DVD "נעול" בנייד

Carlo Cest Moi

New member
...

1. נכון, ב- 5-6 שנים האחרונות הנעילה קיימת כמעט בכל ה- DVD'S במיינסטרים אבל אפשר לעקוף את הנעילה של רוב הכוננים ע"י תוכנות כמו אלה שהוזכרו כאן קודם. 2. לא הבנתי אותך, אם היה אפשר לקבע DVD RPC-2 לאזור 0 אז מה שווה הנעילה הזו? 3. יש חשיבות באיזה נייד מותקן ה- DVD (בנוסף לחשיבות יצרן ודגם ה- DVD כמובן), אחרת לא היה FIRMWARE ייעודי לניידים שונים בהם מותקן אותו DVD.

bar666xp

New member
האמת חוץ מכאב ראש הנעילה הזאת לא שווה כלום

כל העולם כבר יודע זאת אבל האולפנים עוד חיים באשליה שזה נותן להם שליטה על מתי מפיצים איזה סרט באיזה איזור.. כשבפועל עוד לפני שהסרטים מגיעים לקולנוע באיזורים מסויימים כבר יש אותם להורדה באתרי האקרים/קראקרים... ואפילו בתוכנות P2P.. אגב ב99.9% מהמקרים מדובר בFRIMWARE זהה ועוד יותר מכך לפעמים יש כוננים מחברות שונות עם FRIMWARE זהה... לחילופין יש לפעמים צורך בתאימות לBIOS אבל גם אז יוצא פשוט עידכון הכולל את התאימות לBIOS הספציפי.. ב99.9% מהמקרים ה""בעיה"" היא מנגנוני הגנה בדומה ל__ של MS על דרייבר שאינו חתום באישור/תאימות למערכת ההפעלה.... אבל בכל כלל יש יוצא מהכלל... לדוגמה אם יצרן X של ניידים הזמין כונן Y אבל בקש שיהיה בו ציפ Z במקום T הFRIMWARE כניראה גם יהיה שונה בעיקבות השינוי הזה {אגב לא נפוץ עד כמה שידוע לי ועד היום לא ניתקלתי באחד כזה}. נסה לעשות חיפוש על דגם הכונן שברשותך יתכן ואף תגלה כי יש מקביל לו של יצרן אחר.. ואתה עשוי אפילו למצוא המון אפשרויות לשיחרור כל מיניי נעילות של האיזור אגב בחלק מהמקרים אפשרי להחליף את האיזור ל0 ולא לשחרר את הנעילה.. בחלק אפשר לשחרר את הנעילה... ובחלק תגלה כי אין ביכלל נעילה ברמת ה""חומרה"" היא בדרייבר/תוכנה.

YossXP

New member
מה אתה רוצה מלנובו ???

לנובו לא מגדירה את חוקי המשחק בתחום נגני ה-DVD. כל יצרן שמשתמש בטכנולוגיית ה-DVD מחוייב לעמוד בתנאים שהוכתבו על ידי בעלי הזכויות - אחת מהדרישות היא להגביל את מספר הפעמים לשינוי איזור הצפייה, אחרת מדובר בעבירה על חוקי הגנת זכויות יוצרים ושימוש בפטנטים. ועוד בעצמך כתבת - "לא חוקיים כמובן"

bar666xp

New member
אגב זה לא ממש חוק...

זה חלק מניסיון למנוע גניבות והפרת זכויות יוצרים, אין חוק על איזורים, נושא האיזורים הוא ניסיון שליטה בתפוצה... כך אפשר לדוגמה להתחיל הפצה של סרט בDVD באיזור 1 כאשר הוא מוקרן בקולנוע באיזור 2 וכו' וכו'... והיה על זה המון בלגן במיוחד בנוגע למחשבים ניידים.... בעיקר ביגלל היותו נייד הרי אני יכול להיות היום במזרח מחר בארה"ב מחרתיים בישראל... או בקיצור נע ונד בין כל האיזורים... אם אני שוכר/קונה סרט בסיפריות הוידאו {המכונות} אני עשוי למצוא את עצמי עם סרט תקין וכונן תקין אבל ביגלל מגבלות האיזור לא יעבוד... אז המציאו את איזור 0 = כל האיזורים... וברוב הספריות/מכונות הסרט הוא איזור 0. עוד היה בלגן שלם ביגלל שלדוגמה אם הDVD בנייד נעול על איזור X ואני מוכר את הנייד לאדם שבאיזור Y? לכאורה הDVD לא עובד, אבל הוא עובד והוא תקין מה אז? זה סינדול עוד יותר גרוע מהסינדולים של MS... אבל לך תתעסק עם אולפנים/מפיצים והוליווד ביכלל לא תצא מזה עוד מילירד שנה אז הביאו להם בהפוכה ופרצו את הקוד ויפרצו עוד מיליון קודים עד שמשהו יפנים שהתעללות בלקוח זה לא יפתור את בעיות הגנבה!!! {כניראה לא בשנים/עשורים הקרובים}.

Y. Welis

New member
מצד שני, לנובו היתה יכולה לבחור דגם מעט פחות

ידוע לשימצה בסגירותו (מן הסתם הוא קצת פחות מבוקש מהאחרים של אותה יצרנית). אגב גם DELL לא נקיים מאשם, מאחר ושיבצו צורב בעייתי של פיליפס בדגמי אינספיירון 6400 של השנה שעברה. אם כי (לפי פורומים בחו"ל) הם מוכנים להחליף אותו די מהר אם הלקוח דורש.

Carlo Cest Moi

New member
../images/Emo45.gif

אל תבינו אותי לא נכון, אני מאוד מרוצה מהלנובו שלי, הטענה היחידה היא הבחירה ב- DVD של מאטSHITא בזמן שיש מבחר גדול של חברות לא פחות טובות בתחום וגמישות יותר במגבלה.

DDN

New member
לצערי יש לי את אותה בעיה

בR50 שלי. אותו דגם כונן, אותה בעיה. לא REGION FREE ולא ANYDVD רוצים לעבוד. והקטע שזה כן עבד בהתחלה (המחשב אצלי כמעט שנתיים ורק לפני כמה חודשים זה התחיל, כנראה איזה עדכון חומרה. .. . ) טרם מצאתי פתרון

ali052

New member
קבל בבקשה קישור להורדת התוכנה....

http://www.free-codecs.com/AnyDVD_download.htm

DDN

New member
תודה אבל

לא ביקשתי תוכנה. גם ANYDVD לא פותר אצלי את הבעיה.

למעלה