DSOTM DVD-Audio

Glcok

New member
DSOTM DVD-Audio

היום הגיע לידי עותק של הצד האפל של הירח בפורמט די.וי.די-אודיו. על DVD נטען כי הורכב מקלטות המאסטר המקוריות של אלן פארסונס. בDVD עצמו 2 אופציות של ניגון, האחת היא DTS 4.1 והשניה היא Dolby Digital 4.1 למרות שאני אישית לא הצלחתי להבחין בהבדל ניכר ביניהן. משום מה אני מעדיף את גרסת ה-DTS. ולגבי הDVD עצמו: ראשית, איכות האודיו היא מדהימה. מתקבל צליל "שמן" במיוחד בתוספת לכך שמהיותו מנוגן בתצורה של 4.1 הוא מתואם כך שינוגן בסראונד-סאונד. אם זכור לכם, לפני זמן מה פרסמתי כאן שרשור לגבי אותו האלבום אך בתצורת סראונד בלבד, לא DVD-Audio. חשבתי שזה הכי טוב שיכול להיות... אבל טעיתי. במה אתחיל? ובכן, ההבדל ביניהם (וגם בין אלבום אודיו רגיל) הוא עצום. בתצורת הסראונד הפשוטה, הגיטרה של גילמור מזייפת ברמקולים שונים במספר שירים, הזיוף המורגש ביותר הוא ב- Any Color You Like, שמה שנעשה שם הוא פשוט עוול. השיר שלדעתי עושה את כותר ה-DVD הזה לאלוהי הוא כמובן The Great Gig In The Sky, שנשמע כאילו נפתחו שערי שמים, המלאכים ירדו והם שרים אצלי בתוך הראש. מלבד זאת, כקטע היתולי במיוחד, היוצר של הכותר הוסיף תמונות לDVD.. סתם שיהיה במה להסתכל... התמונות הם לרוב תמונותיהם של חברי הלהקה על רקע תצלומים של ליקויי-ירח, ליקויי חמה, סתם תמונות של כדוה"א וכו'. לאחר שסיימתי לשמוע את האלבום, השוותי את איכות הסאונד מול WYWH מקורי. גרסת ה-DVD גרמה ל-WYWH להראות כאילו ילד בן 12 עם נסיון בפרוטי לופס הפיק אותו. בקיצור, חוויה מדהימה שאני ממליץ בכל לשון לכל אחד מכם לבדוק.

חרטושה

New member
הנה עוול:

את זה כנראה צריך לשמוע על משהו שהולם את גודל המאורע. אני אישית מאד סקפטית בכל מה שקשור לחיבור בין DVD להגדרה של "סאונד טוב".

Shakty

New member
למה ? כמובת המידע ב DVD-A ו SACD

עולים בהרבה על CD - כמו כן איכות הדגימה (אני לא זוכר בדיוק אבל יותר מ 44.1 קילו הרץ של CD) ויש עוד המון יתרונות... אני שומע במכשיר ה585 של פיוניר - איכות SOUND מדהימה.

Glcok

New member
איכות דגימה

כאשר לחצתי Display על שלט ה-די.וי.די הוא הראה לי Bitrate שנע בין 2.8 mbps לבין 5.6 mbps. אני לא ממש בטוח מה נתונים אלו אומרים... אבל זה נשמע לי הרבה. בקשר ל-bitrate בפועל...אני לא בטוח... האדון שמסר לי את זה מלמל משהו על רזולוציה של 24/96. אם מישהו יודע מה זה אומר, אשמח אם יתרגם לי.

Glcok

New member
ומכל זה עולה כי?

לפי הנתונים של האתר, הSACD חלש מן ה-DVD-A רק בקטע של הפילטר ההוא... מה זה אומר לגביו? שבסה"כ SACD טוב יותר מה-די.וי.די?

hkatsman

New member
היי היי

בלי קישורים לאתרים מסחריים

חרטושה

New member
למרות הבנתי המצומצמת

24 זה לא הביטים ו- 96 זה לא קצב הדגימה? תם נסחפים לדיון שאין קשר בינו לבין כוונת המשוררת המקורית. הנתונים האלה רלוונטים בערך כמו תווית המחיר, כלומר חשוב, אבל לא העיקר וזה בהחלט לא שום סוג של תחליף לשמיעה.

חרטושה

New member
אני צריכה להיזכר במה בדיוק שמעתי

לא היה לי היום זמן וראש לחשוב על זה בדיוק, אבל אני אזכר ואז אני אוכל להגיד בדיוק מה לא אהבתי.

חרטושה

New member
אני בשוק.

עוד מעט תגיד לי שאתה בכלל מעדיף לשמוע את הדארק סייד על מערכת מיני של איווה ואז אני אחנוק את עצמי בעזרת כפית.

Shakty

New member
טיפה על SACD ו DVDA

ברגע שצורבים ואינטרנט (הורדות) היו נחלתם של מרבית מצרכני המוסיקה התאגדו חברות המוסיקה ואמרו שלא ייתכן הדבר וצריך להחליף את המדיה ליותר איכותית ובעלת אפשרויות מתקדמות יותר. במירוץ נותרו לבסוף 2 תקנים DVDA וSACD : DVD-AUDIO ו SUPER AUDIO CD על הההבדלים בניהם מבחינת איכות אתה יכול ללמוד בלינק שננתי למעלה יותר בשרשור. אבל מבחינת חברות המוסיקה - דבר אחד עניין אותם : שני הפורמטים הם בעלי הגנה מההעתקה. עד לרגע זה לא הצליחו להעתיק אף דיסק כזה. היתרון ב SACD על DVDA זה שעל המדיה גם צרוב הדיסק הרגיל ואז אתה יכול לקנות את ה SACD ולנגן אותו גם באוטו או במחשב בלי להחליף את הנגן. איכות המוסיקה בשני הפורמטים עולה בעשרות מונים על הCD ויש גם בונוס נחמד - אפשרות קידוד ה DTS - כלומר אפשר לשמוע את המוסיקה ב SURROUND. בינתיים הפורמטים האלו לא נוחלים להצלחה כמו שחברות המוסיקה קיוו (כמו שהDVD כבש מסערה את עולם הסרטים) אבל יש כבר נגנים טובים במחירים נורמלים (כמו הפיוניר שלי שעולה היום בסביבות ה 1300 שקל) לפלויד יצא בינתיים DSOTM ב SACD ואור היה לצאת גם WYWH השנה אבל נדחה.

holo

New member
עניין הסראונד

חשבתי שזה היה כל העיקר ב SACD לא?

למעלה