DSM - הסתייגות שאומרת ש

• פותח הנושא byu1
  • פורסם בתאריך

byu1

New member
DSM - הסתייגות שאומרת ש

אין מדד לבריאות של ממש בספר

מישהו יודע באיזה עמוד זה נמצא?

byu

DSM זה קיצור של
Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders.
זוהי רשימה של מחלות והפרעות נפשיות.

לכן אין בספר הגדרה של בריאות.

את ההגדרה של בריאות בה משתמשים ארגון הבריאות העולמי וקופות החולים תוכל למצוא כאן.

byu1

New member
אוקיי

אבל אני מחפש מה ששמעתי שכתוב בDSM
שם אמור להיות כתוב שאין הדברים שרשומים מדד לבריאות אמיתית

byu1

New member
תביני את נקודתי

אני מדבר על המצב שבו למשל "שיגעון" אינו בהכרח חוסר בריאות אלא להיפך,

את לא תשמעי אנשים אומרים שפסיכוזה מעידה על חוסר בבריאות, את מכירה עוד אנשים שכתבו כמוך?
מצד שני אני גם שמעתי שסכיזופרניה זאת המחלה הכי קשה כי היא משבשת את החושים, אבל זה מוטל בספק לחושב ככה

ואוסיף שאנשים חיים פשוט מדי

מצטערת.

דבר כזה לא כתוב ב- DSM.

כן, סכיזופרניה זו מחלה נפשית (mental disorder) קשה, והיא מעידה על חוסר בבריאות.

yonadavg

New member
אולי את מתכוונת לזה:

עמוד 30 בהקדמות (מצויין בספרות רומיות כ- XXX) בכותרת:Definition of mental disorder.
הנקודה היא שאין ממש נקודת חתך אבסולטית שאומרת אדם זה הוא חולה אדם זה הוא בריא. אנחנו כחברה וכאנשי בריאות ובריאות נפש קובעים זאת על סמך מדדים שונים ביניהם מדדים סטטיסטיים ועם קריטריונים כגון מצוקה ופגיעה בתפקוד.
בהחלט יכול להיות אדם שאנחנו כחברה נגיד הוא לא בריא בנפשו, הוא לא מתפקד וכו' אך הוא מבחינתו האדם הכי מאושר בעולם.

מעבר לכך

יש אנשים למשל שיש להם אבחנה רשמית של היפראקטיביות (ADHD) לפי DSM, ומוצאים שבהיפרקטיביות שלהם יש דווקא יתרון. שהם מרוצים מזה שהם יכולים לעסוק במספר נושאים בו-זמנית בלי לנוח.

גם אנשים שאובחנו עפ"י DSM כנמצאים במצב של מאניה יכולים להיות מרוצים מאוד. רק הסביבה שלהם חושבת שהם חולים...

אגב, לשואל: אתה ציינת שאתה מאובחן עם תסמונת אספרגר. ב- DSM5 (המהדורה הבאה) כבר לא תהיה כנראה אבחנה של תסמונת אספרגר. יהיה רק "ספקטרום אוטיסטי". מקרים כאלה מראים על היחסיוּת וחוסר המוחלטוּת של האבחנות ב- DSM.

yonadavg

New member

byu1

New member
יופי תודה

עזרתם לי להתמודד מול הרעיון של האדם שסיפר לי על כך

למעלה