך שבוע (בד"כ) ונמכרים למציע ההצעה הגבוהה ביותר, או למכור ב"חנות" וירטואלית. בחנות, המחיר הוא קבוע (לא מכירה פומבית) ואין פרק זמן - הפריט (או פריטים זהים) יכול להשאר למכירה לנצח. פורמט המכירה הפומבית מתאים יותר לפריטים ייחודיים (רוב פריטי האספנות) שאין למוכר מלאי גדול של פריטים זהים והמחיר נקבע במכרז. פורמט החנות מתאים יותר למוכר שיש לו מלאי של פריטים זהים למכירה שהוא רוצה עליהם מחיר ידוע ומוסכם מראש. מכירות פומביות הן יותר פופולריות בקרב הקונים בגלל אלמנט התחרות והסיכוי לזכות במציאה. לכן, יש הרבה יותר מכירות פומביות מאשר מכירות בחנות.

מכל מלמדי השכלתי,

למרות שאני קונה ותיק באי ביי, לא הייתי ער להבדל הזה. תודה לרן.

samuel b

New member
בקשר לקופות קק"ל

ראיתי מין קטלוג(חוברת) של קופות ידוע מה מחירו תודה

1עדיקקל

New member
קטלוג קקל -

שלום שמואל, אין קטלוג לקופסאות קקל (אמור לצאת ספר מסודר בעתיד), מה שראית ומפורסם גם ב e bay זו חוברת המתעדת חלק מהמוצגים בתערוכת 90 ש' לקקל(לפני כ 11 ש). היתרון בחוברת זו הוא שהיא מרכזת דגמים רבים של קופסאות אך החיסרון לדעתי הוא שהיא לא שלמה מבחינת המבחר וכן לא תמיד מדוייקת בהגדרות. כרגע בכל אופן אין ממש תחליפים. לגבי המחיר - בעבר ניתן היה להשיגב בחינם בקרן קימת - כך שלדעתי זו שערוריה לבקש עבורה 24 $ !!! כפי שנעשה מפעם לפעם באינטרנט. ישנו ספר חדש יחסית של קקל בהוצאת ידיעות אחרונות "מיכאן הכל צומח" אשר גם בו מופיעות תמונות של מס' קופסאות קקל.

oren*

New member
רכשתי פריטים מברזיל, הונג-קונג,

ארה"ב, בלגיה ופולין בלמעלה ממאה דולר. הפעמים היחידות בהן המכירה הסתיימה בצורה מכוערת, הייתה מול מוכרים ישראלים בסכומים מגוחכים. אחת מהן בשיא חוצפתה ביקשה תשלום של 15$ עבור דואר אוויר מגבעתיים להוד-השרון
(עבור שתי כרזות פרסומת של קוקה קולה בגודל A4 שנתלו בכל סופרמרקט ומכולת שכונתית ונמכרו ב-8 דולר שתיהן). במקרים מסויימים אפשר להתלונן להנהלת eBay והם מבררים את הנושא מול המוכר - במקרה שלי שלחתי את כל התכתובת, הבהרתי שאין דואר אוויר בתוך ישראל והם הסירו את הפידבקים השליליים שהיא כתבה (שכללו קללות וגסויות).

coincollector

New member
היה לך מזל שהיא קיללה

אחרת הם לא כל כך בקלות מסירים את הפידבקים שליליים. קללות וגסויות הם מורידים בקלות. שקרים - אין להם את הכלים או הרצון לבדוק ולהיות "בית דין שדה" אז הם בד"כ משאירים כמות שהם. מוכרים רבים משתמשים בתירוץ של דמי משלוח כדי להרוויח יותר. מוכר ישראלי אחד שאני מכיר דרש דמי משלוח מלאים לפי מחיר דואר רשום לארה"ב גם מקונים שנסעו אליו באופן אישי לקחת את הפריטים ביד.

מבלי לנקוב בשמות

יש לי ניסיון עם 4 מוכרים ישראלים. שלושה מהם היו הוגנים ולא דרשו את דמי המשלוח הנקובים במכירה (אגב, עם שניים מהם נפגשתי וקיבלתי את הפריטים אישית). עם המוכרת הרביעית היו לי בעיות. בתחילה היא התעלמה לחלוטין מהמכירה. שלחתי לה מספר מיילים, ורק לאחר שבוע היא חזרה אלי. היא לא התביישה לדרוש דמי משלוח של 3$, למרות שבפועל המשלוח בתוך הארץ הוא זול בהרבה. לאחר המכירה הראשונה, השתדלתי לא לקנות ממנה יותר. בשלב מסויים היא שינתה את שם המשתמש, והסיפור חזר על עצמו. בכל אופן, גם היום אני פשוט מתעלם לחלוטין מהמכירות שלה (עד שהיא עוד פעם תשנה את שמה).

למעלה