איך הוא התחיל לנגן?
גרג אולמן קיבל גיטרה במתנה והתחיל לנגן. באותו זמן duane בא הביתה עם אופנוע ואחרי שהוא חרש עליו ופירק לאופנוע את הצורה הוא בא אל אחיו ואמר:"הלו אח קטן מה זאת הגיטרה הזאת" והוא לקח לו את הגיטרה ופשוט חרש עליה. בשנת 1965 או 1966 צמד האחים אולמן הקימו כמה להקות בפלורידה ועל מנת להצליח הם נסעו לקליפורניה אבל לא היה להם ממש הצלחה. שני האחים חזרו לפלורידה אבל הלב של גרג נשאר בקליפורניה איפה שהיו כל ההיפים והוא חזר לשם. אחיו דווין עבר לאלאבמה עם הגיטרת stratocaster ומגבר פנדר (הוא לא התחיל מלס פול) ועל פי הציטוט שלו: "שכרתי ביקתה וגרתי לבד ליד האגם. אני רק ישבתי וניגנתי כל היום". דווין צד את עינו ואוזנו של ריק האל, הבעלים של אולפני fame בעיר muscle shoals ושם הוא עבד בתור נגן אולפן וניגן עבור ארתה פרנקלין, קינג ק'רטיס wilson pickett ועוד אמנים. באותה תקופה של סוף 1968 ג'ון האמנוד, נגן סלייד וזמר נכנס לאולפן להקליט אלבום ושם הוא הכיר את דווין. ג'ון האמונד שאל אותו באחד הסשנים איך הוא נהיה כזה נגן טוב ודווין פשוט צחק ואמר "בן אדם, לקחתי אסיד כל לילה במשך שלוש שנים והתאמנתי". עד אותו זמן duane allman ניגן סלייד רק ב-standard tune וג'ון האמנוד לימד את דווין לכוון את הגיטרה לכיוון d, e ו-g ולנגן כמו רוברט ג'ונסון, בליינד ווילי ג'ונסון וכו'. עד פה התשובות לשאלות שלך. קצת להתקדם הלאה בקיצור, יום אחד נכנס בן אדם שחור לאולפן ואמר שהוא בא לנגן יחד עם דווין. זה היה ג'ימו, מתופף ששתופף עבור אוטיס רדינג. דווין וג'ימו נדלקו אחד על השני וניגנו ביחד יומם ולילה. הרעיון בהתחלה של דווין היה להקים מעין שלישיה כמו cream. הוא הכיר באסיסט מפלורידה בשם בארי אוקלי אבל הוא כבר ניגן בלהקה אחרת בשם second coming עם דיקי בטס. דווין נסע לפלורידה לשכנע את אוקלי לעזוב את הלהקה ולעבור לנגן בטריו שלו עם ג'ימו. אוקלי שהיה קשור לדיקי בטס לא הסכים לעזוב את second coming בלי דיקי בטס. דווין בסופו של דבר אמר לו: "אתה יודע מה, אם אתה כל כך קשור לדיקי בטס אז גם דיקי יכול לנגן בלהקה שלי" וכך נגנז החלום של power trio. אז יש לנו את דווין, ג'ימו, בארי ודיקי. נשאר רק המתופף butch trcuks. אחרי היכרות קצרה של דווין בין ג'ימו ל-butch בתחילת 1969 ארגנו החבר'ה ג'ם סשן שבו הם ניגנו בלי הפסקה במשך 4 שעות. אחרי הג'ם סשן דווין ניגש לדלת הכניסה ואמר: "מי שלא מתכוון לנגן בלהקה שלי יצטרך להילחם נגדי כדי לצאת מהדלת הזאת". נשאר עמדת הזמר. duane כל הזמן אמר לחברים: "אתה חייבים לשמוע את האח הקטן שלי איך הוא שר". אחרי שיכנועים גרג הסכים לחזור לדרום בדיוק בזמן לחזרה של הלהקה, שם חיכו לו ה-b3 האמונד וכמה ג'ונטים ומפה מתחיל הסיפור של להקת האחים אולמן וגם אז באותה תקופה דווין עבר ללס פול.