DSM

TikvaBonneh

New member
זה נראה לי לטובה

אם כל כך הרבה אנשים יקבלו אבחנה של חולי נפש, הסטיגמה על חולי נפש תעלם.

ענתנוי

New member
או להיפך..

אלפי בני אדם יסווגו כחולי נפש מסוכנים לחברה, יסבלו, יעונו יורעלו בתרופות פסיכיאטריות, יכלאו בבתי משוגעים וישמשו כשפני ניסוי לפיתוח תרופות חדשות - ואולי, פעם מישהו יבין שמשהו לא בסדר בהגדרה הזאת.

את מתנדבת להיות אחד משפני הניסוי האלו? אני לא!!!

שלומות0

New member

מזעזע ברמות,
לכל מיחוש גופני יש סיבה רק שהרופאים הקונבנציונליים לא יודעים לאבחן נכון, אז עכשיו יהיה לרופאים הרבה יותר קל,
לפתור חולה שבא עם איזה כאב ולא מוצאים את הסיבה שהוא "חולה נפש" ואפשר לחשוב שעד היום חלקם לא עשו זאת!
איזו עבודה קלה עשו לרופאים פשוט מושלם..
ויש פתרון טוב שיש איזה מיחוש שלא מוצאים את הסיבה לעבור לרפואה אלטרנטיבית..

גור42

New member
כמעט כל הרופאים נוהגים ככה בכל מקרה, לצערי

ולא תמיד לעבור לרפואה האלטרנטיבית זה פתרון טוב.

לפעמים כן. אבל מה תעשי עם כל המקרים שבהם יש בעיה רפואית קונבנציונלית שהיא קצת מאתגרת, ולרופאים פשוט אין את הכוח והחשק להיכנס לעובי הקורה ולברר את העניין?

הבעיה היא לא ברפואה הקונבנציונלית עצמה. הבעיה היא שכמעט ואין רופאים שלוקחים את העבודה שלהם ברצינות. וזה לא מפתיע, בהתחשב בעובדה שאין שום סינון-על-בסיס-אופי בבתי ספר לרפואה. כל מה שמעניין אותם זה פסיכומטרי וציונים גבוהים, וככה גם נראים הרופאים שלנו...

את יודעת כמה פעמים אנשים עם בעיות לב או סרטן או דברים קונבנציולים אחרים הלכו לרופא, שנפנף אותם פשוט כי לא היה לו כוח להפעיל את הראש? לאנשים כאלה לא תעזור הרפואה האלטרנטיבית. מה שהאנשים האלה צריכים, זה רופא קונבנציונלי שלא בז שבועת הרופאים שלו. אלא שלצערי הרב, אין הרבה רופאים כאלה בעולם.

ענתנוי

New member
שיטות הרפואה לא חשובה

ולכן הכנסתי את כולם לסל אחד - קונבנציונלי ואלטרנטיבי ותרפיסטי - קודם כל, הבעיה העיקרית היא באמת מחסור חמור במרפאים אמיתיים, ויש יותר סיכוי למצוא אותם בשיטות האלטרנטיביות כי אמפתיה ורגישות לזולת זו מיגרעה עבור רופאים, ובמשך שנות הלימודים הארוכות עושים את כל המאמצים כדי לעקור מהם כל כוונה טובה וכושר ריפוי אמיתי...

אבל מה שבאמת חסר זה מודל נכון של גוף-נפש שרלבנטי במיוחד למחלות ה"פסיכוסומטיות", ומכיון שהקשר בין גוף לנפש שונה אצל אוטיסטים ביחס לנטי"ם, חייבת להיות גישה טיפולית אחרת - שמתאימה לנו.

kagome10

New member
לפעמים הם צריכים רופא אלטרנטיבי

שיגיד להם שלרפואה הקונבנציאונלית יש פתרון, ושהוא צריך להתווכח עם הרופאים, ולהביא את המחקרים שמוכיחים שחולי סרטן שמתווכחים עם הרופאים שלהם חיים יותר זמן.

(נזכרת בסיפור מגוחך לחלוטין ששמעתי פעם)

dina199

New member
היו מקרים שפספסו סרטן

ומחלות אחרות (במיוחד אצל נשים) כי החליטו שהכל על 'רקע נפשי'

mise

New member
עולם חדש מופלא...

האקסלי ידע על מה הוא כותב..

נגור בשמורות טבע ונהיה נרדפים?

ענתנוי

New member
זאת אפשרות אחת

אבל זה לא יקרה.

לפני 20 שנה לא הייתי בטוחה, אבל עכשיו אין לי ספק שמה שיקרה יהיה בדיוק להיפך....

mise

New member
לדעתי לפני שזה יקרה

תהיה הקצנה לצד הפחות טוב.

אני כמובן מקוה ומתפללת שלא.

אי אפשר לקרוא את כל המאמר

כי הארץ דורש תשלום בגין המשך הקריאה.
בכל מקרה אני לא מבין מה טוב בזה, אז חזרנו אחורה לימים שבהם אוטיסטים נחשבו חולי נפש???

גור42

New member
גם לא מדובר על "מחלת נפש" אלא על הפרעה נפשית

שזה בדיוק איך שרופאים מתייחסים לתופעות פסיכוסומטיות גם ככה.

TikvaBonneh

New member
בכותרת כתבו מחלת נפש

כנראה זה מה שהטעה אותי. אז מה בעצם השתנה?

dina199

New member
אם הכל יוגדר בקלות כפסיכוסומטי,

זה יהיה מסוכן מאוד.
עד כמה שידוע לי, רוב הדברים שנחשבו פסיכוסומטים, הוכחו בסוף כסומטיים לגמרי

למעלה