Druid's Ability D&D3E

Druid's Ability D&D3E

מישהו יכול לעזור לי, יש לי בעיה להבין משהו על היכולת של druid לשינוי צורה מרמה חמישית: כרגע בlvl5 אפשר רק לחיות בגדלים small/medium, אבל לכמה חיות אפשר להפוך? זתומרת, -כל יום הדמות יכולה להפוך לחיה אחרת? -כל רמה בוחרים חיה? -אפשר להפוך רק לסוג חיה אחת (למשל נמר) ורק בlvl8 כאפשר להפוך לעוד חיה בגודל אחר אז בוחרים מחדש? בבקשה עזרו לי Ty dods & dodas

DDN

New member
מה רע בפורום שלנו?

ככה אתה מבריח אנשים חדשים ומפנה אותם לפורום אחר?

../images/Emo176.gif

מבריח... המממ אני אשאר
אבל עדיין לא קיבלתי תשובה

רמץ

New member
חדשות טובות ../images/Emo13.gif

בכל פעם שדרואיד משתמש ביכולת שינוי הצורה שלו הוא רשאי לבחור איזו חיה שבא לו - גם אם שלשום הוא הפך לדביבון ואתמול לחרדון, הוא יוכל להפוך היום שוב לכריש או שחף או זאב או כבש או נמר או גדי או כל חיה אחרת שיבחר (אין צורך להחליט מראש אלא רק להכריז בעת השימוש) תחת ההגבלות: א. לא יותר ממספר הפעמים ביום כמצויין בספר. דרואיד בדרגה 5 מסוגל לשנות את צורתו רק פעם אחת ביום, אבל בדרגה 6 כבר פעמים ביום ועוד היד נטויה. ב. החיה חייבת להיות טבעית (ANIMAL בלבד. לא BEAST, לא DRAGON ואפילו לא MAGICAL ANIMAL אם יש דבר כזה). סוס כן - פגסוס לא. ג. החיה חייבת להיות בתחומי הגודל כמצויין בספר. בינונית או קטנה בדרגה 5, גדולה וזעירה בדרגות 8 ו-11 ומפלצתית (DIRE) בדרגה 12. ד. מדרגה 16 הדרואיד מסוגל לשנות את צורתו ליסודן בגודל קטן, בינוני או גדול. יכולת זו נפרדת משינוי הצורה לחיה. ואם נדגים על דארמוד, דרואיד בדרגה 17: אויש. אני צריך ללכת. אני אתן דוגמה יותר מאוחר.

