Dyo Portes Exei H Zwh

ArNoLd LaYnE

New member
Dyo Portes Exei H Zwh

על מה מדבר השיר הזה...? איזה שיר יפה! יואו כל פעם אני מגלה שירים חדשים... איך אני שמח!! אני אומר את זה כל פעם ואני אמשיך זה פשוט פורום מעולה!!! איזה פורום כיף! סחתיין למנהלת!!!

the greek

New member
DIO PORTES

בקיצור ... לחיים יש שתי דלתות באחת אנחנו נכנסים ובשניה יוצאים ... זה השיר ששרו האנשים שבאו להלויה שלו ...

sysyv

New member
שתי דלתות לחיים

בהמשך למה שכתב the greek, השיר יכול להיחשב כשיר של קאזאנטזידיס שבא לסכם את חייו גם אם שר אותו עוד בגיל צעיר. קבל תרגום חלקי של השיר: (מלים ולחן סטליוס קאזאנטזידיס) שתי דלתות יש לחיים עם עלות השחר פתחתי את הראשונה ונכנסתי ועם רדת הערב נפתחה השניה וממנה יצאתי הכל שקר, שקר אחד גדול נשימה אחת, נשיפה אחת ובוקר אחד יד נעלמה תקטוף אותנו כמו היינו פרחים

the greek

New member
סוגיית הלחן והמילים

ע"פ הידיעות שנאספו במשך השנים, הגב' הפטיחיה פאפאיאנופולו Ευτυχία Παπαγιανοπούλου כתבה את מילות השיר בלילה שבתה מתה. לגבי מקור הלחן הדעות חלוקות, הטענה הרישמית אומר שסטליוס קאזאנזידיס הלחין את השיר האגדי הזה, אולם קימות עדויות וטענות שהלחן שייך לבוזוקאי ומלחין וואסילי קאראפאטאקי Βασίλη Καραπατάκη. קאזאנזידיס לעולם לא לקח על עצמו את הלחנת השיר בצורה רשמית. הוא תמיד שייך את ההלחנה לקבוצות מוסיקאים שעבדו איתו. רצה הגורל והמילים תאמו את גורלו של קאזאנזידיס. על כל פנים שיר זה בראי ההיסטוריה יהיה שייך רק לסטליוס קאזאנזידיס.

the greek

New member
בבקשה

DIO PORTES EXI E ZOI TO TELEFTEO VRADI MU APOPSE TO PERNAO KE OSI ME PIKRANAN POLI TORA PU FEVGO APTI ZOI OLUS TUS SINXORNAO OLA INE ENA PSEMA MIA ANASA MIA PNOI SA LOULOUDI KAPIO XERI THA MAS KOPSI MIAN AVGI EKI PU PAO THEN PERNA TO THAKRI KE O PONOS TA VASANA KE E KAEMI EDO THA MINUN STE ZOI KE EGO THA FIGO MONOS OLA INE ENA PSEMA.. DIO PORTES EXI E ZOI ANIXA MIA KE MPIKA SERIANISA ENA PROINO KE OSPU NA'RTHE TO DILINO APO TIN ALI VGIKA OLA INE ENA PSEMA..

ArNoLd LaYnE

New member
יואו אתם פשוט מעולים

תודה איזה יופי מצאתי אתר שמלמד לקרוא יוונית... אם יש לכם עוד אתרים כאלה אשמח לקבל... http://www.ukindia.com/zip/zgk1.htm ענת אגב למפגשי פורום שלכם... יש מקום בראשון לציון שקוראים לו פוסידון באיזור התעשייה החדש שאתם יכולים לעשות שמה את המפגשים... מועדון יוונית... או גם יש בבת ים אני יודע קוראים לו על גל...

ArNoLd LaYnE

New member
אגב יש י זהוי קל

של מי השיר girna שבעיברית עשו על הלחן שלו את השיר זכריני

למעלה