DuoCore - אייסר או LG ???

• פותח הנושא eg74
  • פורסם בתאריך

eg74

New member
DuoCore - אייסר או LG ???

שלום לכולם, לאחרונה אני מתלבט בקשר לקניית נייד חדש. שימושים "רגילים" - אופיס, אינטרנט, סרטים וכו' אבל גם אפליקציות כבדות יותר כמו matlab וגרפיקה. שיהיה ידידותי לנוסע המתמיד - עד 2.5 ק"ג ועדיפות למסך רחב 14.1 . התקציב עומד על +-8K. שתי האופציות הרלוונטיות מבחינתי כרגע הן ה Acer Aspire 5562 וה LG M1-3DOUE (למרות שהוא 15 אינץ'). מכיוון שהמפרטים מרשימים בשני הצדדים, הייתי שמח לשמוע מה דעתכם - איכות, אמינות, שירות עדיף וכו' ומה נראה לכם יותר חשוב : ב Acer - ג'יגה זכרון, משקל ידידותי יותר ב LG - יותר מהיר (1.83), שלוש שנים אחריות וכמובן שהמלצה חמה אחרת גם תתקבל בברכה. תודה.

Jan22

New member
תראה ,אם אתה צריך נייד חזק ...

ולפי מה שרשמת - אתה צריך - מומלץ לקחת דגם שיהיה תקף למשימות כבדות ; בתקציב ה8K ה5562 של אייסר משתלב כמו שצריך במחיר של כ7.7K עם מפרט די חזק! מכמה שעות של עבודה עם הדגם הנ"ל ,אני יכול לומר לך שמדובר בנייד מצויין עבור שימושים כבדים . בכמה מציעים לך את הLG ?

eg74

New member
ב zap

אפשר למצוא את ה LG בסביבות 8.2-3K . כמה לדעתך חשובה האחריות היותר ארוכה שלו ?

Jan22

New member
ניידים זה עסק יקר ,ובעיקר שביר ...

כל חלק שמתקלקל יכול להגיע למאות ואף לאלפי שקלים (מסך לדוגמא) ; מה המפרט שLG מציעים ? אם הוא ברמת האייסר - בהחלט כדאי לבדוק את האופציה הזו .

eg74

New member
די דומה

פרט למסך "15, DUO2400, 512M ואחריות 3 שנים. השאלה היא ב tradeoff של הזיכרון היותר קטן לעומת מעבד מהיר יותר וכמובן האחריות. מעבד : Intel® Core ™Duo Processor T2400 1.83GHz Clock Speed 2MB L2 Cache 667MHz Front Side Bus 65nm Architecture 31W POWER Dual Core 945PM Chipset מסך: "15 XGA(1024x768) Fine Bright כרטיס מסך : intel® GMA950 UP TO 256MB זיכרון : 512MB DDR2 667MHz, (1x512) Dual Channel Support, Up to 4GB דיסק קשיח :pATA 80GB/5400RPM, לא כולל כונן 1.44 כונן : Super Multi Dual Layer DVD-R/RW+ R/RW,RAM כרטיס קול : SRS TruSurround XT , SRS WOW XT , 5.1CH Dolby Digital , XTS Pro,24bit High Def סוללה : 6Cell Li-Ion ‏משקל נשיאה כולל: 2.6 ק"ג כולל סוללה מידות : Height: 30mm Width: 329mm Depth: 274mm יציאות: 3X USB 2.0 External microphone External Display Headphone / Line out RJ-11 RJ-45 S-Video out IEEE 1394 AC adapter קורא זכרונות XD/SD/MMC/MS/MS Pro PCMCIA TYPE II תקשורת : מודם 56K‏ כרטיס רשת 1Gigabit/‏10/100 Wi-Fi 802.11b/g‏ Dual Hexa-band Antenna Bluetooth BlueCore™4 אבטחת: (הגנת מידע בעת נפילה)Fingerprint,TPM,HDD Security מערכת הפעלה: Windows XP Home אחריות בינלאומית: 3 שנים במעבדה (שנה ראשונה בינלאומית +שנתיים בארץ )

Jan22

New member
למשימות כבדות תמיד מומלץ 1GB

לדעתי דבר כזה : הרחבת אחריות בדר"כ היא בסביבות ה1000 ש' פלוס מינוס אצל חברות המותג השונות ,אצל LG היא כלולה בעסקה ;אם יש לך עוד כמה מאות שקלים להשקיע ,תשקיע על הרחבת זיכרון (בסביבות ה500 ש' פלוס מינוס) ותקבל נייד מצויין במחיר סביר עם מפרט טוב ואחריות לשלוש שנים ! ברכישת נייד בתקציב של 7K פלוס ,מומלץ מאוד שתהיה אחריות ארוכת טווח , אחרי הכל ,מדובר בלא קצת כסף על 2.5 קילוגרמים מאוד שבירים !

eg74

New member
אוקיי

ואם נשים רגע בצד את ענייני המפרטים/מחיר/אחריות... LG נגד ACER . מי לדעתך עדיף מבחינת איכות המוצר-מותג-שירות ?

