DVD "נעול" בנייד

Carlo Cest Moi

New member
DVD "נעול" בנייד

ה- DVD בנייד ננעל על ריג'ן 1 (ארה"ב) ורוב ה- DVD אצלי בבית הם ריג'ן 2 (אירופה, ישראל..), לא ידעתי שיש הגבלה על מספר הפעמים שבהם אפשר להחליף ריג'ן בנייד והמחשב גם לא הראה לי הודעת אזהרה בכל פעם שהוא החליף ריג'ן. יש לי לינובו Z60M והדיוידי מסוג MATSHITA, לאחר חיפושים רבים לא מצאתי פתרונות ברשת, אין עדכוני FIRMWARE ואין תוכנה שיכולה לעקוף את המגבלה המטופשת הזו. הנייד עדיין באחריות, בתמיכה הטלפונית אמרו שאין מה לעשות והמגבלה הזו קיימת בכל הניידים, זה לא נחשב לתקלה ואם אני רוצה שיחליפו לי DVD אז אצטרך לשלם עבורו. אני לא רוצה להיות תקוע עם נייד שלא מצליח לקרוא את רוב ה- DVD בארץ, האם קיים איזשהו פתרון שפספסתי?

bar666xp

New member
ANYDVD

חפש את התוכנה היא תפתור לך את כל בעיות האיזור. יש עוד כמה וכמה פתרונות ל""נעילת"" איזור.

bar666xp

New member
מוזר זאת פעם ראשונה שאני שומע על...

בעיה עם איזורים שANYDVD לא פתרה.

bar666xp

New member
תנסה למצוא פאץ...

כדי לשחרר את הנעילה ו/או לשנות לאיזור 0. המוזר זה שתוכנת ANYDVD בכל הפעמים שניסיתי עד היום מצליחה לדלג על הנעילה הזו של האיזורים... נסה לבדוק בלינק המופיע שם למצוא פאץ... אני ירמוז לך איפה הפאצים הטובים ביותר לכך באתרים הלא רישמיים והמבין הבין... את חלקם אגב תוכל למצוא במנועי החיפוש כמו גוגל "dvd region patch"

Carlo Cest Moi

New member
לא קיים פאצ' מתאים ../images/Emo10.gif

מסתבר ש- Matshita (פיוניר) הוא ואחד יצרן נודניק, מעט מאוד פאצ'ים (לא חוקיים כמובן) יש ליצרן הזה וכולם מיועדים לדגמים של ניידי סוני וטושיבה, לא קיים פאצ' לניידי IBM. בהזדמנות זו אני רוצה לקרוא לאלה שרוצים נייד חדש, לא לקנות לינובו ולהתרחק מהניידים שבהם מותקן ה- DVD הנ"ל אם אתם רוצים לראות בנייד סרטים מאזורים שונים.

Y. Welis

New member
לא חושב שיש הבדל באיזה נייד הכונן מותקן

יש למיטב ידיעתי קודי שיחרור (או איפוס) לכמעט כל כונני ה-DVD שיש. גגל את הדגם המדוייק שלך עם code.

Carlo Cest Moi

New member
יש הבדל ועוד איך..

אם אני אעשה פלאש לכונן שלי עם FIRMWARE שמיועד לכונן בנייד אחר אז אני אשרוף אותו. אין קודי שחרור לכונני RPC-2 נעולים, הנעילה במקרים כאלה היא ברמת החומרה.

Y. Welis

New member
לא 'תשרוף' אלא תפגם. ויש קודי שיחרור

לנעילה הזו, כי היא ברמת זיכרון ה-flash שבשבב הניתן-לתיכנות (cmos) שבצורב. כמו שציינתי, לא משנה באיזה מחשב הכונן מותקן, משנה הדגם של הכונן. יש סיכון מסויים, אבל הוא נמוך. תן את פרטי הדגם ונראה מה נמצא.

bar666xp

New member
אני ישלח לך לינק במסר אישי...

תבדוק שם אאל"ט יש שם לכמה וכמה דגמי THINKPAD... ובגדול ניראה כאילו יש שם לכל כונן שקיים {הבעיה לפעמים זה מצריך לגלות איזה ציפ' יש בכונן כדי לדעת אם הפאץ יתאים או לא}.

Carlo Cest Moi

New member
תודה

האתר לא זמין עכשיו אבל אני זוכר שהייתי שם, אאל"ט היה רק שני דגמי MATSHITA (ושניהם שונים משלי)

bar666xp

New member
טוב לDDN זה עזר לפי מה שהבנתי ממנו..

בדוק איתו מה הוא הוריד ואם זה תואם גם לשלך. מקסימום... יש אחריות? יתקלקל הDVD יחליפו תזכור הפעם לדעוג לנעול אותו על איזור 0.

Carlo Cest Moi

New member
DDN לא פתר את הבעיה

וגם א-י אפשר לנעול על אזור 0, אין דבר כזה. במאפייני ה- DVD אין את האפשרות הזו, אפשר לבחור שם רק מתוך רשימה של מדינות ואין מדינה באזור 0.

Y. Welis

New member
מסתבר שזה באמת כונן בעייתי

שידוע לשימצה בגלל היעדר ה-firmware עבורו. הדבר הקרוב ביותר שמצאתי היה כאן http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?category=14&manufactor=18 לדגם Matshita UJ-830B, עבור מחשבי IBM. הקישור בעמוד מוביל לקובץ ISO מהאתר של לנובו-IBM, שיוצר דיסק איתחול ובודק בעצמו אם ניתן לעדכן את הכונן. לא בטוח שהוא יסכים לעדכן את הדגם שלך.

Carlo Cest Moi

New member
הוא בדק והחליט שלא ../images/Emo10.gif

זה באמת הכי קרוב למה שיש לי אבל כנראה לא מספיק קרוב. אני גם לא בטוח אם זה היה פותר את העניין, כתוב שם מתחת לדגםNo Region Free Firmware.

Y. Welis

New member
בכל מקרה זה לא ימנע ממך להעתיק DVD

למחשב, ולראות אותו מתוך קובץ ISO שניתן ליצור עם התוכנות שהוזכרו לעיל.

Carlo Cest Moi

New member
לא ניסיתי וזה לא פרקטי

בהנחה שיש לי בכל רגע נתון לפחות 8GB פנויים במחשב, לשבת על המחשב חצי שעה כל פעם לפני שרוצים לראות סרט שהשכרנו רק כדי להתעסק עם דברים כאלה מוציא את כל החשק לראות את הסרט.

bar666xp

New member
כמה הערות..

1. נעילת איזור קיימת בכל הDVD'S. 2. אם לתת קריאה תן אותה לתת תשומת לב להשתדל לקבע את הDVD לאיזור 0. 3. אני לא חושב שיש ממש חשיבות באיזה נייד/מחשב מותקן הDVD אלה ליצרן ואולי לדגם כונן הDVD.

למעלה