duty free

cobi1

New member
duty free

מי מאיתנו היאכטונרים שמפליגים לחו"ל בוודאי היו רוצים שיתאפשר לערוך קנייה בדיטי פרי כמו כל אזרח שטס או מפליג לחו"ל - החנויות בנמל חיפה מעונינות לאפשר זאת אבל המכס מתנגד- האם אפשר למצוא פיתרון בנדון ע"י גוף מייצג של היאכטונרים?

easy swissa

New member
דיוטי פרי

לפני כשנה התקיימה פגישה אצל מנהל המכס, בירושלים, והנושא היה פטור ממע"מ לתיירים ודיוטי פרי ליאכטונרים ולצוותם המפליגים לחו"ל לפגישה נסעתי עם עו"ד בועז רווה שלקח על עצמו למצוא פתרון יצירתי. הנושא מעולם לא הגיע לכלל החלטות אופרטיביות, אך לא הופסק הדיאלוג.

arik2000

New member
מעניין על איזה בסיס

המכס יכול להתנגד לזה. ומעניין אם מישהו מהשייטים ניסה בפועל לבקש לקנות מוצרים לני צאתו מהארץ בחנות. בזמנו אני יודע שבאשדוד ניתן היה לקנות דלק פטור ממס למפליגים לחו"ל. למי יש ניסיון ?

Alex33

New member
מתוך קירבה מסויית לנושא מעבודתי..

בנתב"ג,גם שלא קשורה לתחום זה. ובלא לבדוק לפרטים את הנושא, הרי ש"מותר" לנוסע לחו"ל לרכוש מוצרים פטורים ממכס במגבלת הסכום החוקי, אבל לא חובת המדינה לייצר אפשרות כזו..האפשרות נוצרת רק אם יש לעסק כדאיות כלכלית לעשות זאת.. האופציה לעשות זאת בחנויות פטורות מכס הנמצאות בשדות תעופה או נמלים אינה מעשית לביצוע בפועל, שהרי החנויות שם ממוקמות "פרוצדוריאלית" בחו"ל, לאחר ביקורת דרכונים...איני רואה איך יהיה גישה לשייט לחנויות אלה, ליווי שלו ו/או של הטובין לכלי השייט שלו. לחלופין מי יביא את הטובין אליו לסירה, ביציאה או בחזרה אם תתאפשר לדוגמא רכישה מראש על פי קטלוג או אתר אינטרנט?? אין בכך "פרקטיות" או כדאיות כלכלית לאף גורם או מוסד בהתחשב בכמות האנשים הקטנה שישתמשו בשרות זה.. אבל, אולי יש עוד רעיונות..

הפרוצדורה בקפריסין היא שהחנות

מביאה את הטובין לפקיד המכס אשר מוסר אותם למפליגים עם צאתם, אחרי ביקורת הדרכונים (או לפניה). בארץ זה דווקא יכול להיות נורא פשוט, עם שיטת שמירת המוצרים במחסנה של החנות פטורת המכס עד לשובו של הנוסע. אני חושב שטכנית לא צריכה להיות בעיה, רצון טוב מצד הרשויות כרגיל אין, והכל עניין של לחצים כאלה ואחרים. נו טוב ! גם זה מצטרף לרשימת הנושאים לטיפול של הנהלת האיגוד.

cobi1

New member
duti free

לפני שנתיים קניתי בדיוטי פרי בחיפה (גימס ריצרדסון) המוכר קיבל אישור מהמכס לספק לי את הסחורה ליאכטה בקישון בבוקר ההפלגה. לאחר כחודש שוב הפלגתי ואז המוכר שהיה מעוניין בביצוע העיסקה אמר שהמכס לא מסכים. למוכר זה כדאי והוא מעוניין סה"כ ההזמנה של 7 אנשי צוות היתה כ-1000 דולר וזה מעט יחסית כי לפי הפטור מותר לכל אחד עד 200 דולר פריטים כלליים פלוס 2 בקבוקי משקה וסיגריות וכו, כמו כן מזמינים מזון ומשקאות לצריכה בהפלגה וזה חסכוני מאד. זה גם מגיע לכל אזרח במדינה שנוסע לחו"ל כולל יאכטונר! אפשר אולי גם להכנס בתחילת ההפלגה לנמל חיפה ושם לקבל את ההספקה באחד הרציפים הפנויים. בקיצור עם קצת רצון טוב ובלי צרות עין מצד המכס זה בהחלט אפשרי. אבל צריך לפנות בצורה מאורגנת לבד קשה להלחם בבירוקרטיה.

zina71955

New member
צריך לבדוק את הנושא בחברת "לים"

או כל חברה דומה המספקת אספקה לאניות שבמסגרתה יש חנות כזו. אני מניח שאם יהיה להם כדאי הלחץ יבוא גם מהם. אינני יודע אם יש להם שירות של קבלת טובין בכניסה לארץ. אני מניח גם שתהיה עלות אספקה למקום רחוק מהנמל וכן יכולה להיות דרישה של לווי מוכס כשזה עובר שלא בתוך הנמל. איך שאני מסתכל על הנושא נראה לי שהעלויות הנלוות תוצאנה את זה מהבחינה הכלכלית.

easy swissa

New member
לאיזי סיילס הסדר מיוחד עם המכס

את ההסדר השגנו כבר לפני מספר שנים, אך רק לתיירים תיירים הרוכשים מוצרים באחד מנקודות המכירה של איזי סיילס, פטורים מתשלום מע"מ הבעיה של המכס היא חוסר האמון שהם רוכשים לציבור הישראלי, כלומר: הם מפחדים ששייטים ישראליים ירכשו טובין ביציאה מהארץ, ואז במקום לצאת מהארץ הם יעשו תרגיל עוקץ, וישאירו את הטובין בארץ. הצענו להם כמה פתרונות, די יצירתיים להבטחת יציאת הטובין מהארץ - אך הם לא השתכנעו. כפי שציינתי בתחילת השירשור, נושא זה עדיין בתהליך של דיאלוג ואולי יום אחד אפילו ייפתר. איזי

arik2000

New member
לדעתי המודל של קפריסין מצוין

המודל של קפריסין ,של מסירת הטובין לאחר חתימת הדרכונים בארץ נראה לי הכי טוב למנעית מקרים של "עבודה בעיניים " . אז ממה המכס יכול להיות מודאג? לי נראה שפשוט אנחנו הימאים לא לחצנו מספיק ובגלל זה הנושא לא מטופל כלל.

למעלה