Jan22

New member
על איכות השירות אני לא יודע ..

אולם בנוגע לאיכות המוצר של אייסר - בהחלט גבוהה ! בין LG ל ACER אני אישית הייתי לוקח ACER ; הכי פשוט זה ללכת לחנויות שונות ולהתרשם הן מהאייסר והן מהLG ,מבחינת חיצוניות ,איכות חומרים , איכות המקלדת וכד' .

יאיר B

New member
כמו בכל מכשיר אחר: תיקון של תקלות

טכניות בחומרה. הדגשתי את המילה טכניות בגלל ששברים לא נכללים באחריות (אחת התקלות הכי מעצבנות בניידים היא שבר במסך - זה לא נכלל באחריות). האחריות כמובן כוללת את החלקים לביצוע התקיקון וגם את שעות העבודה של המעבדה. אני לא יודע כמה פיקסלים מתים צריכים להיות במסך כדי להחליף מסך - זה דבר שכדאי לבדוק אותו מול היבואן שנותן את האחריות (זאת הבעיה העיקרית עם אחריות בניידים). יש מקרים שאחריות כוללת גם איסוף מהבית (כמו בניידים העיסקיים של HP - סדרת NX למשל). יש חברות שנותנות שנה אחריות, יש כאלו עם 3 ואני מכיר גם אחת עם 2. אם יש לך תוכניות לנסוע לחו"ל לזמן רב - כדאי לבדוק אם האחריות היא בינלאומית ולא רק מקומית. רוב החברות נותנות להאריך את האחריות משנה לשלוש בתוספת תשלום שנע בית 800 ל-1100 ש"ח (אבל צריך לוודא מול החברה ספציפית).

יאיר B

New member
ומשהו ששכחתי:

האחריות על הסוללה היא יוצאת מן הכלל: לשנה אחת בלבד! אין אפשרות להאריך אותה (גם במחשבים שבאים עם 3 שנים אחריות - עדיין שנה לסוללה). אני לא יודע מה ההגדרה לגבי הספק (אם גם הוא רק לשנה או שהוא נכלל בשלוש השנים של המחשב).

shay0600

New member
כמה עולה ביטוח למסך?

קראתי את זה כאן (תחת הפסקה "אחריות וביטוח") http://www.haaretz.co.il/captain/pages/ShArtCaptain.jhtml?contrassID=11&subContrassID=999&sw=%DE%D7%E9%D1+%E0%D9%D9%D3&itemNo=392304 "למשתמש שנושא עמו את המחשב לנסיעות רבות, מומלץ לבטח בנפרד את המסך." מישהו יודע כמה עולה כזה ביטוח?

יאיר B

New member
על זה לא שמעתי מעולם. אני יודע שניתן

לבטח את כל המחשב במסגרת ביטוח הדירה, על ביטוח ספציפית למסך לא שמעתי. מציע לשאול סוכן ביטוח אם יש דבר כזה. אגב, מדובר במאמר מאוד ישן (02.2004) ורוב מה שכתוב שם כבר לא אקטואלי...

FxTrade

New member
ההטלבטות שלך, פתרה את הדילמה שלי

נכנסתי לפורום כדי להתיעץ בקשר לקניית נייד חדש , ומהשרשור הזה החלטתי מה לנקנות . אני מזמין את ה LG ביום ראשון , עדין לא החלטתי סופית מאיפה . דרך אגב ה ACER שוקל 2.8 והוא לא קל יותר מה LG.. תודה רבה

eg74

New member
המשקל של האייסר

ראיתי משקל של 2.4 ק"ג וראיתי באמת גם מקומות שרשום בהם 2.8 ק"ג ל 5562. זה נראה לי טעות. המשקל כפי שמופיע באתר הרשמי של ACER הוא 2.35 ק"ג.

eg74

New member
ודרך אגב...

אני אשמח לשמוע איפה מצאת את המחיר האטרקטיבי ביותר ! תודה.

FxTrade

New member
8300 המחיר הכי נמוך

http://www.lamir.co.il/product.asp?product=10133 תעדכן אותי מה אתה מחליט לקנות בסוף ודרך אגב איך החנות הזו? השיקולים שבגללם העדפתי את הדגם הזה על השאר הם : אחריות מוגדלת שכלולה במחיר , בכל מחשב הייתי מאריך ל 3 שנים מעבד חזק מאד דיסק קשיח גדול יחסית עם 5400 סלד וגם אהבתי את העיצוב שלו חבל שאין כרטיס מסך יעודל למרות שזה לא כל כך חשוב לי

FxTrade

New member
למישהוא יש את ה LG M1?

אם כן מעוניין לשמוע חוות דעת עליו . בכל מקרה ראיתי שהוא נמכר בבאג , אז אלך לשם לראות אותו לפני שאני קונה.

למעלה