Drop Kick ב-NFL

Sandy Row

New member
Drop Kick ב-NFL

דרופ קיק זה מחזה נפיץ ברוגבי אבל בפוטבול ראיתי רק פעם אחת וגם זה בחטף אבל אינני משוכנע שראיתי זאת נכון האם מישו יכול לאשר שזה אפשרי בכלל?

laufgas

New member
בסרט זה לא נראה שהכדור בכלל נוגע בדשא,

אבל אני מאמין.

omrili77

New member
נוגע, נוגע. בטלויזיה רואים יותר טוב

אבל בגלל הצורה של הכדור, בניגוד לכדור ראגבי (ואיך שכדור פוטבול נראה פעם), אי אפשר לתת לכדור יותר מדי זמן אחרי הקפיצה כי הוא יעוף למקומות בלתי צפויים (תפיל כדור ותראה מה קורה).

laufgas

New member
אתה טוען שאני לא מכיר התנהגות של פוטבול? ../images/Emo46.gif

omrili77

New member
להפך, אני טוען שיש לך כאלה ידי זהב

שאין לך מושג מה קורה כשפוטבול נופל או משהו

omrili77

New member
זה פשוט שער שדה\XP רגיל

התנאי הוא שהכדור חייב לפגוע בקרקע לפני הבעיטה. מאחר שבבעיטה רגילה הכדור בכל מקרה יפגע בקרקע (כי המחזיק מציב אותו על הקרקע), זה מהווה בעיה רק כשרוצים לבעוט מהאויר (כמו כאן).

itaihasid

New member
ולמה זה טוב?

או במילים אחרות למה שמישהו יבחר לעשות את זה ולא קיקאוף או פרנט בפרי קיק (כמו שקרה היום אחרי הסייפטי שגדי הציע בין היתר שנעשה דרופ קיק, לא הציע אלא אמר את כל האופציות)

noam621

New member
אין שום סיבה

בטח לא במהלך של אקסטרה פוינט... הסיבה היחידה שהקייקר קיבל לבעוט את הבעיטה היא שזה היה משחקו האחרון בNFL ורצו לעשות לו מחווה יפה (שהצליחה כי זה ה- Drop Kick היחיד שהצליח ב60 השנה האחרונות)

avishaiam

New member
דווקא יש סיבה

אם הקבוצת הגנה היא טובה וחוסמת הרבה בעיטות ורוצים לבלבל, או שרוצים לבלבל ע"י מערך רגיל שהQB פשוט בועט.

כי כל עוד אפשר, עדיף לנסות ולהשיג 6 נקודות

אם לא מצליחים כבר בועטים שער שדה רגיל שאחוזי ההצלחה שלו גבוהים יותר

omrili77

New member
זה נדיר כי זה קשה לביצוע ומיותר

ביליצ'יט נתן בזמנו לפלוטי לעשות את זה בעיקר בתור קוריוז. הוא אמר לפלוטי שהוא שמע (מכריס ברמן, אם זה מעניין מישהו) שהוא יודע לעשות דרופ קיק. פלוטי אמר שאכן כך הדבר, וביליצ'יט אמר לו להתאמן על זה במשך השבוע. אחרי טאצ'דאון ברבע הרביעי של משחק חסר חשיבות נגד מיאמי, פלוטי נכנס לבעוט את ה-XP. אף אחד לא הבין מה קורה, כי לא היה בועט על המגרש, ה-QB (פלוטי) היה בשוטגאן, אבל לא היה אף רסיבר שיכל לתפוס מסירה (הפטס היו במערך בעיטה, 4 TE). את ההמשך (יחד עם הבלבול של ההגנה) רואים בקליפ. אין לבעיטה כזאת שום יתרון שהוא על פני בעיטה רגילה, לבד מהעובדה שהיא מאפשרת חוסם נוסף.

avishaiam

New member
אולי בגלל שזה קשה ומסוכן

אולי בגלל שאם כבר מעלים מערך התקפה מעדיפים להתקיף, אבל במצבים מסויימים לדעתי כדאי לעשות את זה בשביל בלבול בעיקר

omrili77

New member
זה לא מערך התקפה, זה מערך בעיטה

חוץ מזה, לא ברור לי למה אתה מתכוון ב-"... אם כבר מעלים מערך התקפה מעדיפים להתקיף". אין בזה היגיון, סורי. המאמן לא מחליט איזו פעולה לבצע לפי המערך שעל המגרש, אלא להפך: מעלים את המערך שמתאים לביצוע הפעולה שאותה המאמן מעוניין לבצע. כשרוצים לבעוט מעלים מערך בעיטה, וכשרוצים לתקוף מעלים מערך התקפי, ולא 4 TE כמו במערך בעיטה. אל תשכח שגם במהלך בעיטה רגיל יש הרבה פעמים QB על המגרש (בקבוצות רבות ה-QB השלישי של הקבוצה משמש כמחזיק), ועדיין בועטים ולא תוקפים.

avishaiam

New member
נכון אבל לא הבנת

אני אומר שאפשר לעשות מערך 4 ריסיברים שוטגאן ובמקום למסור או לרוץ במקרים מסויימים אולי כדאי לבעוט בשביל להשיג 2 אפקטים. 1 נקודות 2 להראות שאתה לא שפוי ואף אחד לא יכול לצפות מה יבוא ממך בתור מאמן, מה שיוצר מצב שתוכל לרוץ דרך האמצע בכיף כי כולם חושבים שאתה משתגע ועושה דברים מוזרים, שזה קורה גם אם לא יוצא לך מזה נקודות.

omrili77

New member
אבל כדור רוגבי הרבה יותר מעוגל

בתקופה שכדור פוטבול היה בנוי כמו כדור רוגבי (כלומר עד אמצע שנות ה-30 בערך), היו עושים את זה כל הזמן גם בפוטבול. מאז שהוסיפו למשחק את המסירה קדימה ושינו לכדור את הצורה כדי שיהיה יותר אווירודינמי, כיוון הקפיצה שלו נהיה הרבה פחות צפוי ולכן הבעיטה נהייתה הרבה יותר קשה ומסוכנת.

למעלה