E- סיומת נדירה

מור ד

New member
E- סיומת נדירה

לפני כמה ימיפ פתחתי את "חלון לאספרנטו" כדי לעין קצת ו-פ-ת-א-ו-ם אני רואה שישנה סיומת שלא זכרתי- e, ומה שעוד יותר מוזר שלא נתקלתי בה! אחרי הכל במילון של ג'אן פיארו אני לא זוכרת שנזכרתי במשהו שמצין- "באופן" איזה אופנים כבאר יש ומתי משתמשים בהם?! אפשר להפין את Rapide" באופן מהיר\ במהירות אבל יותר מזה?

DoronModan

New member
אופנים -e

מור, טוב שחזרת לחלון לאספרנטו, ובאמת חזרה היא יסוד מרכזי בתהליך לימוד שפות, כמו שגילית. אכן rapide זה 'במהירות/באופן מהיר'. הנה עוד: bone - היטב facile- בקלות komplete -באופן מושלם bele- בצורה יפה kuraghe- באומץ saghe- בחכמה plene - באופן מלא gaje -בשמחה telefone -באמצעות הטלפון

עוד ניצחון כזה ואבדנו (יחד עם א-ו)

התגובות המרובעות שלך, דורון ושל עוד צדיקים גדולים כמוך, הששים ללחום את "מסעי הצלב" של האספרנטו, שבהם כמות המצטרפים עומד מעל הכל ולא חשוב אילו שקרים קטנים וגדולים משמשים כמסווה למה שאספרנטו היא במערומיה (ואין לה במה להתבייש) פשוט מגעילים אותי. מזמן עברה זמנה של תעמולה זולה זאת ב-Esperantujo השפויה. גם אני הייתי שפוט שלה ונגמלתי. חברים יקרים צעירים וחדשים יחסית, כמו סרגיי טירין, אלון ואחרים/ות אינם נזקקים לשיטות התעמולה האלה והם למרות הכל תורמים המון להפצת האספרנטו. מטרתנו אינה לרצות את כולם וזה גם בלתי אפשרי. פוריטניות כפוייה מגעילה אותי לא פחות מפורנוגרפיה קשה. אני חושב שהבהרתי את המסר.

שטויות ודברי הבל, אינם גורמים סבל

ברצוני להזים עוד האשמת שווא בה אני מואשם, כלומר שאני פוגע בקדושתו האספרנטית של פורומנו, ע"י העלאת נושאים שלכאורה אינם נוגעים ישירות באספרנטו ומקומם יכירנו באתרים אחרים. לדעתי ולפי עמדתו של זמנהוף, כל דבר שייך לאספרנטו ואין להשתיק שום דעה (הייתי מוסיף חוץ מהסתה גזענית, פגיעה בפרטיותו של אדם, התקפות על רקע אתני, לשוני, דתי, מיני והעדפה מינית). אם מותר לצטט ללא הרף מעליזה בארץ הפלאות (דרך אגב: יצירת מופת) או כן לאירוביזיון ולא לשחיטת בעלי חיים, אז גם את ישוע המשיח (Jesus Christ) מותר להזכיר, למי שאולי איננו יודע, הוא שייך לנו ליהודים, במובן החיובי ביותר, לא פחות מאשר לגויים, למעשה יותר מאשר לגויים. התקינות הפוליטית שכמה חברים מנסים לכפות בשמה הקדוש של שפת האספרנטו, היא לזרא בעייני והיא מזיקה בדיוק לשפתנו. יש כאן צעידה אחורה ב-50 שנה והלאפניזם הזה (שיסבירו היודעים) עבר זמנו ובטל קרבנו ובעולם האספרנטו הוא כמעט מוקצה. התעוררו חברים, אספרנטו אינה מטרה לעבודת אלילים.

Eldad S

New member
מור, למעשה, כל מלה שאתה מכיר

באספרנטו בתור שם תואר (ואפילו בתור שם עצם) ניתנת להפיכה לתואר הפועל על ידי הוספת e. לדוגמה, bela הופכת ל-bele, בצורה יפה. amiko, חבר, הופכת ל-amike, בחברות, בידידות. diligenta (חרוץ) הופכת ל-diligente - בחריצות. אתה יכול גם להפוך כל מילת יחס לתיאור מקום על ידי הוספת האות e. לדוגמה, chirkau = מסביב; chirkaue = מסביב למקום הזה. sub = מתחת; sube = מתחת ל(אותו מקום שעליו דיברת קודם לכן במשפט). מילים המשמשות לציון זמן, לדוגמה mateno, בוקר, הופכות על ידי ה-e לתיאור זמן: matene = בבוקר. vespero = ערב; vespere = בערב. ועוד ועוד.

למעלה