רמץ

New member
דוגמה

אוקי - חזרתי והספר כבר לא בידי אבל ננסה... אם אני זוכר נכון, דרואיד בדרגה 17 מסוגל לשנות צורה 5 פעמים ביום ומסוגל להפוך ליסודן פעם אחת ביום: אז דארמוד שלנו שהוא דרואיד בדרגה 17 קם בבוקר כשהו נחוש בדעתו להגיע לאי מרוחק ועזוב קילומטרים רבים מהחורשה שלו. הוא מתרכז מעט ובשאון משק כנפיים הוא מעופף מהמקום כסנונית. אך אבוי! עוד לא הגיע לים וכבר פילח חץ את כנפו. הוא מתרסק לאיטו על הקרקע למרגלות מגפיו של קשת עלפי מרושע. דארמוד הפצוע אינו מאבד את עשתונותיו (הוא גלגל לקשיחות) ומיד הופך לחיה השניה להיום: דב מפלצתי ומזיל ריר! (הוא בדרגה גבוהה מ-12 אז הוא יכול להרשות לעצמו, ואגב כך הוא גם מרפא קצת את עצמו) ולמרות ידו הפגועה מעט, הוא מפצפץ את העלף וגם טורף אותו בסוף הקרב. הוא הופך בחזרה לאדם כדי להטיל לחש סקירה ולודא שהוא זז למקום הנכון ולבדוק מאיפה הגיע העלף ה@$#@&, מי שלח אותו וכמה עוד כאלה מחכים לו (לא שהיה אכפת לו להשאר דב מפלצתי אלא שהוא לא מסוגל להגות את הלחש כמו שצריך כשהוא דב. בכל אופן חזרה לדמות אנוש אינה נחשבת למספר שינויי הצורה ביום אבל היא כן מרפאת (תקנו אותי אם אני טועה). לאחר עוד מנוחה קצרה הוא מחליט לקצר הליכים, להפוך ליסודן אויר גדול היצור המהיר באסופה) ולגמור עם זה. עד עכשיו הוא שינה צורה פעמים מתוך החמש והוא משתמש ביכולת היסודן הנפרדת כך שהוא עדין יכול לשנות את צורתו לחיה עוד שלוש פעמים וליסודן לא עוד. הוא מעופף להנאתו במהירות מסחררת אל החוף ומעבר אל הים הגדול ולמרבה האימה מוצא את עצמו מותקף ע"י יסודן אויר אחר (מה קורה פה היום?!) אין לו כח לקרב וגם ככה בקרוב יעבור הזמן של ההיפוך (זה כמו לחש התמרה עצמית רק לצורה אחת בלבד - יש לו הגבלת זמן לפי דרגת המטיל) והוא הופך את עצמו לחיה השלישית: לויתן כחול ענק (כי ליסודן מים הוא כבר לא יכול, אבל הוא בדרגה מספיק גבוהה כדי להפוך ליצור ענק). יסודן האויר האחר מוותר על התענוג ומתחפף לאיטו. לבסוף מגיע דארמוד הלויתן אל האי עם שקיעת החמה, חוזר לצורת אדם ומדדה על החוף רטוב ועייף. למורת רוחו כי רבה, עדר של אנשי לטאה רץ למקום בחניתות שלוחות ושריקות מרושעות. הוא יכול להביס אותם בסערת ברקים, מכות אש, זימון נחיל, סיבוך או סתם מקל קפא"פ, אבל יש לו דברים יותר טובים לעשות עם הזמן שלו. הוא משנה צורה לנחש מקומי (חיה רביעית), זוחל מתחת לשיח קרוב ואז חומק מהמקום כשהוא מוגן ע"י אמנת הזוחלים הבינ"ל או סתם ע"י סימפטיה ותום לב. במקום שקט יותר הוא מחליט שהאזור כבר אפל וקר מדי ושהיעד עדין רחוק מדי והוא הופך לחיה החמישית והאחרונה להיום: ינשוף מצוי (פרופיל נמוך). הוא מעופף אל היעד - חורשת דרואידים עתיקה ומוצא שהמקום הוא עכשיו גם מקום מנוחתו של מנטיקור גועלי. כינשוף הוא מרגיש מעט חסר תועלת והוא היה רוצה להפוך לינשוף מפלצתי או לפחות איזה טיגריס בריא, אך אבוי! הוא ניצל כבר את כל שינויי הצורה להיום! הוא חוזר לצורת אנוש, ממטיר מכות אש על המונטיקור, קצת נפצע, קצת מתרפא. הוא מסיים את היום מכורבל תחת עץ, אוכל מנת מזון (העלף היה בבוקר) ונרדם כדי לקום למחרת לעוד יום של תהפוכות ולחשים... הסוף. מקווה שזה מסכם את העניין ומזל טוב על העליה בדרגה

hehe tnx

תודה אבל מצאתי שכתוב בPlayer's Handbook: Wild Shape:At 5th level,a druid gains the spell-like ability to polymorph self into a Small or Medium-size animal (but not a dire animal)and back again once per day. the standard use of the spell,however,the druid may only adopt one form. As stated in the spell description,the druid regains hit points as if he or she has rested for a day.The druid does not risk the standard penalty for being disoriented while in the wild shape.

רמץ

New member
לא טעתי, 5th level druids, rejoice!

לחש התמרה עצמית מאפשר למטיל לשנות את צורתו ככל העולה על רוחו בפרק זמן מסויים - אפילו 800 פעמים ל800 יצורים שונים. יכולת הדרואיד, לעומת זאת, מאפשרת לבחור רק חיה אחת לכל אורך פרק הזמן הזה, אבל בדומה ללחש הדרואיד עדיין רשאי לבחור איזו חיה אחת שבא לו בכל פעם שהוא משתמש ביכולת.

DDN

New member
יפה יפה,

אבל למה אתם לא עונים לו פה על השאלה? למה בפורום אחר?

Gilgam69

New member
מהסיבה הפשוטה

שעניתי על השאלה שם עוד לפני שראיתי אותה פה.

למעלה