DVD מולטי סיסטם

stav01

New member
DVD מולטי סיסטם

היי קניתי בוולמארט DVD של פיליפס ב- 80$ כדי לנגן DIVX ושאר ירקות. להפתעתי הוא התגלה כ- DVD מולטיזון שמנגן גם DVD PAL שנקנו בישראל וכל זאת על טלויזיה קנדית NTSC. נו, מה אתם אומרים?

drz400e

New member
אנחנו אומרים - תגיד לנו איזה דגם

שנקנה גם

dannyk27

New member
נו כן

אם הוא קורא צרובים אז הוא יקרא גם את הישראלים, אגב אני קניתי פשוט יותר של RCA משולב עם וידאו וגם קורא.

drz400e

New member
רגע , אתה בעצם אומר שכל DVD

מהדור בחדש , כזה שקורא JEPEGים , DIVEX , ושאר ירקות הוא בעצם גם מולטי זון ומולטי סיסטם
?

dannyk27

New member
מיסתבר שכן

גם אני למדתי את זה לאחרונה שכן בישראל כל מכשירי הDVD והוידאו באים כמולטיסיסטם אך כאן אני יודע שלרוב זה לא כך, אך עם כניסת מכשירי הDVD הקוראים צרובים לשימוש ביתי גם, (לא רק האלו בPC) אז קריאת צרובים משמעותו גם קריאה בפורמטים שונים שמביא אותנו למציאות הזאת. בכל אופן הייתי מציע לבדוק ליתר בטחון לפני הקניה.

drz400e

New member
האמת שחזרתי ביום שני הזה

אבל מה לעשות ואת ההודעה פרסמו אחרי שכבר קניתי את 100 שירים ראשונים בNTSC ZONE1.....?

תלתל11

New member
נצל"ש

ה-DVD בלאפטופ שלי מאפשר לי שינוי zone רק עד 4 פעמים. לא ברור לי מה יוצא ליצרן מלהגביל לי את אפשרויות הצפיה, אבל מישהו יודע מה אפשר לעשות עם זה ? יש דרך "לשחרר" את ההגבלה ולהפוך את זה למולטיזון ?

מה שיוצא ליצרן מזה הוא

שע"י כך הוא לא צריך לייצר קוראי DVD שהZONE צרוב בהם, הוא יכול להניח שהוא יודע איזה ZONE את ע"י זה שהוא בודק איזה ZONE הדיסקים שלך. ואפשר לפרוץ את זה עד כמה שאני יודע ע"י צריבת FIRMWARE פרוץ. (הצריבה הזו זה לא מסובך כמו שזה נשמע, פשוט להריץ איזה תוכנה קטנה שמחליפה את הFIRMWARE של הקורא)

תלתל11

New member
לא הבנתי

ה-DVD יכול לקרוא כל zone שהוא, הוא רק מודיע לי שצריך להחליף ושנותרו לי עוד X החלפות. אז למה X ? למה להגביל את מספר הפעמים ? יש לך עוד פרטים על הצריבה ? ברגע שאני שומעת "להריץ תוכנה קטנה" המוח שלי ננעל ומפסיק לתפקד

היצרן מייצר את קוראי הDVD שלו

באיזה חור בבורמה ותוקע אותם בלפטופים. הוא לא ממש יודע לאיפה יגיעו הצורבים, ולכן הוא לא מגביל אותם לזון מסויים ברגע שהם נוצרים. אבל הוא מתכנת את התוכנה שצרובה עליהם ככה שהיא תבדוק איזה זון הדיסקים שמכניסים אליה ואחרי כמה הכנסות של דיסקים, הקורא ננעל על זון מסויים, בהנחה שזה הזון שלך. את מכירה את זה שאפרוחים של ברווזים לומדים להכיר את אמא שלהם לפי הדמות שהם רואים הכי הרבה במהלך השבוע הראשון לחייהם? זה נקרא "החתמה". אותו דבר קורא בDVD. אם את רוצה לשנות את זה אחרי ה"החתמה" את צריכה למחוק את התוכנה שצרובה על הDVD עצמו ולהתקין חדשה. אין לי ידע מעשי בנושא, לא הזדקקתי לזה. אבל יש פורומים שיוכלו לעזור לך ספציפית אם תדעי להגיד איזה דגם של לפטופ יש לך בדיוק.

תלתל11

New member
../images/Emo6.gif

טוב, עכשיו שהסברת באפרוחים אז זה יותר ברור.... תודה

drz400e

New member
אין כמו להסביר עם אפרוחים../images/Emo13.gif

אני גם ישר הבנתי ככה

dannyk27

New member
אני שמעתי שבכלל מדובר בתחום

של שמירת זכויות יוצרים, ברגע שהקורא מוגבל לאזור אחד קל יותר לבעלי הזיכיון לפקח על התחום הפירטי.

זה לא קשור דווקא לזכויות יוצרים

יש איזורים בעולם שבהם הסרט יוצא בDVD לפני איזורים אחרים. בגלל זה. יחד עם זאת שליצרנים יש תכניות משל עצמם, ברגע שיש לך חתיכת חומרה שרכשת כדין - תשנה אותה בכל דרך שתבחר. זה בסדר.

למעלה